Online woonkamer ontwerpen? Of huis? Top 5 gratis 3d programma

Door Tessa de Leeuw | | Woonkamer

Wil jij je woonkamer opnieuw inrichten zonder veel moeite te hoeven doen met het verschuiven van meubels? Kies dan eens voor een online tool voor woonkamerinrichting. Zo zijn er diverse online tekenprogramma's waarmee je plattegronden van je woonkamer en andere kamers kunt maken. Deze programma's bieden de mogelijkheid om in 3D je woonkamer en zelfs je hele huis te ontwerpen. In dit artikel bespreken we verschillende opties en laten we zien hoe dit werkt.

Woonkamer online inrichten met Floorplanner

Bij Floorplanner kun je plattegronden tekenen en zelfs je woonkamer in 3D visualiseren. Zo heb je de mogelijkheid om kleuren en materialen toe te voegen en maten met elkaar te vergelijken. Het voordeel van dit programma is dat er een gratis optie beschikbaar is voor het maken van 3D-tekeningen, hoewel dit enigzins beperkt is. Voor meer opties is er een betaalde versie beschikbaar, waarmee je toegang hebt tot een uitgebreidere databank met objecten en meubels voor je interieur.

woonkamer online inrichten programma

De woonkamer inrichten met Ikea Planners

Ikea heeft het haar klanten heel gemakkelijk gemaakt met een speciaal 3D-programma. Hiermee kunnen klanten producten uit de Ikea catalogus direct in hun eigen woonkamer plattegrond plaatsen. Nadat je klaar bent met inrichten, kun je de plattegrond uitprinten en meenemen naar een Ikea-winkel om de meubels aan te schaffen, of je kunt je ontwerp eenvoudig online bestellen. Het is belangrijk om te weten dat dit programma gratis is, maar het werkt helaas alleen met producten van IKEA.


programma om woonkamer online mee in te richten
Ook leuk: Gratis tuinontwerp tools voor een prachtige tuin!

SketchUp is perfect voor het 3d ontwerpen van je huis

SketchUp is momenteel een van de meest gebruikte tekenprogramma's voor het in 3d ontwerpen van een compleet huis. Of je nu een 3d tekening wilt maken van de verdiepingen of als je benieuwd bent welk interieur er het best bij past, met SketchUp kun je alle kanten op. Zelfs als je een plattegrond van je huis zou willen tekenen voor een aannemer! Zo heb je toegang tot een bibliotheek met elementen om je woonkamer naar wens in te richten.

sketchup

Planner 5d voor het inrichten van de woonkamer

Deze roomplanner lijkt misschien op de eerder genoemde online programma's, maar biedt wel verschillende sjablonen als uitgangspunt voor je ontwerp. Het is eenvoudig om een huis, de ruimtes en kamers te tekenen door elementen naar wens toe te voegen aan je ontwerp. Wanneer je klaar bent, heb je een woonkamerontwerp dat perfect aansluit bij jouw smaak en behoeften.

woonkamer-programma
Planner 5d

Roomstyler voor het tekenen van je woonkamer of de indeling

Het interieur van je woonkamer inrichten? Ontdekken welke meubels het best in je huis passen? Dan is Roomstyler een fijne optie. Dat komt doordat je echt alles kunt toevoegen en ontwerpen, zelfs meubels die je van plan bent om zelf te maken. Je tekent met gemak een tv-meubel, stoere houten kisten of zelfs gedetailleerde objecten als wandkleden. Wil je een heel huis in 3d kunnen tekenen? Dan ben je wel even bezig, maar in Roomstyler is dat goed te doen.

Roomstyler

Woonkamer inrichten met een app

Het inrichten van je huis of kamer met een app is vergelijkbaar met het gebruik van een tekenprogramma, maar dan op je smartphone of tablet! In de App Store en Google Play Store zijn verschillende apps beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Dit is onze top 5 apps voor het inrichten van je huis of woonkamer:

  1. MagicPlan (vooral voor plattegrond tekenen)
  2. RoomScanPro (super voor kamers)
  3. FloorPlan (goed voor plattegronden)
  4. RoomCreator (Beste optie voor slaapkamer)
  5. Amikasa (woonkamer met een app inrichten? Dit is ‘m)