De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Grote woonkamer: hoe maak je ze gezellig?

We focussen ons best vaak op normale of kleine woonkamers maar hoe zit het nou met echte grote woonkamers? Hoe maak je een grote woonkamer gezellig? Dat kan lastig zijn ook al zou je denken dat dat zo gepiept is. Wij geven een aantal tips voor het inrichten van een grote woonkamer.

Bron: brit morin

Grote woonkamer inrichten

Tip 1: maak gebieden in de ruimte

Die hele grote woonkamer hoeft niet perse 1 woonkamer te zijn. Het kan ook een ruimte zijn met meerdere ruimtes erin. Dit maakt de woonkamer veel interessanter en direct ook knusser. Ga niet te werk met het afscheiden van gebieden door middel van grote kasten maar bedenk eerst eens wat voor een gebieden of functies er allemaal in die grote woonkamer komen. Daarna kan je bijvoorbeeld een vloerkleed toevoegen om stijlvol voor een afscheiding te zorgen.

  • Zitgedeelte waar je kunt ontspannen
  • Een zithoek om TV te kijken
  • Een leeshoek
  • Een werkhoek
  • Een eethoek
  • Een speelhoek

Dit zijn allemaal opties die in een grote woonkamer kunnen terugkomen. Kies er hier bijvoorbeeld max. 3 van en probeer deze op de juiste plekken in te delen.

Een TV hoek hoeft bijvoorbeeld niet direct uitzicht naar buiten te hebben maar een eethoek wellicht wel. Een werkplek kan ook bij het raam geplaatst worden en de speelhoek mag een mix van raam en wellicht een doorgang naar de tuin hebben.

Bron: casa luxo

Tip 2: de eenheid

Zodra je deze functies en gebieden in de grote woonkamer hebt bepaald, is het zaak om een eenheid te bedenken voor in het interieur. Een eenheid kan terugkomen in de materialen en meubels die er gebruikt worden. Ga dus niet in elke hoek van de kamer andere kleuren en materialen gebruiken maar probeer overeenkomsten te behouden.

Bron: amenagementdesign

Tip 3: kale wanden?

Zo blijven er in een grote woonkamer vaak ook veel kale wanden over. Ga eens aan de slag met een aantal grote eyecatchers in plaats van heel veel kleine wanddecoraties. In een grote woonkamer mag je immers ook groot te werk gaan.

Liever één groot gebaar dan tientallen kleine gebaren!

Bron: apartmenttherapy

Tip 4: laat de ruimte de ruimte

Je bent al gauw geneigd om alles vol te zetten maar zorg ook voor ruimte in de grote woonkamer. Een lege hoek is niet erg! En zou het je toch storen, kies dan voor een grote groene plant!

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?