DIY: planken inrichten

Planken zijn ideaal voor het opbergen van allerlei spullen maar het kan al gauw wat rommelig en ongezellig worden als je het te vol zet. Sommige spullen behoren ook niet op planken maar achter gesloten deuren. Daarom wijden wij deze post aan het inrichten van planken, een leuke DIY! Planken inrichten doe je niet zomaar, je zal er eerst over moeten nadenken voordat je het gaat inrichten. Wat wil je graag op de planken hebben staan? Welke kleuren ga je gebruiken? Komen er gebruiksvoorwerpen op te staan, boeken of alleen maar decoratie?

Wij hebben ervaren dat als je er alleen maar decoratie op zet, de planken iets rustiger en meer een eenvoud vormen. Gebruiksvoorwerpen zet je vooral op planken in de keuken. Boeken daarentegen mogen op planken in een studiekamer, werkkamer of in de speelkamer van de kinderen.

DIY planken inrichten

Een plank kan ook dienen als display, als plek waar je kunst en persoonlijke items tentoonstelt. Indien dit graag je wens is, zul je het rustig en eenvoudig moeten houden om alles tot zijn recht te laten komen.

Planken-inrichten-1

Bron: pinterest

Het leuke van verschillende planken en vakken is dat je alles erin kunt zetten wat je maar wilt. Door er 1 lijn in te houden wat betreft kleuren en materialen blijft het geheel rustig en vormt het een eenheid.

Planken-inrichten-2

Bron: decoracion

Combineer accessoires met planten en verlichting voor meer variatie op de planken.

Planken-inrichten-3

Bron: ikea

Ook het type planken dat je uitzoekt is van belang. Er zijn zoveel verschillende materialen, vormen, maten maar ook ophangsystemen verkrijgbaar. Met de basis van de plank, het uiterlijk en de manier hoe je het ophangt, zet de basis voor de sfeer en uitstraling van het geheel.

Planken-inrichten-4

Bron: bhg

Planken in de keuken worden vaak voorzien van inbouwverlichting en gebruikt voor gebruiksvoorwerpen zoals potten, kannen, borden, kopjes etc. Op deze planken kun je het mooiste servies uitstallen, een paar mooie potten gevuld met kruiden of ander etenswaren en kookboeken.

Planken-inrichten-5

Bron: bloglovin

Planken-inrichten-6

Bron: apartmenttherapy

Kinderkamers liggen vaak boordevol speelgoed, knuffels en boeken. Een leuke manier om de boeken op te bergen is door ze op kleine plankjes te zetten. Planken inrichten met boeken doe je gemakkelijk en snel zodat je kinderen het ook zelf kunnen doen.

Planken-inrichten-7

Bron: engelta.hubpages

Planken-inrichten-8

Bron: stylemepretty