paars-interieur
Max Rahubovskiy

Zo verwerk je paars in je interieur: Tips en Ideeën

Paars in het interieur heeft een bijzondere uitwerking op mensen, zoals het verhogen van de creativiteit en spiritualiteit. Zo zijn er verschillende kleuren paars geliefd in zowel moderne, als strakke interieurs. Ben je nieuwsgierig naar de kleuren? In dit artikel vind je een aantal inspirerende voorbeelden van de kleur paars in het interieur.

Decoverf lila

Wil je jouw interieur in een nieuw jasje steken? Dat lukt zeker met lila! Deze paarse tint heeft een zachte en lieflijke uitstraling. Zodoende past Decoverf lila perfect bij een romantisch interieur. Combineer deze kleur bijvoorbeeld met retro grijze of bruine stoelen en een antieke kast voor een interieur waar je meteen verliefd op wordt.

decoverf-lila
Decoverf

Levis ambiance theater

Deze tint van Levis heeft een net iets diepere kleur dan andere paarstinten. Dat maakt het uniek en perfect voor een ruimte waar je een zachte en intieme sfeer wil creëren. Bovendien is deze tint geschikt voor verschillende materialen, variërend van pleisterwerk tot baksteen, ruw beton, glasweefsel en ondergronden die al eerder geschilderd zijn.

paarse muurverf
Markus Spiske

Iets pinksterbloem

Deze zachte paarse tint doet aan bloemen denken. En dat maakt het meteen een unieke paarse kleur voor verschillende ruimtes, zoals een badkamer of werkruimte. Ook fijn is dat het een optimale dekking heeft en dat je het zowel kunt gebruiken voor papierbehang als (glad) stucwerk, bestaande muurverflagen en andere materialen. Een aanwinst voor elke ruimte!

flexa-verf
Flexa
Maak het plaatje compleet met wasbak badkamer inspiratie voor het inrichten van de badkamer!

Decoverf kersen

Naar deze paarse tint van Decoverf kun je blijven kijken. Het is iets donkerder en staat bekend om de goede dekking op verschillende materialen. Gebruik het bijvoorbeeld op beton, gips, steen, hout of cement. Bovendien matcht deze prachtige tint perfect met een grijze bank. Voeg er eventueel wat gekleurde kussentjes aan toe voor een mooi geheel.

decoverf-paars
Decoverf
Ontdek 15 tinten grijs voor op de muur!

Decoverf Purper

Decoverf Purper is een elegante en warme paarse kleur die niet heel fel is. Voor wie houdt van paarse decoratie en meubels is het dan ook de perfecte kleur. De dekking op materialen als beton, gips en hout is nagenoeg perfect. Droom je van een stijlvol interieur? Combineer deze tint dan met een witte bank. Staat echt fantastisch!

decoverf-purper
Decoverf

Ook leuk: Paarse decoratie en meubels

Speels paars bank

Deze speelse paarse bank zorgt voor vrolijke en jeugdige energie in huis. Het is heel bijzonder hoe deze diep paarse kleur dat teweeg kan brengen! De kleur is donkerder dan veel andere paarstinten, maar valt echt op. Bovendien staat het fantastisch bij andere kleurrijke meubelen, zoals een vloerkleed met rode, roze en gele patronen.

paarse-bank
Max Ruhobovskiy

Paars dekbedovertrek

Bij deze tint dekbedovertrek droom je meteen weg! Het heeft een licht paarse tint en zorgt voor een lieflijke uitstraling. Lichte kleuren en tinten doen het altijd goed in de slaapkamer en daar is dit een goed voorbeeld van. Combineer deze kleur met een witte muur en meubelen en zorg voor een chic en stijlvol slaapkamer interieur.

paars-dekbedovertrek
Vecislavas popa

Paarse tegels

Ben je op zoek naar de perfecte kleur voor jouw badkamer? Dan zijn paarse tegels een schot in de roos! Ze hebben een warme kleur, maar zijn in tegenstelling tot veel andere paarstinten niet fel. Het is fijn om er tegenaan te kijken en ze matchen perfect met houten kastjes en een witte wasbak.

paarse-tegels
@Max Rahubovskiy
De mooiste wasbakken om je badkamer mee in te richten!

Paars detail in kussen

Deze paarse details geven dit kussen meer uitstraling. Een wit kussen is maar saai als je dit pareltje ziet. Sommige paarse meubels en decoratiestukken vallen erg op, maar dat is bij dit kussen niet het geval. Wel maakt het een kamer in paarse kleuren stijlvoller. Wedden dat je er straks heerlijk op slaapt?

paarse-details-inspiratie
nathalie_plein5

Paarse poef

Deze poef in de kleur paars is een echte eyecatcher. Op het moment dat je een kamer binnenstapt zie je het meteen liggen. Veel paarse meubels zijn praktisch, maar deze poef is nog comfortabel ook! En dankzij de paarse tinten past het perfect binnen een romantisch interieur met witte meubelen en sfeervolle accessoires, zoals kaarsen.

Tip: Bekijk onze favoriete poefs voor in het interieur!
paarse-poef
nathalie_plein5