De top 10 robotmaaiers voor een prachtig gazon

Door Cynthia | | Tuin

In dit artikel bekijken we de beste robotmaaiers voor grote en kleine gazons. Aspecten die aan bod komen zijn: de maaihoogte, het instellen van de robotmaaier, weersensoren, mulching systemen, diefstalbeveiliging en het geluidsniveau. Welke robotmaaier past het beste in jouw tuin?

GARDENA SILENO life 750 Robotmaaier

Voor ultiem gemak

Je kunt deze robotmaaier gewoon zijn gang laten gaan, want hij voldoet aan al jouw wensen voor een mooi gazon. De Gardena Sileno laat geen strepen achter, bepaalt zelf wanneer het nodig is om te maaien, en is geschikt voor hellingen en nauwe doorgangen.

Bosch Indego M+ 700 Robotmaaier

Slimme grasmaaier

Deze robotmaaier is geschikt voor gazons tot 700 m² en je bedient het apparaat gewoon met de app. Hij is ook nog eens erg stil, zodat je tijdens het maaien lekker in de tuin kunt genieten van een drankje. De Bosch robotmaaier vangt het gemaaide gras niet op, voor een voedende ondergrond en een mooier gazon.

Worx Landroid M WR141E

Volledig aan te passen

Een robotmaaier die erg geschikt is voor het maaien van de randen van je gazon, tot 500 m². Hij is volledig aanpasbaar, waarbij je de keuze hebt uit 5 verschillende opties. Je bedient deze automatische grasmaaier met de app voor Android of iOS, en hij kan 1 uur achter elkaar maaien.

Dit zijn de meeste trendy tuinmeubelen!

Gardena Sileno Minimo Robotmaaier

Voor de kleinere tuin

Een geweldige robotmaaier voor kleinere gazons tot 250 m². Hij is erg stil in gebruik, zodat zowel jijzelf als je buren geen last hebben van het maaien. Je hoeft overigens geen rekening te houden met het weer, want de Gardena Sileno is opgewassen tegen regen en geschikt voor moeilijk begaanbare plekken.

Bosch Lawn and Garden Indego

Voorkomt onnodig maaien

De Bosch robotmaaier is geschikt voor gazons tot 350 m² en maakt gebruik van het slimme navigatiesysteem LogiCut, waardoor continu maaien wordt voorkomen. De robotmaaier bepaalt zelf wanneer het tijd is om het gras te maaien en houdt daarbij zelfs rekening met het weer.

Zoef Robot robotmaaier Betsie met APP

Voorzien van handige extra's

Betsie maait het gras voor je en is geschikt voor bijna ieder gazon, van 50 tot en met 1400 m². Je stelt de maaier zowel in via de app als het lcd-scherm op het apparaat zelf. De Zoef robotmaaier is voorzien van handige snufjes, zoals het vermijden van obstakels en een regensensor.

Ibiza tuin inspiratie voor een zomerse tuin!

Yard Force Robotgrasmaaier EasyMow260

Betaalbare robotmaaier

Een betaalbare robotmaaier voor grasvelden tot 260 m², inclusief een randsnijfunctie, makkelijke bediening, een hefsensor en een mulchsysteem. De recensies over de werking zijn erg goed, waarbij wel wordt aangegeven dat de installatie lastig is en de robotmaaier niet geschikt is voor hobbels.

Einhell Robotmaaier FREELEX

Anti diefstal

Een robotmaaier die geschikt is voor gazons tot 1200 m², maar de aanbevolen grootte is 900 m². De maaihoogte instelling is erg ruim en instelbaar van 20 tot 60 mm. Ook hellingen tot 35% zijn voor deze Einhell robotmaaier geen probleem. Handig extraatje, de robotmaaier is voorzien van een pincode om te beschermen tegen diefstal.

Flymo EasiLife 350 robotmaaier

Met mulchsysteem

De Flymo robotmaaier maakt gebruik van een onregelmatig maaipatroon, zodat hij geschikt is voor iedere vorm gazon tot 350 m² in oppervlakte. Het mulchsysteem zorgt voor een voedende ondergrond en een groener gazon. De recensies zijn goed en de grasmaaier ontvangt een score van 4.4 op de 5 sterren.

Gardena 19114-20 Robotmaaier

Volautomatisch

De duurste robotmaaier uit onze lijst is een Gardena en het is een volautomatische oplossing voor gazons tot 1.000 m² met een lange levensduur. Hij is stil in gebruik, maait geheel zelfstandig en streeploos, en is geschikt voor hellingen tot 30%. De robotmaaier wordt geleverd inclusief begrenzingskabel en 4 connectoren.