De zolder verbouwen? Bekijk deze 10 voorbeelden!

Wil jij graag de zolder verbouwen? Dan hebben wij een aantal mooie voorbeelden van pas verbouwde zolders die jou inspiratie kunnen geven. Elke zolder is weer anders en geschikt voor een andere functie maar dat je er altijd een mooie ruimte van kunt maken bewijzen deze 10 voorbeelden maar weer eens. Wil je je zolder omtoveren tot master bedroom? Dan kun je bij Karwei terecht voor alle klusbenodigdheden en op de website kun je ook alles lezen over het plaatsen van een wandje.

10 voorbeelden van zolders

Is je zolder klein en donker dan zijn ramen de optimale oplossing voor jouw zolderkamer. Ze geven de ruimte meer licht, meer ruimte en zelfs een mogelijkheid om binnen met buiten te verbinden. Wanneer er daglicht naar binnen komt en je er CV hebt, kun je eigenlijk alles met de ruimte doen wat je wil.

Zolder_verbouwen

Bron: Gamma

*MakeOver TIP: Wil je graag de zolder een frisse kleur geven? Test dan eerst de kleur met de kleurtesters van Flexa. Een zolder heeft meestal beperkt lichtinval en hierdoor kunnen kleuren anders uitpakken dan vermeld op de pot.>> bestel hier kleurtester van Flexa <<

Een zolderkamer kan ook goed dienen als een werkkamer. Heerlijk afgezonderd van het familie leven beneden en toch veel licht en een mooi uitzicht. Kijk ook eens wat je kunt doen met alle schuine hoeken. Maak er gebruik van door er kasten neer te zetten of in te laten bouwen voor je spullen.

Schuine_wanden_zolder

Bron: Ireneburg7

* MakeOver Musthave: Heb je een balkenplafond? Dan is een hangstoel echt onmisbaar!>> De leukste hangstoelen vind je hier <<

De zolder is ook een geschikte ruimte om te gebruiken als woonkamer of speelkamer voor de kinderen. Wat natuurlijk helemaal een goed idee voor kinderen is, is een schommelstoel of schommelbankje aan de constructie balken van het huis.

Stoere_zolderkamer

Bron: Wonenop1

Van de zolderkamer kun je een hele grote tienerkamer maken. Een plekje voor zichzelf met een zee aan ruimte!

inspiratie_zolder_verbouwen

Bron: Daggi_gonepaintin

daggi_gonepaintin

Wil je de zolder simpel houden? Zorg er dan voor dat de muren, plafonds en kozijnen wit geschilderd zijn. Op deze manier blijft de ruimte licht en ruimtelijk ogen en kun je er alle kanten mee op. Deze prachtige Scandinavische zolder is verbouwd tot een klein appartement. De originele constructie balken geven de ruimte een karakter en daarom zijn ze ook nog eens in een contrasterende kleur geschilderd. Door ook de vloer wit te maken zorg je ervoor dat de zolder ontzettend ruim aandoet en het een fijn plekje is om te ontspannen. Verder zie je dat er is gekozen voor inbouwkasten waardoor je loze ruimte toch weer een functie geeft.

Zolderruimte_slapen

Bron: Wonenop1

Door je bed onder de schuine wand te plaatsen geeft het meteen een geborgen gevoel. Wel even oppassen met opstaan!

Bad_ligbad_zolder

Bron: Jellinadetmar

*Uitgelicht: Ga je de badkamer verbouwen? Neem dan zeker een kijkje bij Tegeldepot, daar vind je naast tegels ook alle andere materialen en meubels voor in je badkamer!>>Klik hier om naar Tegeldepot te gaan<<

Wil je graag een extra badkamer in je huis laten plaatsen? Denk er dan eens over na of deze wellicht ook op de zolder geplaatst kan worden. Een badkamer heeft niet veel ruimte nodig en je kunt op een leuke manier omgaan met schuine daken. Bijvoorbeeld een opberg hoekje creëren of het ligbad onder het schuine dak plaatsen.

Extra_badkamer_aanbouwen

Bron: Ireneburg7

Verlichting in een zolderkamer kan een moeilijk aspect zijn omdat je te maken krijgt met schuine daken, wellicht geen aansluitpunten en misschien ook de balken die je overal tegenkomt. Om het je zelf makkelijk te maken adviseren wij te werken met verlichting vanaf en op de vloer. Op deze manier hoef je niet allemaal elektra punten aan te brengen in het originele plafond. Ga je het plafond opnieuw bekleden dan kun je zelf een elektra netwerk aanleggen voor bijvoorbeeld inbouwspots of hanglampen.

Slaapkamer_zolder

Bron: Schoene_kleine_welt

Een en-suite geeft je het gevoel van luxe, sfeer en romantiek. Een echte aanrader als zolderkamer

Grote_zolder

Bron: Ireneburg7

In de nok van het huis kun je makkelijk nog een bed plaatsen. Je krijgt dan een beetje het bedstee gevoel, super cosy!

Grote_zolderkamer_appartement

Bron: Wonenop1

Een zolder doet vrijwel meteen sfeervol aan. Met de schuine daken en balken is het helemaal een fijn plekje!

*De MakeOver shoptips uit dit blog:

Top 10 leukste producten voor de zolder!

Van een tropisch lounge bed tot een vrolijke plant

Sorry, geen producten gevonden.

Heb jij een zolder in je woning? En waarvoor wordt ie gebruikt? Deel het in de comments!