De beste online programma’s voor het inrichten van je woonkamer

Wil jij graag je woonkamer opnieuw inrichten maar heb je niet zo heel veel zin om uren aan je design meubels te lopen trekken en duwen? Probeer dan eerst eens een online programma voor het inrichten van je woonkamer. Er zijn verschillende online tekenprogramma’s beschikbaar waar je gratis en heel snel je eigen woonkamer plattegrond tekent.

Behalve dat je met deze programma’s in 3d je woonkamer kunt ontwerpen en inrichten, is dit ook voor andere kamers nodig. Zo kun je zelfs een heel huis in 3d ontwerpen!

Makeover Tip: Heb je een kleine ruimte? Richt je woonkamer dan in met multifunctionele meubels!

#1 Woonkamer online inrichten met Floorplanner

Op de Floorplanner website kun je een plattegrond tekenen en zelfs je woonkamer in 3D bekijken. Je kunt met kleuren en materialen werken, maatvoering wordt weergegeven en het is gratis. Tenminste, als je niet van alle functies gebruik hoeft te maken. Je kunt je woonkamer veel makkelijker ontwerpen met de betaalde versie. Dit komt doordat je uit een veel grotere databank objecten en meubels voor je interieur kunt kiezen.

Gratis alternatieven om je huis gratis online in te richten zijn er genoeg. Ons lijstje is gelukkig dan ook lang genoeg, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je met Floorplanner eindigt voor het maken van een 3d tekening van je huis.

Deels gratis te gebruiken. Gratis versie heeft beperkingen.

woonkamer online inrichten programma

#2 De woonkamer inrichten met Ikea Planners

Ikea heeft het heel gemakkelijk voor haar klanten gemaakt door een 3D programma te ontwikkelen waarin klanten producten uit de Ikea catalogus kunnen toevoegen aan hun eigen woonkamer plattegrond. Zodra je klaar bent met inrichten, print je de plattegrond uit en neem je het mee naar een filiaal waar je de meubels kunt kopen of bestellen.

Laat je trouwens niet in de war brengen door de vele namen van de IKEA planners. Net zoals dat iedere IKEA bank een andere naam heeft maar soms hetzelfde betekent, is dat bij de planners niet anders. Het 3d programma van IKEA waarmee je je huis kunt inrichten en ontwerpen, is als floorplanner, room planner en homeplanner bekend.

Gratis te gebruiken. Werkt helaas alleen met producten van IKEA.
programma om woonkamer online mee in te richten

#3 Navigram 3D roomplanner online programma voor het inrichten van de woonkamer

Deze roomplanner verschilt niet veel van de eerder genoemde online programma’s. Het enige verschil is dat het alleen werkt op een windows computer. Het tekenen van een huis, de ruimtes, en zelfs tuinen, is zeer gemakkelijk in dit programma. Als je eenmaal klaar bent, print je de tekening uit zodat je deze mee kunt nemen naar je makelaar, aannemer of woonwinkel. Dan kan je veel makkelijker uitleggen waar je precies naar op zoek bent!

Navigram lijkt momenteel niet meer actief te zijn als roomplanner. Voor een 3d roomplanner met soortgelijke functies is nummer 9, Roomstyler, een goed alternatief.

woonkamer inrichten programma

#4 Online inrichten met Home Decorator

Home Decorator is een uniek programma omdat je hier de mogelijkheid hebt om een foto van je eigen woonkamer te importeren. Waarom dit handig is? Zodat je precies kunt zien hoe die nieuwe bank of tafel in jou interieur zou staan.

Lange tijd was Home Decorator een van onze favorieten. Sinds enkele maanden is Home Decorator alleen niet meer beschikbaar. Zowel Sketchup (wat uitgebreider maar ook lastiger) en Roomstyler (simpeler) zijn goede alternatieven.

online woonkamer inrichten

#5 Woonkamer 3D ontwerpen Online

Ontwerp je eigen tuin, terras, huis of balkon met dit online teken programma voor het inrichten van jou huis. Helaas werkt de software die 3D ontwerpen aanlevert alleen op windows computers.

Update: Helaas is dit programma niet meer te gebruiken om je woonkamer mee te ontwerpen. Kies voor een van de andere tekenprogramma’s.

woonkamer inrichten 3d ontwerpen

#6 Roomplanner online

Het lijkt erop dat ieder jaar weer wat 3d roomplanners het loodje leggen. Want ook dit jaar hebben we afscheid moeten nemen van een tekenprogramma en wel Roomplanner Online. Je woonkamer online inrichten was met deze roomplanner zo gedaan.

Als we een goed alternatief voor Roomplanner online moeten aanwijzen, gaat dat toch wel Roomstyler worden. Zolang het om het inrichten van een woonkamer gaat (of ontwerpen), is Roomstyler uitgebreid genoeg je hierbij te helpen.

