woonkamer-landelijk-interieur
@thuisbijjantje

Woonkamer Verf Ideeën en Inspiratie

Op zoek naar die ene kleur verf die jouw woonkamer sfeervoller maakt? Wil je ondergedompeld worden in de beste verf inspiratie zodat de kamer waar je écht woont, ook je favoriete kamer wordt? Dan zijn de volgende kleuren woonkamer verf ideeën onmisbaar. Van groen en grijs tot betonlook. Dit artikel is het antwoord op je zoektocht naar de perfecte verf inspiratie.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Zorg voor de juiste kleur op de wand

wit-kleur-muur
@bij.manon.thuis

Misschien ken je ze wel; kille, koude huiskamers of juist ruimtes met een kleurexplosie. Kies een kleur die bij de ruimte past en zorg voor de juiste sfeer. Een kleur op de wand geeft de ruimte direct een andere uitstraling. Een sfeervolle uitstraling bereik je met een warme tint. Je hoeft niet meteen voor rood te gaan maar een warme tint is al voldoende. Wil je de rust bewaren dan zijn natuurtinten een goede optie. Ook een natuurtint kan een warme tint zijn, denk aan beige, zand, of lichte terracotta. Op de foto zie je dat een witte ruimte weinig sfeer heeft.

Maak het speels met een kleurencombinatie

kleur-interieur-wand
@brenstijlt

Een kleurencombinatie kan een gewaagde keuze zijn maar door de juiste kleuren te combineren maak je van de ruimte één geheel. Speel met kleuren en laat de keuken of eetkamer overlopen in het woongedeelte. Kies voor 2 basiskleuren en 1 accentkleur. De basiskleuren komen overeen en de accentkleur is wat meer opvallend. Door de juiste kleurencombinatie te kiezen kan je de ruimte lichter en ruimer laten lijken. Kies je de verkeerde kleuren dan heb je het tegenovergestelde effect. Door met kleuren te spelen maak je de huiskamer sfeervol en uniek.

Geef één wand een accentkleur

woonkamer-interieur-inspiratie
@bij_spiertjes_thuis

Een beetje kleur in je huis zorgt direct voor een andere sfeer en voor gezelligheid in je huis. Kies ervoor om één wand een kleur te geven. Kies voor een accentkleur en voeg op een subtiele manier wat kleur toe. Het maakt overigens niet uit voor welke kleur je kiest. Doordat de rest neutraal blijft valt deze ene muur extra op. Zoals op de afbeelding is een deel van de muur in een groene kleur geverfd. Het springt eruit maar is niet te druk en blijft subtiel. De kleur past goed bij de rest van de ruimte.

Verf alles in één kleur

woonkamer-daglicht-kleuradvies
@bluesummer.nl

Wist je dat je ook het houtwerk in de woonkamer mee kan schilderen? Wil je dat de kamer groter en ruimtelijker lijkt? dan kan je de kozijnen in dezelfde kleur mee verven. Door alles in dezelfde kleur te verven zal het contrast verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte veel groter oogt. Daarnaast geeft het ook een rustige uitstraling. Een ander voordeel is dat het houtwerk een opfrisbeurt krijgt en oneffenheden verdwijnen. Kies voor elegantie en rust en verf alles in dezelfde kleur. Zoals je op de foto ziet komen de meubels veel meer naar voren.

Een zachte en sfeervolle woonkamer met oudroze

zacht-roze-muur
@hoff.van.saar

Ga voor een uitdagende maar subtiele kleur in de woonkamer. Misschien is oudroze niet je eerste keuze en schrikt het woord roze je af, maar de kleur oudroze heeft veel voordelen. Het is een subtiele kleur, geeft de ruimte een touch of roze en toch maakt het een groot verschil. Oudroze heeft een kalmerende werking en is in tegenstelling tot roze een stuk subtieler en zachter. De kleur roze heeft een lief imago maar oudroze kan zeker ook in stoere woonkamers gebruikt worden. Oudroze is een sfeermaker en door deze kleur te kiezen geniet je van een rustgevende woonkamer.

