kleur-kamer
Andrea Davis

3 Tips voor meer sfeer in je interieur

Het veranderen van je interieur kan een hele opgave zijn. Zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Woonwinkels hebben tegenwoordig zo’n uitgebreid assortiment dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Van bohemian tot aan de landelijke woonstijl. Bedenk als eerste wat je graag wil bereiken met de make-over van je interieur. Wil je bijvoorbeeld meer warmte creëren in je woonkamer? Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Wij geven je 3 tips waarmee je meer sfeer en warmte in je interieur brengt.


Tip 1: Ga voor warme kleuren

Een veelgemaakte fout is het kiezen van simpele, neutrale, witte muren in de huiskamer. Je kunt heel makkelijk een grote verandering maken met een warme kleur op de muur. Bruin tinten en oranje tinten zorgen bijvoorbeeld voor een hele warme uitstraling. Je hoeft niet gelijk je hele huis te voorzien van deze kleuren; het verven van één wand doet al wonderen. Kies hier passende accessoires bij die goed matchen met het kleurenpalet van de muren.

Naast het verven van muren, kun je natuurlijk ook je meubels voorzien van een nieuw kleurtje. Heb je bijvoorbeeld een mooie kast of dressoir die je nog niet kwijt wilt? Dat hoeft ook niet! Bedenk welke kleur mooi past bij het meubelstuk die je wilt opknappen en verf deze in de gekozen kleur. Zo heb je in no-time een hele nieuwe sfeer in de ruimte zonder dat je veel geld uit hoeft te geven aan nieuwe meubels.

Tip 2: Kies de juiste accessoires

Liever niet in de weer met verf? Met een paar accessoires geef jij je interieur een warme uitstraling. Accessoires in een warm kleurenpalet werken hiervoor het beste. Denk aan geel, rood of oranje. Ook bruintinten doen het heel goed als je je huiskamer een warme tint wil geven.

Er zijn veel verschillende soorten accessoires die je kunt kiezen om toe te voegen aan je interieur. Gave kussens met een mooie textuur of een mooi kleed doen het altijd goed. Het fijne aan zulke accessoires is dat je ze altijd kunt blijven wisselen. Wanneer je graag eens een nieuwe sfeer aan je interieur wil geven, hoef je alleen maar de kussenhoezen te veranderen.

Andere accessoires waar je een warme sfeer mee kunt creëren zijn openhaarden. Nu is het natuurlijk niet zo toegankelijk om zomaar een openhaard midden in je woonkamer te plaatsen. Tegenwoordig zijn er echter ook elektrische openhaarden te koop. Deze verwerk je eenvoudig in je interieur en ze lijken net echt. Elektrische sfeerhaarden geven de ruimte een hele warme sfeer zonder dat je een echte haard in je woonkamer hoeft te bouwen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Tip 3: Let op de materialen

Ook door goed te kiezen welke materialen je laat terugkomen in je interieur breng je makkelijk meer sfeer en warmte in je interieur. Koele en glanzende materialen zorgen er juist voor dat je niet zo’n warme sfeer in je woonkamer krijgt. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor zachte materialen, zoals wol.

Ook hout werkt heel goed om een interieur op te warmen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor stoelen van een mooi hout. Als je accessoires gaat shoppen, let er dan op dat deze ook van zachte of houten materialen gemaakt zijn. Denk aan een houten of rieten mand om kleden en plaids in op te bergen of kussens voor op houten stoelen.