De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Zelf je tuin ontwerpen? De 8 beste online tuin ontwerp programma’s!

Wil je graag zelf je tuin ontwerpen? Het ontwerpen van een tuin kun je tegenwoordig heel gemakkelijk zelf. Er zijn diverse online tuin ontwerp programma’s waarmee jij je eigen tuin kunt uittekenen en opnieuw kunt inrichten. We hebben de beste en leukste programma’s voor je op een rijtje gezet.

Zelf je tuin ontwerpen met..

Nederveen Tuinen

Nederveen Tuinen heeft een 3D Online Tuinontwerp programma waarmee jij je eigen droomtuin uitwerkt. De bibliotheek zit boordevol bestratingen, beplantingen, schuttingen, verlichting en zelfs tuinhuisjes. Je kunt online inloggen en hoeft geen programma eerst te downloaden voordat je kunt beginnen met ontwerpen.

zelf-je-tuin-ontwerpen-nederveentuinen

Bron: nederveentuinen

Google SketchUp

Zelf je tuin ontwerpen kun je ook doen met het populaire tekenprogramma van Google genaamd SketchUp. Het is een uitgebreid programma met een grote bibliotheek aan materialen maar ook de mogelijkheid om je eigen materialen en meubels te tekenen.

zelf-je-tuin-ontwerpen-sketchup

Bron: earthdesigns

Floorplanner

Met het programma van Floorplanner kun je een gratis ontwerp maken, uitprinten en weer wijzigen. Als je kiest voor de betaalde versie kun je meer ontwerpen maken. Het programma hoeft niet gedownload te worden maar je moet wel even registreren op de website.

zelf-je-tuin-ontwerpen-floorplanner

Bron: floorplanner

Garden Planner

Met dit ideale programma kun je heel gemakkelijk zelf je tuin ontwerpen. Je kunt het ontwerp alleen in 2D bekijken en je kunt het niet opslaan.

zelf-je-tuin-ontwerpen-gardenplanner

Bron: smallblueprinter
[Tweet “De leukste online programma’s om zelf je tuin te ontwerpen!”]

Tuincreator

Dit online programma is van Marlux en is erg gemakkelijk in gebruik. Het is niet zo uitgebreid maar je kunt wel kiezen uit een selectie aan planten en accessoires. Om het ontwerp te kunnen opslaan moet je je gegevens achterlaten.

zelf-je-tuin-ontwerpen-tuincreator

Bron: rca

Intratuin

Het tuincentrum Intratuin heeft ook een eigen online ontwerp programma. Het is een simpel programma waardoor de ontwerpen niet heel uniek zijn.

zelf-je-tuin-ontwerpen-intratuin

Bron: intratuin

Teken je tuin

Met de tool Teken je Tuin kun je heel gemakkelijk een tuin op papier zetten. Het programma is gratis en gemakkelijk te gebruiken. Sleep met planten, muren, meubels en andere elementen in de tuin.

zelf-je-tuin-ontwerpen-tekenjetuin

Bron: tekenjetuin

In2Lifestyle

Het 3D tuinontwerpen programma van In2Lifestyle is een programma waarvoor je de software eerst moet installeren, je tuin kunt inrichten met de elementen uit hun bibliotheek en het ontwerp kunt uitprinten.

Wist je dat?

Het bij het ontwerpen enorm kan helpen je te verdiepen in de verschillende opties die er bestaan voor je tuin en de items die je er in wilt plaatsen?

  • Wil je bijvoorbeeld een mooie loungeset in je tuin, dan is het verstandig van tevoren eens te kijken welke set je mooi vindt, zodat je de juiste afmetingen en stijl kunt hanteren. Er bestaan namelijk enorm veel opties! Kijk zo eens naar de Loungesets van Leenbakker of de Wehkamp loungesets om een idee te krijgen. De loungesets van Kwantum en Ikea loungesets zijn trouwens ook erg populair.
  • Als je je al eens wilt verdiepen in andere tuinartikelen, neem dan eens een kijkje bij de tuinmeubelen van Fonq. Bij deze aanbieder vind je een breed scala aan de meest trendy producten, van meubels tot accessoires.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?

Bekijk meer