Ga voor energiek met geel op de muur

geel-interieur-kleuradvies
@beazy

Bepaalde kleuren kunnen je stemming totaal veranderen. Zo voelt een witte wachtkamer bij de tandarts altijd kil aan, terwijl als dezelfde ruimte geel zou zijn het een heel ander gevoel zou geven. Een gele woonkamer zorgt ervoor dat je positiever en energieker bent. Kleuren beïnvloeden onze emoties en geel maakt vrolijk. Er zijn verschillende tinten geel die je kan gebruiken. Ga je voor felgeel of liever voor een okerachtige kleur zoals op de afbeelding. De kleur geel is een sfeermaker en zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen word je direct vrolijker, zelfs op donkere dagen.

Verf de hele woonkamer donkerblauw

blauw-kleur-interieur
@loewe

Donkerblauw is een luxe kleur die perfect gebruikt kan worden in de woonkamer. Geef de woonkamer een luxueuze uitstraling door simpelweg de hele ruimte blauw te verven. Blauw is rustgevend en sfeervol. Het lijkt een beetje overweldigend, maar in de woonkamer komt deze kleur goed tot z´n recht. De kleur blauw heeft psychologisch gezien ook voordelen. Zo zorgt het voor een heldere geest, kalmte en concentratie. Deze kleur is in de zomer fris en in de winter gezellig. Genoeg voordelen om voor blauw te kiezen en geniet van een blauwe, luxe woonkamer.

Ga voor anders met mintgroen op de muur

woonkamer-mint-groen
@huisje.aanhet.water

Mintgroen is fris en veelzijdig en daarom perfect geschikt als kleur op de muur. De veelzijdigheid van mintgroen maakt dat je het bijna met alles kunt combineren. Het is een frisse, vrolijke kleur die de ruimte groter laat lijken. Mintgroen heeft het hele jaar een positieve invloed op onze emoties. Op de foto is mintgroen gecombineerd met wit, dit houdt de ruimte wat rustiger. Mintgroen kan ook perfect gecombineerd worden met hout of andere natuurlijke materialen/kleuren. Kom helemaal tot rust en geniet van een ontspannende woonkamer met mintgroene muren.

Eigentijds en elegant met donkergroen op de wand

groen-muur-woonkamer
@stylynnterior

Kies voor een rustgevende, elegante woonkamer met een eigentijdse uitstraling. Dan kies je voor donkergroen op de muren. Door een muur donkergroen te verven haal je een natuurlijk gevoel in huis. Het geeft de ruimte direct sfeer, ongeacht voor welke tint groen je kiest. Op de foto wordt de donkergroene muur gecombineerd met lichte meubels. Hierdoor wordt de muur een echte eyecatcher. Niet overweldigend, maar juist een rustgevend gevoel krijg je van groen. Groen is een goede keuze wanneer je kiest voor de combinatie elegantie en huiselijkheid. Met groene muren voel je je direct thuis.

Grijs op de wand is allesbehalve saai

woonkamer-grijs-inspiratie
@maa1983

De eerste gedachte die je misschien hebt bij grijs is; saai, echter kan je met grijs alle kanten op. Er zijn veel verschillende tinten grijs. Een grijze muur in de woonkamer laat de woonkamer chique ogen en is gemakkelijk te combineren. Kies ervoor om grijs met andere natuurtinten te combineren om het wat rustiger te houden of kies juist voor een opvallende kleur. Op de foto is gekozen voor een sfeervol grijs maar rustig interieur. Door grijs toe te voegen aan je interieur creëer je direct een warme sfeer. Je kan er alle kanten mee op.

Tijdloos met een zwart wit interieur

woonkamer-kleur-interieur
@spacejoy

Een zwart-wit interieur is tijdloos en geeft een eigentijdse uitstraling. Toch kan het moeilijk zijn om de juiste combinatie te vinden zodat de ruimte niet koud of kaal wordt. Kies je voor een zwarte muur dan is het beter om deze muur in je rug te houden. Je zorgt dan dat je er niet op kijkt of uitgekeken raakt. Combineer een zwart-witte murencombinatie met natuurlijk materiaal zoals hout en natuurtinten. Op deze manier hou je een tijdloos interieur maar maak je de ruimte wel warmer en gezelliger. Je ziet op de foto dat zwart-wit heel gezellig kan zijn.

Een zwarte wand in de woonkamer

woonkamer-zwart-wand
@madeleineshouse72

Waar een witte muur een veiligere keuze lijkt is een zwarte muur uitdagend en heel erg sfeervol. Een zwarte muur heeft zoveel voordelen. Het geeft de woonkamer een stoere uitstraling, is gemakkelijk te combineren en zorgt voor luxe. Een zwarte wand kan de kamer wat donker maken en daarom is het belangrijk om de zwarte muur te combineren met de juiste verlichting. Een zwarte muur kan zowel in grote als kleine ruimtes. Zolang je bij kleine ruimtes voor contrast zorgt kan zwart in elke ruimte. Geniet jij binnenkort van de luxe van een zwarte wand?