#7 VTWonen Roomplanner

De VTWonen roomplanner was lange tijd erg populair. Veel van onze lezers hebben de roomplanner met plezier gebruikt. Sinds vorig jaar is de VTWonen Roomplanner helaas niet meer beschikbaar. Een goed alternatief voor de VTWonen roomplanner, in dezelfde stijl, is de floorplanner van IKEA.

#8 SketchUp is perfect voor het 3d ontwerpen van je huis

sketchup

SketchUp is op dit moment het beste tekenprogramma voor het in 3d ontwerpen van een compleet huis. Of je nu een 3d tekening wilt maken van de verdiepingen of als je benieuwd bent welk interieur er het best bij past. Met SketchUp kun je alle kanten op, zelfs als je een plattegrond van je huis zou willen tekenen voor een aannemer.

Als je het geen probleem vindt om online je woonkamer in te richten (of welke kamer dan ook), is SketchUp gratis te gebruiken. Het is zelfs het beste gratis ontwerp programma waarmee 3d tekenen mogelijk is.

Vind je het ontwerpen van een woonkamer via het internet wel spannend en heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan zijn er op Youtube voor Sketchup heel veel uitlegvideo’s te vinden. Dit heten ook wel tutorials. Hieronder kun je een voorbeeld zien waarin Meneer Paulussen je uitlegt hoe je een plattegrond kunt tekenen (in 3d) met de ontwerp app.

#9 Roomstyler voor het tekenen van je woonkamer of de indeling

Het interieur van je woonkamer inrichten? Ontdekken welke meubels het best in je huis passen? Dan is Roomstyler daar volgens de lezers van Makeover.nl het best voor. Dat komt doordat je echt alles kunt toevoegen en ontwerpen, zelfs meubels die je van plan bent om zelf te maken.

Je tekent met gemak een tv-meubel, stoere houten kisten of zelfs gedetailleerde objecten als wandkleden. Wil je een heel huis in 3d kunnen tekenen? Dan ben je wel even bezig. Kamer voor kamer werken is in Roomstyler goed te doen. Een heel huis ontwerpen is makkelijker in SketchUp.

Roomstyler

Tekenprogramma 3D voor het ontwerp van je huis en interieur

Het liefst gebruik je één ontwerp programma waarmee je in 3d je hele huis kunt ontwerpen. Dan hoef je niet voor het ontwerpen van je slaapkamer een apart tekenprogramma te downloaden. Gelukkig kun je een huis in 3d inrichten met verschillende programma’s, waarvan SketchUp op dit moment het beste tekenprogramma is.

Gratis je woonkamer of huis ontwerpen met een tekenprogramma

Je kunt gratis je huis 3d ontwerpen met onder andere SketchUP, IKEA homeplanner en Roomplanner Online. Bij ieder van deze drie ontwerp programma’s zit je nergens aan vast en kun je dus écht gratis je huis, woonkamer en soms zelfs je tuin ontwerpen. Dat allemaal online in 3d op je eigen laptop of computer.

Kan ik ook mijn kamers met een app inrichten?

Met een app je huis of kamer inrichten is natuurlijk hetzelfde als met een tekenprogramma, maar dan op een smartphone of tablet! Nu zijn er in de App Store en Google Play Store wel wat goede apps te vinden die je hier mee kunnen helpen. Wij hebben ze voor je getest en de volgende top 5 gemaakt voor het inrichten van je huis of een woonkamer:

  1. MagicPlan (vooral voor plattegrond tekenen)
  2. RoomScanPro (super voor kamers)
  3. FloorPlan (ook weer goed voor plattegronden)
  4. RoomCreator (Beste optie voor slaapkamer)
  5. Amikasa (woonkamer met een app inrichten? Dit is ‘m)

Welk online programma is volgens jou het meest ideaal voor het inrichten van de woonkamer? Laat het ons weten in een reactie.

De laatste interieur inspiraties

beste-vriendin-cadeau
Pixabay via Pexels

Cadeau ideeën om je Beste Vriendin te laten zien hoeveel je om haar geeft

Je beste vriendin verdient natuurlijk alleen het allerbeste. Maar wat geef je haar cadeau om te laten zien hoeveel ze voor jou betekent? Wij hebben...

bed-bank-groen

Beste Bed Bank die je nu kunt kopen

Een slaapbank komt altijd van pas, als je onverwachte gasten hebt die willen blijven logeren of als je partner keihard ligt te snurken. In dit arti...

humidifier

De Beste Humidifiers voor Betere Luchtkwaliteit

Een humidifier of luchtbevochtiger heeft veel voordelen, maar het kan lastig zijn om uit alle opties en aanbiedingen de beste eruit te pikken. In d...