wit-interieur-kleuradvies
@spacejoy

Ton sur Ton interieur kleuren

Door Cynthia | | Kleuradvies

Ton sur Ton is een populaire interieurtrend. Je maakt gebruik van 1 kleur, in verschillende tinten. Je maakt van je interieur een mooi geheel wat erg rustgevend is. Kies een kleur op de kleurenwaaier en gebruik bijpassende tinten. Totaal niet saai maar juist erg sfeervol en mooi.

Wat is Ton sur Ton?

Misschien heb je er weleens van gehoord het Ton sur Ton effect. De letterlijke betekenis van Ton sur Ton is kleur op kleur. Je gebruikt voor je muur en accessoires dezelfde kleurtinten. Je kiest 1 basiskleur en vult deze aan met verschillende tinten. Door deze combinatie is het chique, rustig en een mooi geheel.

kleuradvies-kleuren-inspiratie
@spacejoy
Maak je nieuwe interieur af met een spiegel met een gouden randje. Want jouw ruimte verdient wel een vleugje goud!

Ton sur Ton Kleuren

De Ton sur Ton stijl kan met veel verschillende kleuren worden gecreëerd. Niet alle kleurencombinaties zijn geschikt. Ga voor een chique Ton sur Ton muur en kies een van onderstaande kleuren.

Blauw

Kies voor Ton sur Ton blauw. Verf je muur blauw en trek deze kleuren door in de meubels in de ruimte. Elke kleur blauw heeft zijn eigen effect, de lichte kleur waarvoor gekozen is straalt rust en eenheid uit. Een donkere kleur blauw oogt vaak chique en rijk. Een voordeel is dat blauw .altijd kalmte uitstraalt, perfect voor de slaapkamer.

blauw-interieur-kleuren
@stylish_wonen
Ook leuk: Shop, net als op de foto, blauw behang. Hiermee geef je je ruimte net een beetje extra pit en persoonlijkheid!

Grijs

Ton sur Ton grijs is allesbehalve saai. Combineer verschillende tinten en materialen. De grijze muurverf met betonlook waarvoor gekozen is geeft een stoere uitstraling en is goed te combineren met de lichtgrijze bank en het donkergrijze vloerkleed, zonder dat het eentonig wordt.

grijs-muurverf-kleur
@nathanrjliving

Groen

Bij Ton sur Ton groen heb je naast verschillende kleurtinten ook de mogelijkheid om planten in je interieur terug te laten komen. Een groene muur met planten, een groen dekbedovertrek en groene accessoires zorgt voor een mooi Ton sur Ton effect.

groen-muurverf-slaapkamer
@spacejoy

Beige

Kies voor Ton sur Ton beige en geniet van een luxe, huiselijke kleur in de hele ruimte. Combineer een beige muur met verschillende beige kleurtinten, bijvoorbeeld met gordijnen, het bed en een vloerkleed. Je behoud de rust van één kleur en hebt tegelijkertijd een dynamische ruimte.

beige-ton-sur
John Fornander via Unsplash
Ontdek onze zandkleur muurverf inspiratie!

Wit

Wit wordt vaak gezien als steriel en ongezellig, maar Ton sur Ton wit is juist erg gezellig. Maak gebruik van de diverse mogelijkheden in meubels, accessoires, vloer en muren. Combineer verschillende tinten wit met elkaar en gebruik daarbij natuurlijke materialen. Het resultaat is een erg luxe, kalme uitstraling.

wit-muren-kleurtinten
@spacejoy
Shop The Look: Ga voor witte muurverf en maak gebruik van natuurlijke accessoires, een schapenvachtje, witte meubels en witte accessoires om het plaatje af te maken!

Bruin

Bruin is een warme kleur met veel verschillende kleurtinten. Ton sur Ton bruin kan bereikt worden door een lichtbruin en donkerbruin in dezelfde ruimte te gebruiken. Trek de bruine muurkleur door in één van de meubels en breng contrast aan met bijvoorbeeld lichtbruine meubels.

bruin-interieur-kleur
@idinteriors
Shop bijvoorbeeld een bruine bank of een bruin vloerkleed voor een ton sur ton woonkamer!

