bloemen-lente
Kouji Tsuru

De 25 mooiste bloemen voor de lente

Door Denise | | Tuin

Het zien van mooie lentebloemen maakt ons dolgelukkig. Ze symboliseren een periode van bloei, meer licht en lammetjes in de wei: de lente! In deze fijne periode van het jaar groeien en bloeien er planten in de mooiste vormen en kleuren. Geïnspireerd door al dit moois gingen wij op zoek naar de 25 mooiste bloemen voor de lente. Het kleurrijke resultaat lees je in dit artikel!

Wat zijn lentebloemen?

Lentebloemen staan meestal tussen maart en juni volop in bloei. Sommige bloemen en planten beginnen zelfs al te bloeien in januari of februari. In dat geval vallen ze onder de categorie ‘vroege lentebloeiers’. Hoe dan ook geven bloemen zoals de narcis, de roos, de sering en de anemoon letterlijk kleur aan de omgeving. Geniet van het voorjaar en ons overzicht van de 25 mooiste bloemen voor de lente!

De lente is pas echt begonnen als je de krokus ziet

Krokus

4.5

Een van de eerste bloemen die je ziet verschijnen in de lente is de krokus. Het staat bekend om de prachtige kleuren, variërend van blauw tot geel en paars. Soms heeft de krokus zelfs gekleurde streepjes, wat ook prachtig is om te zien.

Geniet van de kleuren van een lelietje-van-dalen

Een lelietje-van-dalen is een prachtige bloem die in mei en juni volop bloeit. Aan lange stelen hangen klokvormige kleine bloemetjes in het wit of roze. Deze vrolijke kleuren vormen een mooi contrast met de grote groene bladeren.

De tulp steelt altijd de show

Tulp

16

Tulpen stelen in de lente altijd de show. Het is een zeer veelzijdige bloem die bloeit in verschillende kleuren. Zo zien rode tulpenvelden tussen half april en begin mei er prachtig uit, maar ook oranje, rood, geel, wit en paars zijn mogelijk als kleur.

Hyacint: de ster tussen de voorjaarsbloemen

Hyacint

41.28

Voor een prijs van € 41,28 voor 50 hyacinten is dit in eerste instantie een klein bolletje. Al snel groeien er prachtige paarse of witte bloemen uit. Plant deze voorjaarsbloembol in het najaar voordat de vorst begint. Als het goed is bloeit de hyacint tussen maart en mei volop.

Een ware blikvanger tussen de lente bloemen

Iris

3.5

Ben je van plan om lente bloemen bij de vijver of een border te planten? Dan mag een Iris niet ontbreken. Het staat bekend om de prachtige blauwe of paarse bloemen die bloeien in mei en juni.

Vind hier de mooiste plantenstandaarden!

Azelea bloeit in de lente volop

Azelea

20

De azalea is een elegante sierheester die in de lente volop tot bloei komt. De kleur van deze bloem varieert, van rood tot roze, wit en soms een combinatie. Na de bloeiperiode gaan de bloemetjes verloren, maar die komen de volgende lente gewoon weer terug.

Volop zon en vrolijkheid met de Forsythia

Forsythia

34.32

Liefhebbers van de kleur geel vinden de forsythia een prachtige tuinplant. Ook onder vlinders en bijen is het favoriet. De stervormige bloemen bloeien in de lente volop en geven elke tuin een zonnige uitstraling!

Bewonder de kleuren van de Magnolia

Magnolia

80

Magnolia’s kondigen de lente aan, want het zijn de eerste bomen die in de lente tot bloei komen. Een Magnolia boom maakt veel indruk dankzij de prachtige bloesem met bloemen in allerlei kleuren. Geniet van een kleurenexplosie met felroze, wit en alles wat daar tussenin zit!

Anemoon: prachtige voorjaarsbloeier

Anemoon

2.29

Tijdens een lentewandeling in het bos kom je waarschijnlijk de Anemoon tegen. De bloeiperiode van deze grote bloem is tussen maart en april. Je herkent Anemonen aan de stevige stengels en de rode, witte, blauwe of paarse bloemen.

Snuif de heerlijke lentegeur op van muurbloemen

Muurbloemen

3.66

Wist je dat muurbloemen in de lente zo’n 8 weken bloeien? Ze houden het dus aardig lang vol. Gelukkig maar, want deze lentebloeiers staan bekend om hun vrolijke oranjekleur en heerlijke geur. Niet alleen mensen, maar ook bijen en vlinders zijn er dol op!

De leukste bloempotten van de Xenos op een rij!

Sering heeft prachtige lentekleuren

Sering

12.5

April en mei zijn de lentemaanden waarin de Sering groeit en bloeit. Je herkent deze bloem aan de lange takken met heldergroene bladeren en bloemetjes in het blauw, wit, roze, paars of lila. Het bedekt vaak een hele struik en de bloemen ruiken heerlijk!

