De Beste Prullenbakken met Sensor voor in de keuken

Door Cynthia | | Inspiratie
prullenbak-grijs-inspiratie
Stangvollby

Maak huishoudelijke klusjes makkelijker en leuker en kies voor een prullenbak met sensor. Vuilnis weggooien was nog nooit zo makkelijk.

Een sensor prullenbak gaat open door beweging. Je hoeft de deksel niet meer aan te raken. Dit voorkomt dat er bacteriën op je handen komen en zorgt er ook voor dat je afval gemakkelijk weggooit. Zelfs wanneer je je handen vol hebt. Er zijn verschillende modellen en designs.

Onze experts hebben verschillende soorten sensor prullenbakken met elkaar vergeleken. Er is gekeken naar de volgende punten: kwaliteit, gebruiksgemak, duurzaamheid en design. Lees snel verder om erachter te komen wat volgens onze experts de beste sensor prullenbak is.

Zo kies je een goede sensor prullenbak

 • Kies een kwalitatieve RVS-prullenbak die lang meegaat
 • Kies een inhoud wat bij je huishouden past, bijvoorbeeld met een dubbel vak
 • Kies een gebruiksvriendelijke prullenbak, je gebruikt hem elke dag
 • Geniet van een design prullenbak die er mooi uitziet

De Beste Sensor Prullenbakken volgens Makeover.nl

Beste Afvalscheiding

Nexo 72 liter 4 vakken - RVS

De milieubewuste keuze

Deze stijlvolle prullenbak bestaat uit 3 compartimenten. Ideaal voor het scheiden van afval. Je kunt de vakken naar eigen wens gebruiken, bijvoorbeeld voor plastic, papier, glas of restafval. Daarnaast wordt er een lekbakje voor groenafval meegeleverd.

Wat je over dit product moet weten:
 • Makkelijk afval scheiden
 • Drie uitneembare binnenbakken
 • Met handige binnenring
 • Vrij groot
Beste Design

Fonix 50 liter 1 vak - Zwart

Hygiënisch en praktisch

Deze prullenbak is perfect voor iedere ruimte, dankzij zijn prachtige design. Daarnaast is hij zeer eenvoudig in gebruik en ook nog eens hygiënisch, want hij opent door middel van een sensor. Hij opent door je hand voor de sensor te houden en sluit vervolgens automatisch.

Wat je over dit product moet weten:
 • Hoogwaardig materiaal
 • Vingerafdrukvrij en vuilafstotend
 • Werkt met standaard vuilniszakken
 • Vrij klein voor grote gezinnen
Beste Bediening

Stangvollby Dalby Prullenbak met Sensor – 50L

Een tijdloze prullenbak

Deze handsfree afvalemmer heeft een prachtig Scandinavisch design en is zeer eenvoudig in gebruik. Tik met je voet tegen de prullenbak of houd je hand voor de sensor en de prullenbak gaat open. Na een paar seconden sluit hij weer automatisch. Deze no-touch prullenbak is super hygiënisch!

Wat je over dit product moet weten:
 • Automatische en handmatige bediening
 • Vervaardigd uit hoogwaardig RVS materiaal
 • Handige binnenring
 • Werkt op batterijen
Meest Veelzijdig

Stangvollby Kinna Sensor Prullenbak - 50 Liter

Geschikt voor iedere interieurstijl

De sensor reageert op beweging waarna de prullenbak direct open gaat. Hij sluit automatisch en voorkomt nare geurtjes. De prullenbak beschikt over een open en sluit knop, voor als je de deksel langer open wilt hebben. Aan de binnenkant zit een ring waar je de vuilniszak omheen kunt hangen. Zo steekt hij niet uit en blijft stevig op zijn plek.

Wat je over dit product moet weten:
 • Werkt met standaard vuilniszakken
 • Vingerafdrukvrij en vuilafstotend
 • Open/dicht knoppen
 • Reageert snel op beweging
Beste Familie Prullenbak

Homra QUBIX Sensor Prullenbak – 70 Liter

Geschikt voor afvalscheiding

De prullenbak bestaat uit 2 compartimenten (duo). Omdat de compartimenten onder 1 deksel zitten kan je altijd het juiste type afval in het juiste compartiment kwijt. In elk compartiment zit een binnenring zodat je er makkelijk een vuilniszak in hangt. Door de materiaalkeuze is hij van hoge kwaliteit en gaat hij lang mee.

Wat je over dit product moet weten:
 • Hygiënisch in gebruik door sensor
 • Gemaakt van hoogwaardig materiaal
 • Met softclose deksel
 • Bakken zijn niet uitneembaar
Beste Eyecatcher

Rijoka Prullenbak Met Sensor Modern Design - 12L - RVS

Een aanwinst voor je interieur

Hygienisch en technisch. De Sense touch-free prullenbak heeft een slank silhouet en zilveren afwerking. Met touch-free sensoren houd je je hand 10 cm boven de deksel om te openen. En hij sluit na 3,5 seconden van inactiviteit.