Ga voor pit met een oranje muur

oranje-kleur-woonkamer
@heftiba.co.uk

Een woonkamer met pit maar toch met een speels randje. Oranje is de juiste kleur hiervoor. Oranje is een vrolijke en krachtige kleur. Het geeft de woonkamer direct uitstraling. Er zijn veel verschillende soorten oranje beschikbaar. Wil je een warme kleur oranje? kies dan voor een wat donkerdere tint. Liever een krachtige uitstraling? dan is feloranje de juiste kleur. Verf één wand oranje, zoals op de foto is gedaan en combineer met witte muren en donkere meubels. Op deze manier creëer je een gezellige woonkamer.

Ga voor een unieke touch met felle kleuren

woonkamer-felle-kleuren
@codostar

Een felle kleur in de woonkamer geeft een unieke uitstraling. Een kleur geeft een speels effect en doorbreekt ook het standaard karakter van de ruimte. Kijk goed welke kleur bij de ruimte past. Wil je de kleur doortrekken in de meubels dan kan je één meubelstuk kiezen, ook is het een goede keuze om de kleur enkel op de muur te laten. Bij een felle, krachtige kleur kan je één meubelstuk kiezen en in accessoires laten terugkomen. Hou de rest neutraler en in contrast zodat de ruimte een mooi geheel wordt. Ga voor een touch of kleur.

Verf je woonkamer in een combinatie van bruin en wit

woonkamer-kleuradvies-interieur
@whisperingbold

Een bruin en wit interieur is hip en een beetje retro. Bruin werd vroeger namelijk veelvuldig gebruikt in het huis. Tegenwoordig zien we het wat minder en toch is het een hele goed keuze. Bruin is van nature warm en wit is een mooie tegenhanger hiervan. Bruin is gemakkelijk te combineren en geeft een gezellige sfeer. Combineer bruin met wit als basis voor je interieur. Doordat de kleuren zo veelzijdig zijn is het mogelijk om andere accentkleuren toe te voegen. Op deze manier maak je van je woonkamer een geheel.

Combineer natuurlijke kleuren met natuurlijke materialen

natuurlijk-materiaal-kleuren
@homebystuart

Een natuurlijke touch in je interieur zorgt voor rust en vaak zijn de materialen nog duurzaam ook. Om deze look te verwerkelijken kun je met natuurlijke kleuren en materialen werken. Kies voor een zandkleur, lichte terracotta kleur, beige of grijs. Maak een kleurenpallet en verwerk deze kleuren in de muur en in je interieur. Een paneel van hout of kurk geeft ook een hele unieke, rustgevende uitstraling. Het is daarnaast een goede keuze om de natuurlijke materialen ook in de meubels te verwerken. De hele woonkamer krijgt dezelfde look. Een natuurlijke woonkamer is veelzijdig, origineel en stressvrij.

Warme kleuren in de woonkamer

woonkamer-interieur-kleuradvies
@huisjeinoverijssel

Wil je een huiselijk gevoel, gemakkelijk sfeer creëren en genieten van een gezellige plek? Warme kleuren zijn dan de juiste keuze voor de woonkamer. Een warme kleur op de wand zorgt ervoor dat de ruimte direct sfeervol aanvoelt. Een warme kleur hoeft geen felle kleur te zijn, het kan een subtiele kleur zijn en je kan zelfs de kleur combineren met andere kleuren. Zoals je op de foto ziet is er gebruik gemaakt van een warme beige/oudroze tint en zijn de rest van de meubels vrij neutraal grijs/zwart gehouden. De sfeer wordt door de kleur van de muur gecreëerd.

Neutrale kleuren in de woonkamer

woonkamer-neutrale-kleuren
@villalumeblog

Een woonkamer met neutrale kleuren is allesbehalve saai. Het is juist een genot voor het oog. De woonkamer straalt sereniteit en luxe uit. Met neutrale kleuren op de muur zorg je dat je meubels geaccentueerd worden. Automatisch staan ze in de spotlight. Daarnaast is het een voordeel dat een neutrale kleur tijdloos is. Je raakt er niet snel op uitgekeken. Tuurlijk kan je een meubelstuk kiezen wat er wat meer uitspringt qua kleur maar hou de muren en de meeste meubels neutraal voor een rustgevende sfeer. Contrasterende kleuren komen meer naar de voorgrond wanneer de rest neutraal is.