De ultieme bloemetjes in de lente

Liefhebbers van lentebloemen kunnen simpelweg niet om vergeet-me-nietjes heen. Zaai ze bij voorkeur tussen juni en september om in de lente te genieten van prachtige lichtblauwe bloemetjes over de hele grond. De bloeiperiode van vergeet-me-nietjes ligt tussen april en juni.

Het viooltje maakt iedere lenteliefhebber vrolijk

Viooltje

2.19

Het Viooltje voelt zich prima thuis tussen lentebloemen als de krokus, de narcis en vergeet-me-nietjes. Liefhebbers van de lente worden meteen vrolijk van de vele kleuren van deze bloem, van geel en oranje tot roze en blauw. Geef viooltjes regelmatig water zodat ze volop bloeien tussen april en oktober.

Waxflower is een unieke lentebloem

Waxflower

2.95

Een van de mooiste en meest unieke bloemen voor de lente is de waxflower. Het heeft een bijzondere steel met een wasachtige textuur. En de witte, roze of paarse bloemetjes die bloeien in april, mei en juni zien er zeer schattig uit.

Lenteklokje doet haar mooie naam eer aan

Je weet pas echt dat het lente is als je lenteklokjes in bloei hebt gezien. De witte en heerlijk ruikende bloemetjes bloeien het beste op een schaduwrijke plek in de tuin. Natuurlijk groeit deze plant met witte bloemdekbladen ook in de natuur, met name in landgoedbossen.

Ook leuk voor in de tuin: Schaduwplanten die ook nog eens mooi zijn!

Vingerhoedskruid

Het is zeker de moeite waard om de vingerhoedskruid in mei, juni of juli te zaaien. Daardoor bloeit deze bloem met eironde bladeren de volgende lente volop. Wist je dat er maar liefst 90 bloemen per steel in allerlei kleuren groeien? Van roze tot wit, oranje of bruin: de vingerhoedskruid valt zeker op!

Primula bloeit in het hart van de lente

Primula

9.95

In het voorjaar laat de Primula zich graag zien. Het staat ook wel bekend als de ‘sleutelbloem’ en bloeit tussen maart en april. De bloembaadjes zijn meestal geel of crèmekleurig en symboliseren de lieflijke sfeer van de lente!

Sneeuwklokje kondigt de lente aan

Sneeuwklokje

4.99

Zie je voor het eerst een sneeuwklokje? Dan weet je dat de lente voor de deur staat. Het is een vroege voorjaarsbloeier die zich van februari tot maart laat zien. Je herkent een sneeuwklokje aan de witte, klokjesvormige bloemen die heerlijk naar honing ruiken.

Bloeiende kweepeer geeft kleur aan de lente

Kweepeer

26.95

De bloemen van de kweepeer boom geven letterlijk kleur aan de lente. Uit deze struik groeien namelijk een week of twee prachtige rode, oranje, roze of witte bloemen. Daarna volgen er bijzonder genoeg kleine vruchtjes.

Sierlijkheid volop bij de Akelei

Akelei

4.95

De Akelei is een sierlijke plant met een hangende bloem in klokvorm aan de bovenkant. Bijen, hommels en vlinders zijn dol op de binnenste bladeren met meeldraden. Wij vinden vooral de kleuren van de Akelei schitterend, zoals dieppaars, rood, roze en wit.

Helleborus bloeit niet alleen in de lente

Helleborus

3.62

Dit is een bijzondere plant omdat het zowel in de lente als winter tot bloei komt. De bloeitijd loopt van januari tot tot april. Het is meestal te herkennen aan de witte blaadjes, maar soms heeft de Helleborus ook paarse of roze bloemetjes.

Ervaar de lentemagie van de Muscari

Muscari

3.49

Met deze bollen zorg je voor een vleugje lentemagie! De Muscari staat ook wel bekend als de ‘blauwe druifjes’ en de ‘druifhyacint’. De trosjes hebben dan ook vaak een donkerblauwe kleur, al komt paars, roze of wit ook wel eens voor.

Allium is een van de mooiste bloemen van de lente

Allium

2.95

De Allium is een van de mooiste bloemen van de lente omdat het zorgt voor een echt sfeerbeeld. Dankzij de lange stengels en bolvormige bloemen heeft het namelijk een zeer elegante uitstraling. De roze of paarse roosjes staan dik op elkaar gepakt en bloeien met name in vanaf eind april tot mei of juni.

Narcis zorgt voor een prachtige zee van geel

Narcis

3.49

In een echte lentetuin mag de narcis natuurlijk niet ontbreken. Deze hangende bloem bloeit van eind februari tot mei, dus op het hoogtepunt van de lente. De narcis is te herkennen aan de gele trompetvorm. Het zorgt dan ook voor een zee van geel en een heerlijk zoete geur.