woonkamer-kleurrijk-eclectisch
@lieks_home

Hoe bepaal ik de kleuren voor mijn woonkamer?

kleurrijk-boho-interieur
@lieks_home

Bron: @lieks_home

De woonkamer is de meest belangrijke ruimte in je huis. Het is een ruimte waar je het meeste zult zijn en het meest van zult genieten. Het inrichten van de woonkamer is een moeilijke opgave omdat het niet alleen draait om meubels maar ook om de kleuren die je gaat gebruiken. Het is van belang dat de woonkamer een prettige sfeer uitstraalt zodat jij je er op je gemak voelt en er ook graag wilt zijn. Het kiezen van kleuren bij het inrichten van de woonkamer cruciaal.

De kleur is een belangrijke factor voor de sfeer van je woonkamer en mag daarom dan ook niet al te lichtelijk worden opgevat. Het kiezen van een geschikte kleur voor jouw woonkamer is sfeerbepalend en daarom ook soms erg moeilijk.

Er komen vaak vragen naar voren zoals; “welke kleuren passen bij elkaar?” of “welke kleuren zijn het meest geschikt voor mijn ruimte?”. Maar het is daarnaast ook belangrijk om jezelf af te vragen of je die kleur die je in gedachte hebt leuk vindt op dit moment of dat je de kleur langer mooi zult vinden. Elke kleur roept een andere sfeer op en het is belangrijk dat dit bij je meubels, accessoires maar ook bij jezelf past.

*MakeOver TIP: Twijfel je of de gekozen kleur wel bij de rest van je interieur past of kan je niet kiezen tussen twee kleuren? Test de kleur eerst door middel van een kleurtester. Hierdoor hoef je geen hele pot verf te kopen, voordat je zeker weet dat je de goede keuze hebt gemaakt.>> Bestel hier jouw kleurtester en test jouw favoriete kleuren! <<

kleurrijk paars interieur
@yvonne_kwakkel

Bron: @yvonne_kwakkel

Woonkamer inrichten: kleuren versus ruimte

Elke ruimte is verschillend en heeft een ander kleurenpalet nodig om een optimale sfeer te kunnen uitstralen. Een kleine ruimte lijkt groter als je de muren en het plafond in een lichte kleur schildert. Het meest ideale is om de overgang tussen de muur en plafond zo onzichtbaar mogelijk te houden.

Heeft jouw woonkamer een laag plafond en je wilt de kamer hoger laten lijken dan is het beter om de muur en het plafond in een verschillende kleur te verven. Let hierbij op dat je de lichtste kleur op het plafond gebruikt. Doe je dit niet dan zal het lijken alsof het plafond naar beneden komt in plaats van naar boven.

Voelt jouw woonkamer te groot doordat het plafond zo hoog is dan kun je dit verminderen door het plafond in een donkerdere kleur te schilderen. Bij extreem hoge ruimtes is het zelfs erg mooi om de donkere kleur te laten doorlopen op de muur zodat het lijkt alsof de ruimte helemaal niet zo hoog is.

eclectisch interieur met opvallende kleuren
@agi_at_59

Bron: @agi_at_59

De combinatie van kleuren

Elke kleur combinatie roept een andere sfeer op maar het is ook erg leuk om verschillende kleurcombinaties weer met elkaar te combineren of te mixen. Welke sfeer geeft een kleurcombinatie nou precies?

Pasteltinten in jouw woonkamer

Pasteltinten zijn tegenwoordig erg populair en worden veel gebruikt bij het inrichten van woonkamers. Voor een Scandinavische look, met een hintje kleur zijn pasteltinten erg geschikt. Onderling passen pastelkleuren erg goed bij elkaar. Denk aan mintgroen, zacht geel en oudroze. Wil je dat het niet te zoet wordt? Kies er dan voor om een stoer statement te maken, zoals hier is gedaan met de locker.

Stoer en zacht gaan goed samen en zorgen voor balans. Mag het geheel nog iets meer pit krijgen, dan is de combinatie met neon wellicht iets voor jou. De neon kleur zal niet zo zeer opvallen omdat de pasteltinten de kleur al ondersteunen. Je kunt er voor kiezen om de muren in een pasteltint te schilderen en kleine neon accenten aan te brengen. Pasteltinten kunnen ook goed werken in combinatie met houten elementen.

>> Op zoek naar pastelkleurige items? Shop ze hier <<

woonkamer-inspiratie-pastelkleuren
@hoff.van.saar

Bron: @hoff.van.saar

* MakeOver Musthave: Neon lampen zijn tegenwoordig niet alleen te vinden in bars, ze kunnen ook heel leuk in je eigen interieur staan. Voeg een neon lamp toe voor een leuk neon accent in pastelkleurig interieur.>> Shop hier de leukste neon lampen! <<

Wil jij ook mooie pastels in jouw woonkamer?

Felle kleuren in jouw woonkamer

Felle kleuren in een woonkamer geven de ruimte een sfeer van plezier en vrolijkheid. Het is van uiterste belang dat de kleuren goed matchen met elkaar zodat er niks zal vloeken met elkaar.

Een woonkamer met veel felle kleuren is vaak minimalistisch ingericht. De meubels zijn voorzien van alleen noodzakelijke details, er wordt veel gebruik gemaakt van wit als basis kleur en om de ruimte gezellig te maken is het een goed idee om een warme kleur verlichting aan te brengen.

* MakeOver TIP: Maak van je poef een erecatcher door een poef in een felle kleur te kopen. Het hoeft niet perse een functioneel meubelstuk te zijn maar mag ook gewoon als object in de ruimte staan.>> De tofste poefs shop je hier <<

felle kleuren in interieur
@agi_at_59

Bron: @agi_at_59

Ben jij niet bang voor kleur? De tofste kleurrijke items voor jouw woonkamer!

Witte kleuren in jouw woonkamer

Een woonkamer in witte kleuren zal nooit vervelen. Wit is al jarenlang de meest gebruikte kleur in woonkamers omdat het neutraal is en ervoor zorgt dat de woonkamer groter lijkt. Wit is daarnaast ook perfect te combineren met alle andere kleuren in het interieur.

Een woonkamer die geheel wit geschilderd is heeft wel wat meer kleur en materiaal nodig in de decoratie en het meubilair. Om het geheel nog iets levendiger te laten lijken kun je ook een muur in de woonkamer een kleur geven die terugkomt in de accessoires.

* MakeOver TIP: Maak gebruik van planten om je interieur levendiger te laten lijken. Planten geven wat kleur aan je interieur en straalt kalmte uit, als het gecombineerd wordt met zachtere tinten. Zet de plant in een leuke pot die matcht bij je interieur.>> Leuke potten voor planten zijn hier te vinden <<

bohemian witte woonkamer
@lovedbysheila

Bron: @lovedbysheila

Is all neutral helemaal jouw ding?

*De MakeOver shoptips uit dit blog:>> Kan je niet kiezen tussen twee kleuren verf? Test het eerst uit! <<>> Combineer pastel met een neon lamp <<>> Koop een poef in een felle kleur <<>> De pot waarin je je plant zet kan heel wat toevoegen aan je interieur <<

Welke kleur past het beste bij jouw woonkamer? Laat het ons weten in een reactie.

De laatste interieur inspiraties

badkamer-moziek-tegels

Mozaïek Tegels in de Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. ...

badkamer-visgraat-tegels

Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een ba...

japandi-stijl-interior-design
@tattelie

Japandi Stijl Inspiratie om Verliefd op te Worden

De designtrend Japandi wint steeds meer aan populariteit. Steeds meer mensen weten deze fantastische mix van Scandinavisch en Japans design te waar...