De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De 20 mooiste strakke tuinen op een rijtje

Ben jij op zoek naar inspiratie voor strakke tuinen? Het ontwerpen en inrichten van je eigen tuin op een strakke en moderne manier hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het begint bij de juiste inspiratie vinden en leren van wat anderen al eens geprobeerd hebben. Wat trekt jou aan in een strakke tuin en wat zou je graag terug willen zien in je eigen tuin?

De 20 mooiste strakke tuinen

Strakke tuinen hebben een aantal kenmerkende elementen die je zelf kunt gebruiken als inspiratiebron voor je eigen tuin. Wij noemen graag een aantal bruikbare kenmerken die je heel gemakkelijk kunt toepassen.

strakke-tuinen-wit

Bron: filipvandamme

strakke-tuinen-groen

Bron: associerge

strakke-tuinen-hout

Bron: tazatek

Rechte belijningen

Zo zie je altijd rechte lijnen in een strakke tuin, alles is op elkaar uitgelijnd, als er schuine lijnen gebruikt moeten worden vanwege de vorm van de tuin dan worden deze opgenomen in de rechte lijnen van de tuin, men werkt met planten bakken, rechthoekige vijvers, strakke paden van tegels, kiezel of hout.

strakke-tuinen-tropischstrakke-tuinen-lagen-2

Bron: modernhomepics

strakke-tuinen-pad

Bron: guatacrazynight

Houten materialen

Ook zie je veel houten vlonders en houten terras overkappingen terug komen in strakke tuinen. Tropische hardhout soorten worden steeds populairder en gemakkelijker verkrijgbaar in Nederland.

strakke-tuinen-droog

Bron: stogielife

strakke-tuinen-voortuin

Bron: irepairhome

Zwemmen

Een zwembad past erg goed in een strakke tuin vanwege de rechtlijnigheid en het toevoegen van water in een tuin. Maar als er geen plek is voor een zwembad wordt er vaak uitgeweken naar een strakke vijver.

strakke-tuinen-lagen-2

Bron: unknown

strakke-tuinen-modern

Bron: haybert

strakke-tuinen-schutting-2

Bron: modernhomepics

Tuinmeubilair

Ook het tuinmeubilair is belangrijk in strakke tuinen. Het is de bedoeling dat het tuinmeubilair nauw aansluit op de stijl van de tuin. In onze voorbeelden zie je hier goede voorbeelden van.strakke-tuinen-zomers

Bron: kitchentoday

strakke-tuinen-zwembad-2

Bron: haybert

strakke-tuinen-balkon

Bron: florera

Uitgelicht:

Opvallende en goede kwaliteit modern tuinmeubilair vind je ook online, bijvoorbeeld bij Fonq tuinmeubilair. Ben je op zoek naar een passend item voor in jouw tuin, bekijk dan de opties op onze website.

Overige materialen

Materialen zoals hout, gras, tegels en kiezel wisselen zich vaak af. Verschillende vlakken vloeroppervlak maakt de tuin interessanter en speelser. Speel met paden van tegels en houten planken voor meer karakter.

strakke-tuinen-vintage

Bron: tuinenstruinen

strakke-tuinen-jong-2

Bron: tuintuin

strakke-tuinen-luxe

Bron: avanspeldehoveniers

strakke-tuinen-zitje

Bron: avanspeldehoveniers

Uitgelicht:

Een comfortabele strakke tuin kan eigenlijk niet zonder loungeset. Bekijk eens de volgende opties voor items passend bij jouw smaak:

strakke-tuinen-divers

Bron: welke

strakke-tuinen-terras

Bron: welke

strakke-tuinen-inspiratie

Bron: welke

Top 10 leukste producten voor in de tuin!

Van een fancy bloempot tot een loungeset om heerlijk te relaxen

Sorry, geen producten gevonden.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?