8x schuifdeur in huis

Schuifdeuren zijn in allerlei vormen, maten en materialen te krijgen. Je kunt een schuifdeur kopen in combinatie met een hang- en rolsysteem of je kunt er zelf een maken. Het hoeft gelukkig allemaal niet heel duur te zijn als je een beetje handig bent. Daarnaast kun je een schuifdeur óp of in de wand bevestigen, afhankelijk van de situatie bij jouw thuis.

Je kunt veel verschillende interieur stijlen met een schuivende deur creëren. Ga je voor een landelijke deur van houten planken of juist een strakke en minimalistische witte deur? In de volgende acht voorbeelden is goed te zien dat je dit soort stijlen kunt creëren.

Inspiratie: 8x schuifdeur in huis

Schuifdeur-1

Bron: stekmagazine

Schuifdeur-3

Bron: pinterest

Meer ruimte in huis met een schuifdeur

Doordat een schuifdeur geen draaicirkel heeft, krijg je meer ruimte in huis. Je hoeft niet na te denken over of er meubels in de weg staan, de schuifdeur schuift langs of in de muur weg.

Meer ruimte creeer je ook door het materiaal of de kleur van de deur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een opvallende kleur of juist voor een spiegeldeur. De stijl van de deur wordt afgemaakt met het soort scharnier dat je kiest. Wil je het graag laten opvallen? Kies dan voor een mooi industrieel scharnier maar wil je het juist wegwerken, dan moet het scharnier zo klein mogelijk zijn. Er zijn veel verschillende scharnieren en rolsystemen te koop voor een schuifdeur.

Schuifdeur-4

Bron: stalentaatsdeuren

Bron: blogspot

Schuifdeur-6

Bron: sonjavelda

Schuifdeur-7

Bron: apartmenttherapy

Schuifdeur-8

Bron: apartmenttherapy

Schuifdeuren geven ook de mogelijkheid om doorkijkjes te creëren. Door met glas te werken in een schuifdeur worden twee ruimtes met elkaar verbonden maar zijn ze toch van elkaar afgesloten. Het kozijn met glas kan een contrast vormen in het interieur of juist bij de rest van het interieur passen. Hoe dan ook, er zijn zoals we al zeiden ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van schuifdeuren.