Ga voor een industriële betonlook

betonlook-woonkamer-industrieel
@stylebykk

Industrieel en een betonlook horen bij elkaar. In industriële ruimtes wordt beton veel gebruikt en deze betonlook komt goed tot z´n recht op de woonkamer muur. Ga voor een wand met betonlook en de ruimte krijgt direct een stoere, industriële look. De betonlook creëer je gemakkelijk met verf. De verf is in verschillende kleuren verkrijgbaar waardoor je de kleurhoogte kunt kiezen die bij jou past. Een stoere, industriële huiskamer vraagt om betonlook en dit hoeft helemaal niet donker te zijn.

Betonlook wanden in de landelijke woonstijl

woonkamer-landelijk-betonlook
@rfmichel1

Een betonlook kan goed in verschillende stijlen. Bij een landelijke woonstijl past de betonlook heel goed. Doordat betonverf in verschillende kleuren komt kan je voor een natuurlijke kleur kiezen zoals beige, zand of terracotta. Het beton effect kan je gemakkelijk zelf toepassen. Ondanks dat er meer met lichte kleuren gewerkt wordt heeft een landelijke ruimte heeft vaak ook iets industrieels. Door de juiste kleur te kiezen in combinatie met de betonlook zorg je voor een warme gezellige uitstraling. Het is gemakkelijk toe te passen en voorkomt een dure verbouwing.

Een tweekleurige woonkamer

woonkamer-kleuren-interieur
@bymik_

Een ´two tone´ muur, misschien heb je weleens van de term gehoord. Voor deze muren worden er twee kleuren gebruikt. De muur wordt horizontaal in 2 kleuren geverfd. Naast dat dit al een uniek gevoel geeft in de woonkamer zorgt het ook voor extra ruimte. Een lichte kleur bovenin zorgt ervoor dat het lijkt alsof je plafond hoger is, andersom zorg je dat het plafond lager voelt. De twee kleuren kunnen in elkaar overlopen of je kan ervoor kiezen om een scheiding ertussen te maken, zoals op de afbeelding te zien is. Een tweekleurige muur zorgt voor een ruimte met karakter.

Maak het persoonlijk met een muurschildering

muurschildering-inspiratie-interieur
@madeleineshouse

Geef je huis een persoonlijke en unieke uitstraling met een muurschildering. Een muurschildering is misschien niet het eerste waar je aan denkt maar het kan een leuk DIY-project zijn. Kies een muur in de woonkamer voor de muurschildering en hou de rest neutraal. Op deze manier springt de muurschildering er echt uit. Wees uniek, niemand anders heeft dezelfde muurschildering. Een muurschildering is gemakkelijk aan te brengen met een sjabloon, zo hoeft het schilderwerk niet uit de losse pols te komen. Twijfel je over je schilderskwaliteiten? dan kan je ook iemand inhuren om de muurschildering te maken.

Verf bakstenen in een leuke kleur

woonkamer-bakstenen-muur
@getcroissant

Een bakstenen muur in huis geeft de ruimte direct karakter en sfeer. Waar we vroeger de muur liever glad wilde hebben is het nu weer modern om bakstenen te laten zien. Heb je bakstenen muur, dan kan je deze in een leuke kleur verven. Heb je geen bakstenen muur, dan is er behang met een bakstenen patroon of zijn steenstrips mogelijk in bakstenen model. Haal de bakstenen in ieder geval niet weg. Bakstenen zijn stoer en veelzijdig. Ze kunnen in alle kleuren geverfd worden en dit zorgt voor een ruimte met karakter en een speels tintje.

Maak je balkenplafond onderdeel van het interieur

woonkamer-wit-kleuradvies
@ourlifeatno5

Veel oude huizen hebben een balkenplafond. Waar sommige mensen ze liever zien verdwijnen zijn balken helemaal hip. Het heeft een vintage uitstraling en geeft de ruimte karakter. Door de balken een contrasterende kleur te geven laat je ze meer opvallen maar het is ook een goede keuze om ze onderdeel van het interieur te maken. Verf de balken in dezelfde kleur als je interieur en ze zullen meer naar de achtergrond verdwijnen. Je behoudt het karakter van het huis maar minder opvallend. Tevens creëer je meer rust en oogt het ruimtelijker. Geniet van karakter en ruimte.

