De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een studio inrichten van 30m2? Een aantal ideeën

Bij het inrichten van een studio moet je altijd zo groots mogelijk denken. Als de studio aan de kleine kant is en je gaat jezelf al ruimte beperkende ideeën opleggen dan zul je nooit tot creatieve oplossingen komen. Kijk juist naar de ruimte die er wel is en die je wel kunt benutten en maak daar zo optimaal mogelijk gebruik van, zo kun je perfect jouw studio inrichten!

Een studio inrichten vergt enige creativiteit omdat je de gekste oplossing moet kunnen bedenken voor de kleine ruimte die je hebt. Daarnaast wil je in een studio alles kunnen doen wat je in een normale woning ook zou kunnen. Om dit allemaal in je studio aan te brengen heb je ruimte besparende ideeën nodig. Wij hebben een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet zodat je inspiratie kunt opdoen voor je eigen studio en deze lekker kunt gaan inrichten.

*Uitgelicht: Ben je benieuwd waar je echt stijlvolle items kunt scoren voor jouw studio? Neem dan eens een kijkje bij Made.com daar vind je altijd de laatste trends op het gebied van interieur musthaves!

>> Klik hier om naar Made.com te gaan <<

Slaapkamer_studio

Tip 1: Inbouwmeubels

Ga optimaal met je ruimte om. Laat inbouwkasten op maat maken, die alle ruimte gebruiken die er is. Om dit zo goed mogelijk te doen kun je het beste gebruik maken van kasten, lades en op vakken door elkaar. Er zijn zelfs speciale bedden die je kunt laten inbouwen en omhoog kunt klappen, zo hou je overdag ineens een zee aan ruimte over in jouw studio!

studio-inrichten-ideeen-hoogte

Bron: blogspot

*DIY: Een verhoging kun je als je een beetje handig bent met klussen zelf maken. Weet je niet welke materialen je precies moet hebben en heb je geen tijd of zin om het zelf op te halen? Bij Gamma vind je uitgebreid online klushulp en kun je je benodigdheden thuis laten bezorgen. Want een ‘do it yourself’er’ hoeft heus niet alles zelf te doen!

>> Online klushulp houtbewerking << 

Tip 2: Een verhoging

Opslagruimte is vaak een groot probleem bij het inrichten van een studio. Een van de beste en populairste oplossingen hiervoor is een verhoging! Je verliest hiermee geen woonoppervlakte, maar krijgt er zeeën aan opslagruimte bij. Ideaal voor spullen die je niet vaak nodig hebt, maar met kastjes aan de voorkant kun je er ook prima spullen in kwijt die je dagelijks gebruikt!

Studio_hoogslaper

Bron: Fonq

*MakeOver TIP: Wil jij ook ruimte besparen in je studio of studentenkamer? Kies dan voor deze toffe hoogslaper met bureau, zodat je de ruimte van je studio optimaal benut!

>> Shop je hoogslapers met bureau << 

Tip 3: De hoogte in!

Wanneer we een ruimte proberen in te delen laten we ons vaak beperken tot de vloer, maar juist bij het inrichten van een studio is het een geweldig idee om de hoogte in te gaan! Met een verhoging ga je al de hoogte in, maar er zijn natuurlijk ook nog andere creatieve manieren om meer gebruik te maken van de ruimte die je beschikbaar hebt. Een populaire aanpassing om de ruimte te vergroten, is het plaatsen van een hoogslaper. Overdag genieten van de extra bewegingsruimte en ‘s avonds met een laddertje omhoog.

Tips_kleine_woning

Bron: Angelina_cura

*MakeOver TIP: Wil je jouw studio zo cosy mogelijk inrichten en eigenlijk geen bed in het zicht? Kies dan voor een slaapbank. Bij Home24 vind je een heel uitgebreid aanbod met slaapbanken. En zelfs met opbergruimte voor je beddengoed, handig!

Tip 4: Neutrale kleuren

Neutrale kleuren werken altijd heel erg goed in een kleine ruimte. Zeker in een studio is het van belang de kleuren zo licht mogelijk te houden, zodat de ruimte zo groot mogelijk oogt. Wanneer je kiest voor een slaapbank kun je de kamer heel goed inrichten als woonkamer.

Kleine_studio_slaapkamer

Tip 5: Schuifwanden

Schuifwanden werken ontzettend goed in kleine ruimtes. Wil je graag het slaapgedeelte afschermen dan creëer je een nieuwe ruimte door middel van schuifwanden. Zorg ervoor dat de schuifwand iets anders bedekt zodra je de wand verplaatst.

Studio_interieur_tips_styling

Tip 6: Felle accentkleuren

Ga eens los met wat leuke felle kleuren in de decoratie van de studio. Lichte kleuren houden de ruimte groot maar je moet ook wat persoonlijkheid kunnen toepassen in het interieur. Hier horen natuurlijk wel een aantal leuke kleurtjes bij.

*De MakeOver shoptips uit dit blog:

Top 10 leukste producten voor in jouw studio!

Van een uitschuifbare eettafel tot een stijlvolle slaapbank

Sorry, geen producten gevonden.

Heb jij ook een goede tip voor als je in een studio woont? Laat het weten in de comments!

 

Eerder door jou bekeken producten

Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders
59,99 Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal
89,99 Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders
42,99 Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding James Bond, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding James Bond, Reinders home24 Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?