16 Scandinavische woonkamers waar jij van kunt leren

Door Tessa de Leeuw | | Woonkamer
woonkamer-scandi-scandinavisch
@van.stal.naar.woonboerderij

We zijn de laatste tijd allemaal zo’n onwijs fan van de Scandinavische interieur stijl. In elk tijdschrift, woonprogramma, website en webshop vinden we Scandinavische accessoires, interieurs en meubels. De Scandinaviërs zijn ook gewoon erg goed in wat ze doen. Ze houden van het minimalisme, zo weinig mogelijk details, hun natuur en de producten die uit hun natuur komen. Geen wonder dat wij zo graag naar bijvoorbeeld Scandinavische woonkamers kijken om meer inspiratie op te doen voor onze eigen woonkamers. Laten we eens kijken naar deze 18 Scandinavische woonkamers.

Tip: Lees ook ons artikel over de Japandi stijl

Interieur inspiratie: 15 Scandinavische woonkamers

Stijlvol, maar warm

scandinavisch-woonkamer-scandi
@homefreak.nl

In deze Scandinavische woonkamer trekt een elegante koffietafel met zwart frame en licht houten details direct de aandacht. De cognackleurige bank creëert een warme sfeer, terwijl zachte grijstinten op de muren rust brengen. Het interieur wordt verrijkt met een natuurlijk jute vloerkleed, een modern-industriële fauteuil, en een bijzettafeltje met een frisse kamerplant. Artistieke schilderijen aan de muur voegen een persoonlijk en creatief element toe aan deze harmonieus ingerichte kamer.

Het gevoel van een fris briesje

scandi-scandinavisch-woonkamer
@bij.manon.thuis

Het eerste dat opvalt aan dit Scandinavische interieur is de lichte en frisse uitstraling, die meteen zorgt voor een gevoel van ruimte. De bijpassende lichtgrijze meubelen en het geweven woonkleed zorgen voor warmte, dankzij het stoffen materiaal. De set van witte salontafels staat niet alleen prachtig, maar is ook nog eens erg praktisch. Het geheel is afgewerkt met een paar subtiele accessoires en natuurlijke elementen.

Geïnspireerd door de natuur

scandi-scandinavisch-woonkamer
@huisjeindrenthe

Deze Scandinavische inrichting laat zien dat deze woonstijl niet perse minimalistisch hoeft te zijn. De bank nodigt uit om in plaats te nemen, en de donkere oker kleur wordt versterkt door de rieten manden en de stoere houten tafeltjes. (Die ook als plantenstandaard gebruikt kunnen worden). De natuurlijke uitstraling is naar mijn mening de kracht van deze woonkamer, met als eyecatcher het geweldige vogel kunstwerk aan de muur.

De droom van interieur stylisten

woonkamer-scandi-scandinavisch
@ourlifeatno5

Deze kamer laat je oog alle hoeken van de ruimte zien, want overal is wel iets te ontdekken. De witte basis van de muren en de meubelen zorgt ervoor dat het geheel niet rommelig wordt. De vloer met visgraatmotief en de bruine accenten zorgen voor extra sfeer. Dankzij de simpele maar succesvolle wandkast, is er plek om een aantal unieke items te tonen.

Een Scandinavische zwart/witte woonkamer

woonkamer-scandi-scandinavisch
@ bymik_

De combinatie van licht en donker zorgt bijna voor een monochroom design, iets dat wordt weerspiegeld in de artistieke foto’s aan de wand. Deze woonkamer is voorzien van rechte lijnen, zowel in de bank, de balustrade op de muur, en de robuuste houten tafel. De zachte plaids, het vloerkleed en sierkussens zorgen voor een zachte touch.

Buiten en binnen vloeien in elkaar over

scandi-woonkamer-scandinavisch
@bijmargrietinhuis

In deze Scandinavische woonkamer is buiten naar binnen gehaald, waardoor de ruimte veel groter lijkt. De planten en gekleurde accenten zijn hiervoor essentieel. De basis van de kamer is rustig gehouden, waarbij de lichte houten vloer doorloopt in het wit van de muur en de inbouwkast. De meubels zijn comfortabel en praktisch, waarbij mijn favoriete item de geweldige vogel bijzettafel is.