Verf je wand niet tot aan het plafond

woonkamer-stoer-stijlvol
@homefreak.nl

Het is lastig om een strakke afscheiding tussen plafond en muur te krijgen. De perfecte oplossing is om de afscheiding op de muur al te maken in plaats van op de rand. Je schildert de muur dan niet helemaal tot boven en maakt het laatste randje wit, net zoals je plafond. Op de foto zie je goed hoe stijlvol dit is. Het geeft de kamer een uniek karakter. Optisch zorgt het wel dat het plafond wat lager voelt dus het is niet geschikt voor elke ruimte. De rand geeft de kamer een klassieke uitstraling en heeft hetzelfde effect als een sierlijst.

Kies een witte woonkamer voor een ruimtelijk gevoel

woonkamer-wit-kleuradvies
@huisje_in_houten

Licht, ruimtelijk en gemakkelijk te combineren. Dit zijn voordelen van een witte woonkamer. Met wit kan je alle kanten op en het heeft veel voordelen. Het is allesbehalve steriel of saai. Doordat wit zo makkelijk te combineren is kan je juist uitpakken met mooie accessoires. Wit kan in elke kamer worden toegepast en maakt dat de ruimte groter en lichter lijkt. Op de afbeelding is er gekozen om wit te combineren met natuurlijke materialen; hout, rotan, bamboe. Deze meubels worden geaccentueerd en dit geeft een heel mooi effect. Wit is zoals je ziet een hele goede keuze voor de woonkamer.

Verf een hoekje in de kamer een andere kleur

verf-kleur-hoekje
@huisjeindrenthe

Een kleurvak geeft de kamer een speels en uniek effect. Het voorkomt dat de kamer eentonig wordt door overal dezelfde kleur te gebruiken. Kies er bijvoorbeeld voor om een hoek van de kamer in een bepaalde kleur te verven. Door een hoek in een andere kleur te verven zorg je voor een afscheiding van de ruimte. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om hier een gezellig hoekje van te maken zoals op de foto gedaan is maar ook kan je ervoor kiezen om er een speelhoek voor de kinderen van te maken. De ruimte krijgt een persoonlijke en speelse touch.

Match je muurverf met je interieur

woonkamer-oranje-interieur
@sansdoute_interieur

Het kan soms lastig zijn om je interieur één geheel te maken. Je hebt een idee voor een bepaalde muur en daar combineer je de meubels mee. Door één of twee basiskleuren te kiezen en hiervan de tinten te gebruiken in je interieur creëer je samenhang in je interieur. Je gaat voor een harmonieus geheel en het is goed om daarom harmonieuze kleuren te kiezen, deze liggen in lijn met de basiskleur die je gekozen hebt. Zoals je op de afbeelding ziet is er gekozen voor een beige en een lichte terracottakleur en wordt deze in alle meubels verwerkt.

Verf de schouw niet mee (of juist wel)

landelijk-interieur-schouw
@thuisbijjantje

Een schouw als eyecatcher of juist laten inblenden met de rest van het interieur. Er zijn verschillende opties om te genieten van een schouw in huis. Een schouw is vaak al een eyecatcher van zichzelf en het kan daarom een keuze zijn om deze niet extra op te laten vallen. Toch kan het voordelig uitpakken wanneer je de schouw een andere kleur geeft. Je speelt dan met het gevoel van ruimte. Door de schouw een andere kleur te geven lijkt de ruimte groter. Op de afbeelding kun je dit goed zien. De witte schouw is een eyecatcher en vergroot het ruimtelijk gevoel.


Verf de lambrisering mee (of juist niet)

lambrisering-verven-interieur
@andreadavis

Een lambrisering op de muur kan mooi contrast geven maar het kan de ruimte ook juist een stuk drukker maken. Wanneer je ervoor kiest om de lambrisering mee te schilderen zorg dan dat je een kleur gebruikt die bij de ruimte past. De lambrisering schilderen kan de ruimte groter laten lijken. Het heeft een bijzonder effect op de ruimte. Toch is het ook mooi om de lambrisering dezelfde kleur te geven als de rest van de muur. Op deze manier hou je toch het reliëf en het karakter van de lambrisering maar valt het een stuk minder op.