De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Tips voor een slaapkamer makeover!

Hoe geef je de slaapkamer een snelle makeover zonder al teveel geld uit te geven? Wij geven je graag een aantal praktische tips waarmee je de slaapkamer een snelle makeover kunt geven.

Tips voor een slaapkamer makeover!

Tip 1: Behang

Met behang kun je heel snel een nieuwe sfeer creëren in een interieur. Met bijvoorbeeld een patroonbehang geef je een saaie slaapkamer iets meer pit! Met een kleurbehang geef je meer sfeer en warmte en met een fotobehang creëer je juist meer diepte.

Slaapkamer-makeover-1

Bron: styletoday

Tip 2: Vervang de kledingkast voor een kledingrek

Je ziet steeds meer mensen switchen van een grote kledingkast (die de ruimte klein laat lijken) naar een mooi kledingrek en een commode met lades. Hierdoor lijkt de ruimte opeens veel groter dan wanneer die enorme kledingkast erin stond.

Slaapkamer-makeover-3

Bron: roomed
[tweet “6 super handige tips voor een ultieme slaapkamer makeover!”]

Tip 3: Hoofdbord

Maak een nieuw hoofdbord voor aan het hoofdeinde van je bed. Heb jij een groot en ruimte vullend bed in de slaapkamer staan? Kies dan voor een minder opvallend bed, of een bed zonder frame en maak een mooi hoofdbord tegen de muur. Je kunt bijvoorbeeld iets op de muur schilderen, met washi tape aan de slag of een betimmering tegen de muur maken.

Slaapkamer-makeover-4

Bron: onbekend

Tip 4: Verlichting

Nieuwe verlichting doet ook heel veel in een interieur. Koop een aantal nieuwe lampen zoals voor op de nachtkastjes en voor aan het plafond.

Tip 5: Schilder je meubels

In plaats van nieuwe meubels, schilder je de huidige meubels in een nieuwe kleur. Ook weer eens iets anders!

Slaapkamer-makeover-2

Bron: acupoflife

Tip 6: Gordijnen

Vernieuw de gordijnen eens. Koop nieuwe gordijnen, koop nieuwe blinds of verf je huidige gordijnen in de wasmachine. Wist je dat de dip-dye trend nog steeds heel erg hip is? Misschien kun je de huidige gordijnen wel een leuke dip-dye kleur geven!

Ontzettend veel leuke ideeen die je kunt toepassen op het interieur van de slaapkamer. Het voordeel van deze 6 tips is dat het allemaal niet heel veel geld kost, niet al te moeilijk is en ook snel gedaan kan worden!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?