Zelf je tuin ontwerpen? De 8 beste online tuin ontwerp programma’s!

Tuin ontwerp maken zodat je jouw eigen tuin kunt ontwerpen of dit 3d ontwerp aan je hovenier kunt geven. Dé perfecte tuin is alleen mogelijk als je van ontwerp naar de uitvoering toewerkt. Om je hierbij te helpen, leggen we je in dit artikel uit hoe je zelf (eventueel gratis) een tuinontwerp kunt maken.

tuin-ontwerp-3d
Google Sketchup

Google SketchUp

Zelf je tuin ontwerpen kun je ook doen met het populaire tekenprogramma van Google genaamd SketchUp. Het is een uitgebreid programma met een grote bibliotheek aan materialen maar ook de mogelijkheid om je eigen materialen en meubels te tekenen.

makeover-member
zelf-tuin-ontwerpen
HGTV Garden Design Software

HGTV Ultimate Home Design

HGTV Ultimate Home Design heeft een 3D Online Tuinontwerp programma waarmee jij je eigen droomtuin uitwerkt. De bibliotheek zit boordevol bestratingen, beplantingen, schuttingen, verlichting en zelfs tuinhuisjes. Je kunt online inloggen en hoeft geen programma eerst te downloaden voordat je kunt beginnen met ontwerpen.

floorplanner-tuin
Floorplanner

Floorplanner

Met het programma van Floorplanner kun je een gratis ontwerp maken, uitprinten en weer wijzigen. Als je kiest voor de betaalde versie kun je meer ontwerpen maken. Het programma hoeft niet gedownload te worden maar je moet wel even registreren op de website. We moeten wel toegeven dat de tuinontwerpen via Floorplanner er wat simpel uitkomen.

zelf-tuinontwerp-3d-maken
Room Sketcher

Room Sketcher

Met de tool van Room Sketcher kun je heel gemakkelijk een tuin op papier zetten. Of op je scherm, dit 3d programma werkt namelijk vooral online goed. Het programma is voor een korte periode gratis en gemakkelijk te gebruiken. Sleep met planten, muren, meubels en andere elementen in de tuin.

tuinontwerp-zelf
Gardena

Gardena

Dit online programma is van Gardena en is erg gemakkelijk in gebruik. Het is niet zo uitgebreid maar je kunt wel kiezen uit een selectie aan planten en accessoires. Om het ontwerp te kunnen opslaan moet je je gegevens achterlaten.

tuinontwerp-online
Shoot.co.uk

Shoot

Shoot is een makkelijke en veelzijdige tuinplanner. Het is helaas ook de duurste. Als je een tuinontwerp met Shoot wilt maken, zit je aan een maandelijks abonnement vast. Ons advies? Sla shoot over. Shoot for something else.

tuinontwerp-maken-app
SmartDraw

SmartDraw

Als je binnen 7 dagen je tuinontwerp maakt en exporteert, kun je gratis van SmartDraw gebruik maken. Anders zit je, net als Shoot, aan een abonnement vast. Een prima optie voor een 3d tuin ontwerp, als je snel bent.

Garden Planner

Met dit ideale programma kun je heel gemakkelijk zelf je tuin ontwerpen. Je kunt het ontwerp alleen in 2D bekijken en je kunt het niet opslaan.

Intratuin

Het tuincentrum Intratuin heeft ook een eigen online ontwerp programma. Het is een simpel programma waardoor de ontwerpen niet heel uniek zijn.

In2Lifestyle

Het 3D tuinontwerpen programma van In2Lifestyle is een programma waarvoor je de software eerst moet installeren, je tuin kunt inrichten met de elementen uit hun bibliotheek en het ontwerp kunt uitprinten.

Wist je dat?Het bij het ontwerpen enorm kan helpen je te verdiepen in de verschillende opties die er bestaan voor je tuin en de items die je er in wilt plaatsen?

  • Wil je bijvoorbeeld een mooie loungeset in je tuin, dan is het verstandig van tevoren eens te kijken welke set je mooi vindt, zodat je de juiste afmetingen en stijl kunt hanteren. Er bestaan namelijk enorm veel opties! Kijk zo eens naar de Loungesets van Leenbakker of de Wehkamp loungesets om een idee te krijgen. De loungesets van Kwantum en Ikea loungesets zijn trouwens ook erg populair.
  • Als je je al eens wilt verdiepen in andere tuinartikelen, neem dan eens een kijkje bij de tuinmeubelen van Fonq. Bij deze aanbieder vind je een breed scala aan de meest trendy producten, van meubels tot accessoires.