De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De mooiste tuinkamers van afgelopen jaar

Dit is dé periode om te genieten van de tuinkamer. Het is niet te warm maar ook niet te koud, het is wisselvallig weer maar toch wil je graag buiten zijn. Met een tuinkamer kan dat! Wat is een tuinkamer eigenlijk? Het is in principe een serre die vrij kan staan in de tuin of aangebouwd wordt aan het huis. De tuinkamer is niet geïsoleerd in tegenstelling tot een serre of orangerie. De tuinkamer wordt dan ook niet gezien als een woonruimte.

De mooiste tuinkamers hebben veel invloeden van buitenaf zoals prachtige planten en bloemen maar vooral veel contact met het buitenleven. Laten we snel kijken naar deze acht prachtige tuinkamers!

De 8 mooiste tuinkamers

De tuinkamer/serre is erg populair in Engeland waar ze veel gebruikt worden om mooie planten en bloemen in te kweken en te houden. De stijl van een tuinkamer in Engeland is dan ook geheel anders dan in Nederland. Het is veel klassieker en meer in de vorm van een kas.

Tuinkamers-1

Bron: uniqueshomedesign

Een moderne tuinkamer is juist veel strakker, voorzien van heldere lijnen en veel zitmogelijkheden zodat je optimaal kunt genieten van de tuinkamer.

Tuinkamers-2

Bron: kitkadesigntoronto

Hoe je een tuinkamer inricht is geheel afhankelijk van de interieur stijl waar jij van houdt. Daarnaast kun je zelf ook kiezen hoeveel meubels je gaat gebruiken in de tuinkamer. Wil je diverse hoeken creëren of juist veel ruimte open houden?

Deze tuinkamer heeft een zithoek en een eethoek, hier kun je dus echt optimaal genieten in de lente, zomer en herfst. Zelfs in de winter wanneer het zonnetje schijnt kan het nog lekker warm worden in deze tuinkamer.

Tuinkamers-3

Bron: revistaad

Tuinkamers-4

Bron: fondalashay

De tuinkamer wordt dan niet gezien als woonruimte, maar je kunt er wel een woonruimte van maken voor in de warme maanden van het jaar. Hier is ervoor gekozen om een extra keuken toe te voegen aan het huis in de tuinkamer. Ideaal wanneer je lekker wilt koken in de zomer, een groente tuin hebt of graag experimenteert.

Tuinkamers-5

Bron: bloodandchampagne

Hoe groot is de verbinding tussen binnen en buiten in een tuinkamer? Dat bepaal jij! Wil je graag openslaande deuren naar buiten? Een schuifdeur? Een enkele deur? Of juist een hele open ruimte zonder deuren?

Tuinkamers-6

Bron: bolina

De tuinkamer is ook ideaal om te gebruiken wanneer je graag met groente en fruit bezig bent. Planten stekken, kweken, oogsten. Noem het maar op!
Tuinkamers-7

Bron: guiadejardineria

Heeft jouw huis geen plek voor een tuinkamer? Tover dan een deel van de ruimte om die aan de tuin grenst. Plaats er lekker veel planten, mooie meubels om te zitten en klaar is kees!

Tuinkamers-8

Bron: vtwonen

Sfeervolle accessoires voor in een tuinkamer

[products ids=”60876,60699,32615,59604″]

Eerder door jou bekeken producten

Marcell mediameubel, grijs
379,- Marcell mediameubel, grijs MADE.COM Bekijk Shop
Hanglamp Salford, Brilliant
39,99 Hanglamp Salford, Brilliant Bekijk Shop
Kussen Alabama, Apelt
27,99 Kussen Alabama, Apelt Apelt Bekijk Shop
Good Night Gold deken
214,- Good Night Gold deken Bekijk Shop
Home24 Tafellamp Trent, Loistaa
49,99 Home24 Tafellamp Trent, Loistaa home24 Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?