Wat je over dit product moet weten:
 • Elegant design
 • Geschikt voor kleinere ruimtes
 • Gemakkelijk in gebruik
Meest Slimme Deksel

MOA Sensor Prullenbak - 50 liter

Chique design met technische snufjes

Naast het chique ontwerp heeft de vuilnisemmer een slimme deksel en een ingebouwde sensor om hem te openen.Een ander handigheidje van de prullenbak is de ‘delay closing mode’. Hiermee registreert de sensor of je klaar bent met dingen weggooien. De prullenbak is zowel in het zwart als in het wit verkrijgbaar.

Wat je over dit product moet weten:
 • Stijlvol ontwerp
 • Soft close deksel
 • Delay closing mode
 • Vrij klein voor grote gezinnen

Nexo 72 liter 4 vakken – RVS

Een uitblinker op functionaliteit en stijl is de Nexo 72 liter prullenbak met 4 vakken. Het is een hoog en smal model, waardoor de prullenbank weinig ruimte in beslag neemt en door het design kan de Nexo gemakkelijk op een onopvallende plek gezet worden

Op de bovenste opening van de deksel zit een sensor waardoor openen hygiënisch gebeurt. Geen bacteriën die overgaan op je handen of vieze vingerafdrukken. Zelfs met volle handen gooi je eenvoudig zelf het afval weg.

Dit model heeft 4 compartimenten om afval te scheiden. Sorteer het afval direct bij het weggooien. Hou de ruimte georganiseerd en voorkom het hebben van verschillende losse bakken voor afval.

Legen doe je door simpelweg de verschillende compartimenten eruit te halen en de vuilniszak weg te gooien. Op zoek naar een praktische, ruime en vooral strakke prullenbak? Dan is de Nexo 72 liter van RVS de juiste keuze.

prullenbak-vuilnisbak-afval
Homra

Fonix 50 liter 1 vak – Zwart

Ruim, luxe en stijlvol dat is de Fonix 50 liter sensorvuilnisbak. Het minimalistische design zorgt ervoor dat de Fonix niet opvalt en weinig ruimte in beslag neemt. Hij oogt misschien wat klein door het smalle en hoge model maar er kan toch 50 liter aan afval weggegooid worden, voldoende ruimte voor een gezin.

Open de prullenbak eenvoudig met de sensor aan de bovenkant. Zonder aan te raken. Na 5 seconden sluit de vuilnisbak vanzelf. De deksel is soft close, sluit zonder geluid en is luchtdicht, hierdoor blijven vieze geurtjes in de vuilbak. Langer open laten staan is ook een mogelijkheid, gebruik de handmatige bediening hiervoor.

De Fonix 50 liter oogt luxe door het geborsteld RVS waarmee het gemaakt is. RVS kenmerkt zich door hoge kwaliteit en lange levensduur. Tevens is het vingerafdruk vrij en vuilafstotend.

Vindt je design en gebruiksgemak belangrijk dan is de Fonix 50 liter vuilnisbak een goede keuze.

prullenbak-sensor-zwart
Homra

Stangvollby Dalby Prullenbak met Sensor – 50L

De Stangvolby Dalby Prullenbak met sensor is elegant en erg praktisch. Het openen gaat namelijk met handsensor en met je voet, en dat zonder rare bewegingen te maken. Geef een zacht tikje met je voet en de deksel gaat open.

Het elegante design zorgt ervoor dat de prullenbak niet in de weg staat en mag opvallen. Bij openen sluit de deksel na 5 seconden zodat nare geurtjes in de bak blijven. Handmatige bediening is ook mogelijk. Door de gevoelige sensor is het wel goed om een tactische plaats te kiezen zodat de deksel niet zomaar open blijft gaan.

De handige binnenring zorgt ervoor dat de vuilniszak goed vast blijf zitten én gemakkelijk te vervangen is. Elk merk vuilniszak kan gebruikt worden.

De Stangvollby Dalby Prullenbak met Sensor is een aanwinst voor elk huishouden. De materiaalkeuze RVS zorgt ervoor dat de vuilnisbak een lange levensduur heeft. Gooi afval weg in stijl.

vuilnis-bak-prullenbak
Homra

Stangvollby Kinna Sensor Prullenbak - 50 Liter

Een moderne vuilnisbak met oog voor design en detail. De Stangvolby Kinna Sensor Prullenbak zorgt ervoor dat je afval weggooit met plezier. De vuilnisbak is zowel voorzien van moderne technologie als een modern design.

