Ibiza Tuin Inspiratie voor Mediterraanse sferen

Door Cynthia | | Tuin

Veel mensen laten zich voor hun tuininrichting inspireren door het zonnige en bruisende Ibiza. Waarom zou je deze bijzondere sfeer niet naar huis halen, in de vorm van palmbomen, mediterrane verlichting en natuurlijke materialen als hout en steen? In dit artikel vind je 10 inspirerende voorbeelden van tuinen in Ibiza stijl!

Plant een palmboom

Droom jij dagelijks van zonnige temperaturen? Haal het dan in huis en plant een palmboom in de tuin! De temperatuur lijkt er meteen een paar graden van te stijgen. Een palmboom in de tuin is mooi en uniek, want lang niet iedereen heeft het. Plaats er nog een paar andere tropische planten en loungestoelen bij, en je waant je op Ibiza!

ibiza-tuin-palmboom
@homebystuart

Dit zijn de mooiste papasan stoelen!

Ga voor Mediterrane verlichting

Misschien ben je een echte Ibiza liefhebber. Haal de vrolijke sfeer van het bruisende eiland naar Nederland en ga voor mediterrane verlichting. De lampen hebben een uniek patroon en zorgen meteen voor een zonnige uitstraling in de tuin. Bovendien staan ze niet alleen mooi boven een houten tuintafel, maar zorgen ze ook voor extra verlichting. En dat is de avonduren alleen maar extra veilig!

tuin-inspiratie-buiten
@homebystuart
Lees ook eens ons artikel over de Chinese tuin!

Heerlijke hangstoel

Heb jij een tuin om van te dromen? Dan mag een heerlijke hangstoel natuurlijk niet ontbreken! Het zorgt voor een zonnige uitstraling van de tuin. Niet voor niets kom je een hangstoel vaak tegen op het eiland Ibiza. Combineer het met een kleedje vol exotische patronen en plaats een paar bloempotten erbij. Je hoeft helemaal niet meer naar Ibiza voor een zonnige sfeer!

hangstoel-tuin-meubels
@huisje_in_houten
Om je zoveel mogelijk inspiratie te geven van de mooiste hangstoelen, hebben we deze voor je verzameld in dit artikel!

Maak een Ibiza stijl bankje

Kun je geen genoeg krijgen van de vrolijke Bohemièn stijl? Maak dan een Ibiza stijl bankje voor jouw tuin. Je word er meteen blij van en kunt er lekker in ontspannen. En met een kleed in dezelfde stijl maak je het zonnige geheel helemaal af. Het houten materiaal is sterk en gaat lang mee. Je kunt dus jarenlang genieten van een tuin in Ibiza-stijl!

ibiza-stijl-tuin
@huisjevannatascha

Vakantiegevoel met een rieten parasol

Met een rieten parasol creëer je het echte vakantiegevoel! Je hoeft echt niet altijd je koffers te pakken voor het Ibiza-sfeertje, dat blijkt. Is het ’s avonds? Haal dan een paar mooie lichtjes tevoorschijn. Samen met de rieten parasol, het tuinkleed en de mini-palmboom zorgt het voor een on-Hollandse sfeer. Bovendien zijn de houten materialen sterk en tijdloos. Proost samen met jouw geliefden op een mooie Ibiza-tuin!

tuin-inrichten-inspiratie
@madeleineshouse72
Ontdek ons overzicht van beste tuinslangen!

Hout en natuurlijke materialen

Met hout en natuurlijke materialen haal je binnen een handomdraai Ibiza naar de tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van een echt Ibiza kleed onder jouw overkapping? Hout en bohemièn voert de boventoon op het Spaanse eiland. Voeg het toe aan jouw Nederlandse tuin met houten banken en stoelen. Witte kussens, grote bloempotten en mooie rieten mandjes zorgen voor het ultieme Ibiza gevoel.

overkapping-tuin-mediterraan
@mirandadriehuizen
Bekijk tuinkamer inspiratie!

Wit voor een rustige sfeer

Wit zorgt voor een rustige sfeer in de tuin, maar hoeft niet saai te zijn. Met een houten hangstoel en leuke lichtjes creëer je een geweldig effect. Sterker nog: de combinatie van wit en hout doet denken aan Ibiza. En wie wil nu niet een tuin die doet denken aan dit bruisende eiland? Bovendien zit je onder een witte overkapping ook op minder warme dagen lekker droog!

witte-overkapping-tuin
@nancypolman

Wanddecoratie doet wonderen

Wil je jouw tuin graag een make-over geven? Mooie wanddecoratie doet wonderen! Kies voor vrolijke patronen als je al langere tijd droomt van Ibiza tuin decoratie. Ook de kleur wit hoort daarbij, bijvoorbeeld in de vorm van een witte bank en bijpassend kleed. Kies tenslotte voor de perfecte Ibiza decoratie met een paar mooie lichtjes en planten. Het staat hartstikke fris en vrolijk!

Op zoek naar decoratie in de tuin? Wij hebben de mooiste inspiratie verzameld in dit artikel!
tuin-decoratie-interieur
@noordenzoet_interieuradvies

Bijpassende tegels en paden

Ben je dol op de Ibiza stijl? Daar horen natuurlijk een paar bijpassende tegels en paden bij. Kies bij voorkeur voor tegels met een mooi patroon en houten paden. Op het Spaanse eiland Ibiza kom je dit vaak tegen. En natuurlijk mogen een paar grote groene planten ook niet ontbreken. Het staat lekker fris en je waant je voor even op Ibiza!

tuin-tegels-inspiratie
www.stylynnterior.com

Rotan meubels

Ben je op zoek naar Ibiza tuin inspiratie? Dan kom je waarschijnlijk al snel uit bij Rotan meubels. Denk aan een mooi wit tafeltje en rotanstoelen met witte kussentjes. Ze doen denken aan het zonnige Spaanse eiland en verdienen zeker een plekje in jouw tuin! Vind je het geheel toch een beetje kaal? Een mooie plant, wat kaarsjes en een tuinkleed magen het geheel compleet.

rotan-meubels-tuin
@thuis.bij.lisette