slaapkamer-grijs-grijstinten
@thuisbijjantje

15 tinten grijs voor op je muur

De kleur grijs is eigenlijk geen kleur, want grijs is namelijk een mengsel van zwart en wit, er wordt evenveel licht geabsorbeerd als gereflecteerd. Grijs zien we als de kleur van een bewolkte en regenachtige dag. Soms zien we het zelfs als een ietwat saaie kleur. Maar wees niet getreurd, dit artikel gaat daar verandering in brengen! Want grijs is namelijk ontzettend sfeervol en laat zich uitstekend combineren met andere kleuren.

muurverf-keuken-grijs
Flexa
*MakeOver Shoptip: Deze rustige, grijze kleur op de keukenmuur is Wild Dove van Flexa. Deze muurverf is geschikt voor keuken en badkamer, maar kan natuurlijke ook gewoon in andere ruimtes!

15 tinten grijs voor op je muur

Je kunt grijs zien als een ontzettend flexibele tint. Waarom? Je kunt er zoveel kanten mee op. Grijs zorgt ervoor dat andere kleuren altijd meer op de voorgrond komen. Kies je bijvoorbeeld voor grijs met pastel tinten, dan krijg je een hele zachte en warme uitstraling. Maar kies je voor grijs met blauw, dan krijg je een koele uitstraling. Wij laten je aan de hand van deze 15 voorbeelden zien hoe dat eruit ziet!

grijs-muren-muurverf
Graham & Brown
*MakeOver Musthave: Een grijze muur kan nogal ruw en koud aandoen. Combineer het daarom met warme materialen zoals hout. De warme tinten van het hout zorgen dan voor een mooi contrast. Bovenstaand zie je de kleur Shoji van Graham en Brown.

#1 Flexa – Tranquil Dawn

We horen je denken -deze blog gaat toch over grijze muren?- Dat klopt. Toch vinden we het leuk om ook ‘vergrijsde’ tinten te laten zien, omdat deze op het moment erg populair zijn. Hier zie je een grijze lambrisering met daarvoor een grijze bank. Op deze manier zorg je dat de bank iets minder aanwezig is in de ruimte en krijg je een mooi geheel.

muurverf-grijstinten-muren
Flexa
*MakeOver TIP: De kleur Tranquil Dawn van Flexa is te koop in normale muurverf, maar ook in de variant Easy Care. Dat is geschikt voor plekken die nogal vuil kunnen worden zoals de gang of keuken.

#2 Flexa – Spacious Grey

De kleur spacious grey van Flexa is een perfecte kleur voor mensen die houden van een rustieke uitstraling in huis, dit zou bijvoorbeeld perfect staan in een oude woonboerderij. De warme grijze kleur laat zich uitstekend combineren met wit, off white, bruin en zwart.

bruin-grijs-muurverf
Flexa
*MakeOver TIP: Subtle grey kun je laten mengen bij de bouwmarkt. Wil je een grijze kleur van Flexa eerst uitproberen met een kleurtester? Probeer dan eerst een kleurtester!

#3 Kiezelgrijs - Decoverf

De kleur kiezelgrijs van Decoverf is wat wij zien als de klassieke kleur grijs. Het staat goed bij witte muren en straalt rust uit!

muurverf-grijs-woonkamer
Decoverf

#4 Flexa – Beton

De naam van deze kleur verf, beton van Flexa, doet wat het belooft, het lijkt op de kleur van beton. Niet te verwarren met betonlook waarbij er ook vegen te zien zijn zoals in echt beton. Dat komt later nog aan bod. Deze frisse kleur staat mooi met lichte heldere kleuren zoals groen en geel.

betonlook-murverf-grijs
Flexa
*Uitgelicht: Wil je ook een grijze muur met de kleur beton? Bestel je muurverf dan hier en ga deze week nog lekker aan de slag!

#5 Flexa – Dashy Stone

Dashy stone van Flexa is een mooie lichte warme grijstint. Zoals je ziet is het perfect voor in een rustgevende ruimte!

grijs-muurverf-kantoor
Flexa
*MakeOver Musthave: Wil je ook een rustgevende werkplek met ton sur ton tinten? Kijk dan eens of je je grijze muur kunt combineren met grijs, wit en taupekleurig accessoires!