Door de sensor gooi je vuilnis weg zonder aanraking. Het is hygiënischer en vieze vingerafdrukken worden hiermee voorkomen. Maak een beweging voor de sensor en je kunt afval weggooien, na 5 seconden sluit de vuilemmer automatisch. Hierdoor kunnen vervelende geurtjes niet ontsnappen. Het is ook mogelijk om met een knopje de deksel handmatig te openen en te sluiten.

50 liter is een goed formaat voor een huishouden. Door de ring aan de binnenkant blijft de vuilniszak op z´n plek en komt de zak niet uit de bak. Zo blijft het een strakke vuilbak om te zien. Er kunnen standaard vuilniszakken gebruikt worden.

Geniet van kwaliteit en design met de Stangvolby Kinna sensor prullenbak.

zwart-prullenbak-sensor
Homra

Qubix 70 liter 2 vakken – Zwart

Maak de Qubix 70 liter open met een sensor en scheidt direct afval. Met 2 compartimenten kun je afval direct scheiden bij het weggooien. Hiermee voorkom je meerdere, losse vuilnisbakken in huis te hebben.

De 70 liter is verdeeld in twee vakken van 35 liter. Deze inhoud is voldoende voor een gezin van 6 personen. Door de indeling kan het ene vak gebruikt worden voor huisvuil en het andere voor groen of bijvoorbeeld plastic.

Open de vuilnisbak met een handbeweging en voorkom aanraking. Hygiënischer en schoner. Na het openen blijft de deksel 5 seconden open en sluit vervolgens luchtdicht af. Dit zorgt ervoor dat geur zich niet verspreid. Door het automatische sluit systeem kun je nooit vergeten om hem dicht te doen. Dit wordt voor je gedaan.

Met de Qubix 70 liter 2 vakken kies je voor comfort en kwaliteit, geef de vuilnisbak een goede plek en geniet van efficiëntie.

prullenbak-zwart-sensor
Homra

Rijoka Prullenbak Met Sensor Modern Design - 12L - RVS

Geef je interieur een strakke toevoeging met de Rijoka sensor prullenbak van 12 liter. Één ding is zeker: hij pas ook in jouw interieur. Door het subtiele design is het gemakkelijk te combineren met andere kleuren, stijlen en materialen.

Open de vuilnisbak met een sensor, zonder aanraking gaat de deksel open en voorkom je vieze vingerafdrukken. Beweeg je hand boven de sensor en de deksel opent, Na 3,5 seconden wordt deze automatisch gesloten. Bedien de vuilnisbak handmatig om langer te openen.

Gemaakt van roestvrijstaal is dit een duurzaam model. Dit in combinatie met het slanke design en de moderne technologie is de Modern dubbel prullenbak een aanwinst voor je huishouden.

zilver-prullenbak-sensor
Bol.com

MOA Sensor Prullenbak - 50 liter

De MOA sensor prullenbak is modern, slank en heeft een ruime inhoud van 50 liter. De combinatie van hoog model met rechthoeken zorgt voor een compacte en moderne uitstraling. Ondanks dat er ruimte genoeg is voor een gezin.

Open de deksel simpelweg door een handbeweging te maken voor de sensor. De prullenbak zal pas sluiten wanneer er geen beweging meer is. Naast sensoropening kan de deksel ook geopend worden door erop te drukken. De zachte sluiting is bijna geluidloos en houdt geurtjes in de vuilnisbak.

Gebruik gewone zakken voor de MOA sensor Prullenbak. Bevestig de zakken aan de binnenring en behoud de strakke uitstraling.

Gemaakt van RVS en ABS is dit model een duurzame keuze. Kwalitatief goed en gaat lang mee.

Maak afval weggooien nog makkelijker en hygiënischer en kies voor de MOA sensor Prullenbak 50 liter.

wit-sensor-prullenbak
MOA

Waarom kiezen voor een prullenbak met sensor?

Een prullenbak met sensor heeft veel verschillende voordelen. Doordat je zonder aanraking de deksel opent krijg je geen bacteriën op je handen. Ook voorkom je vieze vingerafdrukken op de prullenbak. De automatische sensor detecteert beweging waardoor de deksel opengaat en je eenvoudig het afval kunt weggooien.

Door de automatische opening kan je zelfs met volle handen snel vuilnis weggooien. Ook voor mensen die de vuilnisbak vergeten te sluiten is het een echte aanwinst. De deksel sluit (afhankelijk van het model) na 5 seconden en hierdoor blijven vieze geurtjes in de vuilnisbak!