Roze

Roze kan overweldigend lijken in huis maar een Ton sur Ton roze geeft een heel mooi, lief effect. Het is romantisch en stoer en hoeft zeker niet tuttig te zijn. Combineer een roze muur met lichtroze meubels en accessoires om een mooi contrast te maken.

roze-muren-kleuren
@jipy32

Kleed je roze ton sur ton ruimte aan met een roze fauteuil, roze vloerkleed en roze poef en je hebt in een handomdraai een romantisch interieur!

Toepassing

Ton sur Ton kan op verschillende manieren toegepast worden. Je kunt het doortrekken in alle items in de ruimte of enkel in bepaalde facetten terug laten komen. Er zijn zoveel leuke mogelijkheden, dat we ze wel met je moesten delen!

Plafond en muren

Geef het plafond en de muren dezelfde kleur en creëer zo het Ton sur Ton effect. Je trekt de kleur van de muur dus door om zo tot een mooi geheel te komen. Misschien wat spannend maar het resultaat is erg mooi. Je kunt ook voor twee verschillende tinten kiezen, om het wat speelser te maken!

grijs-muur-plafond
@spacejoy

Muren en Kasten

Combineer muren en kasten in dezelfde kleur. Dit is een goede keuze voor het Ton sur Ton effect. Iets minder uitdagend dan het plafond mee schilderen, maar het effect is erg mooi en je kunt het gemakkelijk aanpassen. Dit is een goede manier om eenheid te creëren.

muren-meubels-bruin
@nathanrjliving

Accessoires en Gordijnen

Kies voor gordijnen in dezelfde kleur als de muur. Voor accessoires een makkelijke keuze, kies alleen items uit die binnen het gekozen kleurenpalet vallen. Hierdoor bereik je een mooie authentieke uitstraling, niet saai maar juist erg prettig en rustgevend.

kleurtinten-interieur-advies
@headofswans

Ruimtes

Ton sur Ton kan goed gebruikt worden in verschillende ruimtes in het huis. Je bent niet gebonden aan een ruimte en kan deze stijl gemakkelijk toepassen in elke kamer, door te werken met kleur.

Ton sur Ton Woonkamer

Begin met het kiezen van een kleur en tinten die erbij horen. Zoals je op de afbeelding kunt zien is hier gebruik gemaakt van wit en natuurlijke materialen. Deze kleuren komen terug op de muur, in de bank, in de accessoires en vloerkleed.

witte-woonkamer-kleuren
@villagaura

Ton sur Ton Keuken

Ook in de keuken is Ton sur Ton mogelijk. Begin met de kleur van de keuken en trek deze kleur door in alle attributen in de keuken. De kleur hoeft niet precies hetzelfde te zijn, maar moet wel in hetzelfde kleurenpalet zitten.

grijze-keuken-inspiratie
@sidekix

Ton sur Ton Badkamer

In de badkamer kan de stijl toegepast worden door te werken met accessoires in de badkamer en de muurkleuren. Zo voorkom je de aanschaf van sanitair, wanneer je een nieuwe kleur wilt. Combineer de muurkleuren en alle accessoires; zoals de badmat, handdoeken, opbergmandjes, plantenpotten en zeepdispenser.

badkamer-kleuren-verf
@studiovlerk

Ton sur Ton Slaapkamer

Kies voor Ton sur Ton in de slaapkamer en creëer een rustgevende sfeer. In de slaapkamer kan je gebruik maken van veel accessoires. Kussens, decoratie, plaid, vloerkleed. Gebruik hiervoor een basiskleur en meerdere tinten. Geniet van een stijlvolle en kalmerende slaapkamer.

witte-slaapkamer-inspiratie
@thuis.bij.lisette

Makeover Tip

Gebruik deze tip om te zorgen dat Ton sur Ton spannend blijft. Te veel eenheid oogt misschien wat saai en dat wil je voorkomen. Met deze tip weet je zeker dat je hierin slaagt!

Zo voorkom je saaie ruimtes

Alles in dezelfde kleur is natuurlijk geen aantrekkelijk gezicht. De Ton sur Ton interieurstijl werkt met verschillende kleurtinten. Je kiest een basiskleur en zorgt dat de rest van de kleuren erbij passen door met tinten van het kleurenpalet te werken. Werk naast kleuren ook met verschillende materialen en prints. Zo hou je de ruimte uitdagend en dynamisch.

woonkamer-tip-inspiratie
@spacejoy