#6 Betonlook verf - Vintro

De Betonlook verf van Vintro is speciale muurverf waarmee je een beton look kunt creëren. Door middel van verschillende soorten en lagen verf creëer je kleurverschil en diepte. Het is net echt beton!

betonverf-grijs-muurverf
Vintro

#7 Licht Grijs - Flexa

De kleur licht grijs van Flexa is een hele subtiele kleur grijs. Zoals je hier kunt zien is het een kleur die niet heel erg opvalt, maar mooi is door zijn subtiele uitstraling.

muurverf-lichtgrijs-muren
Flexa

#8 Antraciet - Flexa

Wil je van je slaapkamer een knusse ruimte maken? Kies dan voor een donkere grijstint zoals de kleur Antraciet van Flexa. Je kunt deze warme kleur gewoon kopen bij de bouwmarkt.

donkergrijs-grijze-muurverf
Flexa

#9 Sephal - Graham & Brown

Een leuke manier om je grijze muur te laten opvallen is door een lambrisering te verven! Verf het bovenste gedeelte met een brede platte kwast om dit effect te krijgen. Dit is ook erg leuk om te doen in een stoere kinderkamer! Zeker met deze blauw grijze kleur Graham & Brown.

grijs-wit-muren
Graham & Brown

#10 Vector - Graham & Brown

De grijze kleur vector van Graham & Brown is een grijstint die erg neutraal is. Het neigt niet naar warm toe zoals we eerder zagen, maar is ook niet zo koel als de beton kleuren. Deze kleur vormt zich naar de omgeving, en kun je combineren met alles!

grijs-muurverf-interieur
Graham & Brown

#11 Lavasteen - Decoverf

De kleur Lavasteen van Decoverf is een hele matte grijze kleur die erg mooi staat in een rustig interieur. Je kunt hem mooi combineren met fellere kleuren, zoals oranje meubels en accessoires.

grijs-muurverf-muren
Decoverf
*MakeOver TIP: Wil jij ook met verf aan de slag, maar ben je nog niet zeker van de kleur? Bekijk onze kleurengids dan eens.

#12 Flexa – Saliegroen

Deze kleur is weer een grijs gebied, want is het grijs, is het groen? Het maakt heel veel uit hoe het licht erop valt. Op grauwe dagen lijkt het meer grijs -net zoals buiten- en op zonnige dagen is het meer een lichtgroene tint. Toch wilde we Saliegroen van Flexa met je delen omdat het een hele mooie zachte kleur is!

grijs-groen-muurverf
Flexa
*MakeOver TIP: Wil jij de kleur saliegroen ook op je muur? Laat het dan gemakkelijk bij je thuis bezorgen!

#13 Denim Drift - Flexa

We zagen eerder al grijstinten dat naar het groen neigt, deze kleur – Denim Drift van Flexa- heeft een meer blauwe ondertoon. Wij vinden dit echt een plaatje, zo samen met de frisse witte basiskleur!

grijs-blauw-muurverf
Flexa

#14 Axel - Graham & Brown

Deze grijstint Axel van Graham & Brown is echt geen grijze muis! Het is een prachtige grijstint die in ieder interieur zal staan en waar je niet snel op uitgekeken raakt.

grijs-muurverf-interieur
Graham & Brown

#15 Coal Dust - Graham & Brown

Wij zijn fan van deze kleur. Coal Dust is een warme grijze tint die heel mooi zacht is als de zon erop schijnt zoals je hier kunt zien. Kies voor grijs met grijs! Je kunt verschillende tinten grijs met elkaar combineren. Je kunt daarbij ook denken aan verschillende texturen. Een grijs gebreid kleed, een donker grijze fauteuil, licht grijze gordijnen, en ga zo maar door. Wees hier creatief in en bedenk wat mooi bij elkaar zou passen.

muurverf-grijs-inspiratie
Graham & Brown
*MakeOver TIP: Ben je er nog niet uit welke grijstint je wilt kiezen? Neem dan eens een kijkje bij het muurverf aanbod van Bol.com. Hier vind je zonder twijfel de kleur voor jouw muur!

We hopen dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan na het lezen van deze blog! Durf ook af te wisselen met technieken of gebruik verschillende grijzen in een ruimte. Deze kleur kan het hebben

Welke grijze kleur vind jij het mooist? Laat het ons weten in de comments. Of deel een foto van je eigen grijze muur!