Moderne kastenwand woonkamer voorbeelden

Heb je al eens kennis gemaakt met een kastenwand? Een kastenwand zien we niet voor niets terug in menig interieurs. Het voordeel van een kastenwand is dat het extra opbergruimte biedt, er strak uitziet en een rustige uitstraling heeft, zonder in te leveren op ruimte. Door de kastenwand af te stemmen op de stijl en kleur van je interieur, kun je elk moment van de dag van jouw prachtige kastenwand genieten. Hoe je jouw woonkamer kunt inrichten met een kastenwand lees je hier.

Botanische kastenwand

Dol op planten en heb je groene vingers? Dan is deze kastenwand gemaakt voor jou! Dankzij de modern paarse kastenwand die gevuld is met planten, haal je het natuurgevoel in huis. Maar ook als je geen groene vingers hebt, kun je al een ver eind komen met kunstplanten. Kies net als bijmargietinhuis voor een moderne kastenwand en kleed het aan met planten en een openhaard om het extra gezellig te maken.

planten-kastenwand-inrichten
@bijmargrietinhuis
Een open kast stylen? Ontdek de mooiste voorbeelden en inspiratie in dit artikel!

Pretty in pink

Hoewel de kleur roze vaak geassocieerd wordt met kleine meisjes, heeft het inmiddels terrein gewonnen in menig woonkamer. Roze straalt namelijk vriendelijkheid uit, wat goed van pas komt in de woonkamer. Daarnaast creëer je met de kleur roze een fijne sfeer waarin je helemaal tot rust komt. Zo ook in die van casadidenise. Roze is in haar woonkamer een eigentijdse alleskunner geworden, waarbij er een eigentijdse twist aan is gegeven met een bijpassende kastenwand.

Ontdek welke kleur roze bij jou past, in ons artikel over roze kleuren voor op de muur!

kastenwand-romantisch-inrichten
@casadidenise
Stijl Tip! Maak de look af met een romantische roze fauteuil en glazen tafel.

Oranje tinten

In dit interieur met veel oranje tinten is gekozen voor oranje kleurvlakken op de muur om de woonkamer warmer te maken. Ook is de fel oranje kleur doorgetrokken naar de kastenwand om een compleet plaatje te creëren. Bovendien zorgen de kussens in deze tint, dat je direct op de bank wil ploffen. Oftewel; het complete plaatje met comfort, opbergruimte en een moderne look in één!

kasten-wand-voorbeelden
@fr.ontwerp

Bekijk ook ons schuifdeur artikel!

Rustig en vriendelijk

Met een kastenwand zit je altijd goed en het past in vrijwel iedere woonstijl. Zo past een volledig crèmekleurige kastenwand heel mooi bij de muren in dit plaatje, waardoor je een minimalistische en zelfs moderne look tevoorschijn kan toveren. Meubels en accessoires in dezelfde kleur zorgen daarnaast ook voor een prachtig geheel.

kasten-wand-maken
@headofswans
Dit zijn de mooiste tv- en wandkasten!

Neutrale, dichte kast

Wil je een kastenwand, maar wil je spullen liever uit het zicht houden? Ga dan voor een simpele, kast die helemaal dicht is. Hierdoor zijn spullen netjes afgeschermd en kan dat geen aandacht trekken. Ga voor een kast zonder grepen en eventueel zelfs zonder poten, om die perfecte 'clean' look te krijgen net als huisje.aan.het.water. Hier is gebruik gemaakt van lage kasten, waardoor je tegelijk ook extra zitruimte creëert. Hoe praktisch!

lage-kasten-wand
@huisje.aanhet.water

Tip! Deze look past perfect in de Scandinavische woonruimte.

Perfect als studieruimte

In dit voorbeeld heeft Loesinterieurdesign van een kastenwand, een studieruimte gemaakt. Van de buitenkant lijkt het op een simpele kast om spullen in op te bergen. Maar wanneer je de kast opendoet, is het een studieruimte. Wie klein behuisd is, zit met dit voorbeeld goed gebakken.

kasten-wand-werkplek
@loesinterieurdesign

Open en gesloten

Kun je niet kiezen tussen een open of een gesloten kastenwand? Maak je borst maar nat, want stijlbijstout heeft het voor elkaar gekregen om een open en gesloten kastenwand te scoren. Deze kastenwand is speels door het gebruik van verschillende vak groottes. Bovendien passen de planten goed bij de kleur van de kastenwand. Deze kastenwand is groot, bevat voldoende opbergruimte en is een showstopper in deze woonkamer.

moderne-kasten-wand
@stijlbijstout
Zoals je ziet kan een kleed warmte geven aan een modern interieur. Ontdek de mooiste vloerkleed inspiratie!

Gemaakt voor accessoires

Maak van je droom werkelijkheid met deze moderne kastenwand van styled.byemmy. In deze woonkamer is namelijk gekozen voor een smalle kastenwand. Hierdoor dient het perfect als opbergplek voor accessoires, zonder in te leveren op ruimte en gemak. Zorg voor een mooi geheel met de kleuren in het interieur, waardoor de accessoires als het ware zweven.

DIY-kastenwand-maken
@styled.byemmy

Tot in de hoogte

Wie fan is van dichte kasten en wandplanken, zit met dit voorbeeld op het juiste adres. Hier zie je een fijne combinatie van wandplanken om accessoires te presenteren en dichte kasten voor spullen die je liever uit het zicht wilt houden. Denk aan je voorraad boeken en kaarsen. Moderner dan dit kan je niet krijgen!

kasten-wand-planken
@van.stal.naar.woonboerderij

Industrieel chic

Denk je aan industrieel, dan denk je vast aan zwart met een stoer randje. De woonkamer van wonen.aan.de.loper past daar dan perfect bij. Deze woonkamer is ingericht met twee moderne kastenwanden met een industriële stijl. De zwarte kasten weerspiegelen elkaar en zijn naar eigen smaak ingedeeld met allerlei gouden- en zwarte accessoires voor een chique look. Wat een topper!

zwarte-kasten-wand
@wonen.aan.de.loper