De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een studio van 20m2 inrichten? 7 ideeën!

Hoe richt je een studio in van 20m2? Dit kan een moeilijke opgave zijn maar als je goed rondkijkt en op zoek gaat naar nieuwe inspiratie kun je uit veel studio’s ideeën halen. Dat is wat wij ook gedaan hebben voor jou. Met deze 7 ideeën krijg je nieuwe inspiratie voor je eigen studio. Natuurlijk is het zaak om te kijken naar de indeling en de kleur van de muren, maar ook meubels zijn erg belangrijk. Zodat je kan doen wat je wil in deze ruimte zonder dat je je bewegingsvrijheid kwijt raakt.

Een studio van 20m2 inrichten

Bij Wants & needs vind je de leukste musthaves voor jouw studio, zodat inrichten echt geen probleem meer is!

20m2_kamer_interieur

Bron: smallspacedesigns

#1 Houd het licht

Door de ruimte zo licht mogelijk te houden, lijkt het groter en ruimer. Het binnenvallend licht wordt gereflecteerd en zorgt voor nog meer licht in de studio. Kies bij een kleine ruimte bij voorkeur voor witte muren. Ben je bang dat dit kil aan gaat voelen? Daar hoef je bij een kleinere ruimte over het algemeen niet bang voor te zijn. Om het te voorkomen zou je kunnen spelen met materialen en texturen, zoals een schapenvacht en een wollen vloerkleed. Op deze manier voelt het direct knus aan. Ook deze items kun je rustig in een lichte kleur kiezen, want de verschillende materialen zorgen er al voor dat er een gelaagdheid ontstaat. Doorkijkjes geven de ruimte een groter effect. Breng een doorkijkje aan vanuit de keuken, badkamer of slaapgedeelte naar het woongedeelte voor meer perspectief in de ruimte.

Tafel_klein_keuken_studio

Bron: smallspacedesigns

*MakeOver TIP: Een ronde tafel zorgt voor meer zitruimte dan een rechthoek of vierkant. Maar als je echt ruimte wilt besparen dan kies je voor een uitschuifbare tafel!

>> Shop hier uitschuifbare tafels <<

#2 Een studio van 20m2 inrichten door te werken met inklap mogelijkheden

Wil je met een kleine ruimte toch van alle gemakken voorzien zijn? Stap dan af van het idee dat er bijvoorbeeld aan tafel ten alle tijden meerdere mensen moeten zitten. Misschien woon je alleen of met zijn tweeën dan is een kleine tafel in principe voldoende. Komen er gasten dan klap of schuif je de tafel uit. Op deze manier heb je niet altijd de ruimte vol staan en kun je overal makkelijk langs lopen.

Studio_appartement

Bron: Okka_rohd

*MakeOver Musthave: Hop naar Trendhopper voor de mooiste wandkasten voor in jouw kleine studio en maak daarmee een groot statement!

>> Kijk eens naar deze toffe wandkasten bij Trendhopper <<

#3 Uit de hoogte

Heb je weinig vloerruimte maar wel een hoog plafond? Gebruik deze dan optimaal! Door bijvoorbeeld een enorme boekenkast te plaatsen. Je kunt deze helemaal vol zetten met boeken -wat hier is gedaan-, maar je kunt ook andere dingen erin opbergen. Planken aan de wand, of wandkasten zijn ook heel geschikt om je muren te benutten.

bistro_set

Bron: Laurenehaden_

*MakeOver TIP: De leukste bistro setjes vind je bij Fonq. En wat betreft de tuinsetjes, die kunnen ook prima binnen staan hoor!

#4 Klein maar fijn

Een bistro setje is ideaal wanneer je een hoekje hebt in de kamer waar je even wilt zitten om te eten of te werken. Het neemt weinig ruimte in beslag en op deze manier kun je wel voorkomen dat je altijd op de bank moet zitten eten. Het heeft ook wel iets romantisch om samen aan zo’n klein tafeltje te dineren!

Kleine_studio_inrichten_kamerscherm

Bron: Apartment90210

* Uitgelicht: Wij hebben het perfecte budgetproof kamerscherm gevonden voor in jouw studio!

#5 Een kamerscherm in je studio

In een studio of een kleine studentenkamer heb je meestal weinig (opberg)ruimte. Vaak huur je de ruimte en wordt je huurbaas er niet zo vrolijk van als je zelf een muurtje zal plaatsen. Dan biedt een kamerscherm de oplossing. Hiermee kun je spulletjes die je niet in het zicht wilt hebben afschermen, of je plaatst het scherm voor je bed om zo een slaapkamerhoekje te creëren.

Kleine_woonruimte_slim_inrichten

Bron: Kaksinyksiossa

#6 Word een minimalist

Het is misschien een open deur, maar we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken dat het verstandig is om weinig spullen te hebben als je klein woont. Natuurlijk zijn er heel veel opruim trucjes en mogelijkheden te vinden als je je spullen wilt wegwerken, maar wat je niet hebt hoeft ook niet worden opgeruimd! En een bijkomend voordeel is dat je op deze manier geld bespaart en dat willen we allemaal wel toch!

Kleine_woonruimte_20_meter

#7  Zorg voor eenheid in de ruimte

Wanneer je alles in een ruimte moet doen, zoals in een studio dan is het slim om te zorgen voor eenheid. Een makkelijke manier om dat te doen is om je meubels in dezelfde stijl te kiezen, bijvoorbeeld Scandinavisch of modern. Vervolgens let je op de kleuren, laat de accentkleur op iedere plek terugkomen. Dus bijvoorbeeld bij je bed, je eethoek en je keuken.

*De MakeOver shoptips uit dit blog:

Top 10 leukste producten voor in jouw studio!

Van een uitschuifbare eettafel tot een stijlvolle slaapbank

Sorry, geen producten gevonden.

Hoe richt je een studio in van 20m2…. Heb jij nog een goeie tip die je wilt delen met de lezers? Laat het hieronder achter in de comments, wij zijn erg benieuwd!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?