Romantisch Scandinavië

scandi-scandinavisch-woonkamer
@huisje.vanrianne

Deze ruimte laat zien dat een grote hoekbank in een kleine woonkamer mogelijk is, mits je het op de juiste manier aanpakt. De Scandinavische stijl is hiervoor ideaal, waarbij gekozen is voor zachte beige en bruin tinten die warmte uitstralen. De verschillende sierkussens in diverse materialen en tinten zorgen voor wat spanning, en de zwarte accentkleur zorgt voor een beetje contrast.

Klassieke Scandinavische woonkamer

scandi-scandinavisch-woonkamer
@thuis.bij.lisette

Dit is een prachtig voorbeeld van een klassiek Scandinavisch interieur, waarbij is gekozen voor een licht kleurenpalet en zachte houttinten. De moderne lichtgrijze bank is het focuspunt van de kamer. De bijzettafeltjes en houten ombouw rond de radiator passen perfect bij deze eenvoudige inrichting. Het moderne kunstwerk met een vintage afbeelding zorgt voor een persoonlijke touch.

Het ruimtelijke gevoel behouden

scandi-scandinavisch-woonkamer
@villagaura

Met een Scandinavisch interieur is het makkelijk om de openheid van een ruimte te behouden, maar deze toch heel knus in te richten. Het eerste wat mij opviel was de prachtige houten vloer en de bijzondere grijstint op de muur. De ronde vormen zorgen voor harmonie, zoals de bijzettafeltjes, de poef en de rieten accessoires. De lichtgrijze bank op het bijpassende vloerkleed vormen samen een heerlijke zithoek.

Scandinavische woonruimte X Hollandse gezelligheid

woonkamer-scandi-scandinavisch
@homeinterieurstyling

De grote lichtgrijze stoffen bankstellen zijn de focus van deze echte woonruimte, waarin je met het hele gezin kunt genieten. De kamer is ingericht met een mix van items, waarbij de plantenwereld een terugkerend element is. De zwart/witte stoffen items zijn stoer, maar toch knus.

De design woonkamer van je dromen

woonkamer-scandi-scandinavisch
@thuisstijl

Deze hypermoderne Scandinavische woonkamer is een lust om naar te kijken en kan zo in een woonmagazine. De grote designbank past perfect bij de verschillende soorten salontafeltjes, die dankzij de ronde vorm toch een geheel vormen. Dankzij de geweldige variërende raampartij heeft deze kamer niet veel extra’s nodig.

Kunstzinnige details

woonkamer-scandi-scandinavisch
@mirandadriehuizen

Wat valt jou het eerste op bij deze ruimte? Mijn oog wordt getrokken naar alle kleine details, van de industriële zwarte radiator tot de donkere feauteuils, en van het sci-fi geinspireerde kunstwerk tot de metalen wandrekken. De planten en bloemen zorgen voor wat kleur, in deze zwart-witte woonkamer die bol staat van mooie items.

Geometrische patronen

woonkamer-scandi-scandinavisch
@madebynicool

In dit Scandinavische interieur trekt de jeans blauwe bank je aandacht, die ook qua vorm een echte eyecatcher is. De hoekige vormen zijn doorgetrokken in het kleed en de kunstwerken. De zwarte bijzettafels vallen op dankzij de ronde vorm en geven de ruimte een gevoel van gezelligheid. Wat natuurlijk ook geldt voor het heerlijke plaid op de bank.

Waan je in de Scandinavische bossen

woonkamer-scandi-scandinavisch
@bij_spiertjes_thuis

De houten muurbekleding is een perfecte uitdaging voor liefhebbers van een DIY project, en de kleur sluit zich helemaal aan bij de houten vloer. De bruine houtkleuren en grote bank zorgen voor een warme en sfeervolle ruimte, waarin geleefd kan worden. De kunstwerken creëren een uniek tintje, en versterken dit creatieve design.

Een Scandinavische loft met authentieke accenten

woonkamer-scandi-scandinavisch
@van.stal.naar.woonboerderij

Bij deze Scandinavische woonkamer is uitgegaan van de ruimte zelf. De zwarte raamkozijnen zijn doorgevoerd als accentkleur en vallen extra op in het lichte interieur. De zachte grijstinten zijn kenmerkend voor de Scandinavische interieurstijl. De ambachtelijke accessoires passen goed bij de authentieke uitstraling en zorgen voor een prachtig totaalbeeld.