woonkamer-livingroom-interieuradvies
@villagaura

Hoe bepaal je de kleur van de bank?

Eén van de moeilijkste taken wat betreft de inrichting van de woonkamer is het uitzoeken van de bank. Zodra je eindelijk de beslissing hebt gemaakt voor het model van de bank, moet je ook nog eens de kleur en de stoffen kiezen. Het wordt er allemaal niet makkelijker op met die enorme collecties. Hoe bepaal je de kleur van de bank? Een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Je ziet een prachtig interieur op onze website en het ziet er allemaal zo vanzelfsprekend uit, maar er heeft wel degelijk iemand lang nagedacht over de kleur van de bank in die afbeelding.

Wij geven je graag wat tips hoe je de kleur van de bank nu bepaalt.

bank-woonkamer-interieuradvies
@huisje.aanhet.water

De kleur van de bank, welke moet ik kiezen?

Er is nooit een gouden regel op het gebied van interieur en styling, wij adviseren altijd te kiezen voor wat jij mooi vindt en niet al te veel de trends te volgen. Misschien bevalt die trend wel helemaal niet zo goed en dan zit jij met een lelijke bank in huis.

Daarom adviseren wij om te kiezen voor een kleur die bij jou past, die jij mooi vindt en een kleur die je niet snel saai vindt. Je bent misschien geneigd om een kleur te kiezen die van deze tijd is, een opvallende kleur of een hippe kleur maar bedenk je goed dat een bank jaren mee moet kunnen gaan en dat je er dus over 5 of 7 jaar ook nog van moet houden.

woonkamer-livingroom-couch
@villagaura

Een goede tip is om bijvoorbeeld een bank te kiezen in een neutrale kleur. Een tijdloze kleur. Een kleur die je over 10 jaar nog mooi vindt en waarmee je altijd uit de voeten kunt.

Het voordeel van een neutrale kleur is dat het gemakkelijk te combineren is met diverse kleuren accessoires, het is minder opvallend waardoor een ruimte vaak groter lijkt, je raakt er minder snel op uitgekeken en gaat vaak langer mee met de trends.

woonkamer-livingroom-bank
@hoff.van.saar

Wil je toch met de trend mee gaan? Kies dan voor trendy kussens en een trendy fauteuil voor bij de bank. Op die manier kun je gemakkelijker variëren dan wanneer je een trendy bank neemt die maar een paar jaar mee kan vanwege die trend.

woonkamer-livingroom-fauteuil
@pakhuis.wonen