Wit: kleur in je interieur #3

Ja daar is de tweede fout in het rijtje. Weer geen kleur! Waar we zwart konden omschrijven als het ontbreken van licht, kunnen we wit omschrijven als de aanwezigheid van licht. Wit reflecteert 100% van het licht wat op het oppervlakte komt. Vandaar de witte ‘kleur’. Ik durf te wedden dat bijna ieder huishouden wel een vleugje wit in huis heeft. Maar hoe ziet je huis eruit als het hoofdthema wit is? Dat zullen we laten zien! Kleur in je interieur #7: wit.

Wit 3

Bron: nieuwewonen

Wit kunnen we koppelen aan de volgende begrippen:
– Licht
– Schoon
– Onschuld
– Neutraliteit

Wit 11

Bron: showhome

Een interieur met als hoofdthema wit kan erg steriel overkomen. Daarom is het aan te raden toch een extra kleur toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie houten vloer of een andere kleur muur. Als je nu echt alleen voor wit wilt gaan, kun je kiezen voor verschillende tinten wit. Wat het grootste verschil maakt is de textuur binnen een wit interieur. Zorg dat je veel verschillende texturen combineert. Zou houd je je witte interieur levendig!

Wit 6

Bron: nvus

Wit is besmettelijk, dat weten we allemaal. Als je een paar accessoires of muren in het wit hebt is er meestal niets aan de hand, maar een heel interieur in het wit kan nog wel eens voor problemen zorgen. Je moet extra alert zijn en meer schoonmaken in een wit interieur. Je ziet namelijk alles! Maar dat is ook het mooie aan een wit interieur, het is helder en licht. Het is een kleur die rust geeft en duidelijkheid schept in het interieur.

Wit 8

Bron: pinterest

Wit is neutraal. Als je het wilt combineren kan dat vrijwel met iedere kleur. Er zijn zo ontzettend veel combinaties te bedenken met wit! Je kunt wit als hoofdthema gebruiken met bijvoorbeeld een vleugje blauw of zwart. Zwart – wit is een hele chique combinatie en kan soms wat strak ogen. Probeer er eens een andere kleur bij te combineren zodat het een wat speelse uitstraling krijgt.

Wit 1

Bron: leenbakker

Bron: pinterest

Een wit interieur kun je zien als een schilderdoek, veel mensen willen dit invullen met allerlei kleuren. Zorg dat je kleuren subtiel aanbrengt en bij één hoofdthema blijft. Je kunt, als je uiteindelijk vindt dat je toch niet genoeg kleur hebt toegepast, altijd nog wat extra kleur toevoegen.

Wit 2

Bron: homefactor

Wit 1

Bron: woonstijl