Naast een sensor is het vaak mogelijk om ook te kiezen voor handmatig openen. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe lang je de deksel open wilt hebben. Handig als je veel wilt weggooien of de zak gaat vervangen.

wit-sensor-prullenbak
Loftey

Hier moet je op letten bij het kopen van een prullenbak met sensor

Naast voordelen kan een prullenbak met sensor ook nadelen hebben. Zo is het belangrijk om een tactische plaats te kiezen. Door de sensor gaat de deksel open door beweging. Wanneer je de vuilnisbak neerzet op een plek waar je vaak langsloopt zal de deksel mogelijk open blijven gaan. Hiervoor zou je eventueel ook de uitknop kunnen gebruiken zodat de sensor even niet werkt.

De meeste sensorprullenbakken werken op batterijen, is je batterij leeg dan zou het kunnen zijn dat de deksel niet meer opengaat. Nu zijn er deksels die ook handmatig te openen zijn of bewaar wat reserve batterijen in huis.

Veel prullenbakken hebben ook een aan/uit knop. Hiermee kan je de vuilnisbak aan het einde van de dag uitzetten. Zo bespaar je energie en gaan je batterijen langer mee.

prullenbak-keuken-tips
Lifa Living

Bepaal de geschikte grootte

Er zijn veel verschillende formaten prullenbakken. Afhankelijk van het formaat van het gezin of het kantoor waar de prullenbak gebruikt wordt kan je het formaat kiezen. Er zijn prullenbakken vanaf 10 liter tot 70 liter. 10 liter gebruik je bijvoorbeeld in de badkamer en 20 liter voor de slaapkamer. In de keuken gebruik je 30-50 liter, het is afhankelijk van de samenstelling van het gezin welk formaat het beste is.

 1. Een gezin van 4 personen zou voldoende moeten hebben aan 50 liter. Dit is een vuilnisbak met 1 compartiment.
 2. Graag wat extra ruimte of een groot gezin dan is 60 liter een goede optie. Dit is overigens ook een goed formaat voor op kantoor.
 3. Kies je om afval te scheiden dan is een vuilnisbak met 70L een goede keuze. Hierdoor hebben de verschillende compartimenten wat meer ruimte.
formaat-prullenbak-informatie
TurboTronic

Kies de juiste stijl

Door de verschillende stijlen kan het lastig zijn om een passende vuilnisbak te kiezen. Zo zijn er ronde vuilnisbakken die wat meer in het middelpunt staan. Er zijn halfronde vuilnisbakken die net als rechthoekige of vierkante prullenbakken gemakkelijk tegen een muur geplaatst kunnen worden. Zo staan ze niet in de weg en vallen ze minder op.

Het meest gebruikte materiaal is rvs, roestvrijstaal. Dit is van hoge kwaliteit, gemakkelijk schoon te maken en zorgt ervoor dat de vuilnisbak lang meegaat. De deksel is vaak gemaakt van ABS, kunststof. Dit is ook stevig en een goede optie. Doordat de deksel vaak open en dicht gaat is het belangrijk dat dit ook stevig materiaal is. Een prullenbak blijft een gebruiksvoorwerp.

Ga je voor een onopvallende vuilnisbak in het zwart, wit of zilver? Of liever een felle kleur. Alle opties zijn mogelijk. Een zwarte vuilnisbak zet je gemakkelijk op een onopvallende plek neer zodat deze opgaat met de rest van de ruimte.

sensor-prullenbak
Stangvollby

Sensor prullenbak van andere merken

Flinq

Design en functioneel dat zijn de voornaamste kenmerken van de Flinq. Open de prullenbak met een sensor, scheidt het afval eenvoudig in de 4 compartimenten en geniet van stijlvol design. Met 72 liter is er voldoende ruimte om afval te scheiden. Bij deze vuilnisbak is overal over nagedacht, super praktisch maar hier betaal je uiteraard wel voor.

flinq-prullenbak-sensor
Flinq

Stangvollby

Ga je voor chique dan is de Stangvolby een goede match. Met het opvallende design is het een echte aanwinst. Praktisch gezien is de prullenbak heel erg volledig in het gebruik. Eenvoudig te openen met een bewegingssensor, gemaakt van kwalitatief RVS en met 58 liter goed voor een gezin. De koperen rand zorgt voor een unieke uitstraling.

prullenbak-kleur-stangvollby
Stangvollby

Blokker

Deze stijlvolle prullenbak is onderdeel van je interieur. Door de moderne uitstraling past hij in elk huishouden. Open de deksel met een bewegingssensor of met een druk op de knop. De geruisloze deksel sluit stevig zodat geurtjes in de bak blijven. Scheidt afval in de 2 compartimenten. Met 2x 20 liter is de vuilnisbak niet heel erg ruim. Goed voor een klein gezin.

blokker-prullenbak-sensor
Blokker