woonkamer-kleuradvies-bruintinten
@huisjeinoverijssel

10x Muur verven in kleurvlakken

Het effect van een muur op de ruimte en het interieur is ontzettend groot. De kleur van de muur is zo bepalend voor het interieur en kan een ruimte daardoor dus ook groter of kleiner laten lijken. Met kleurvlakken op de muur bepaal je ook een sfeer in het interieur. Je kunt voor moderne en strakke kleurvlakken kiezen maar ook juist voor organisch en kleurrijk. Hoe dan ook, het is bepalend voor de rest van de ruimte.

Kleurvlakken kun je op allerlei manieren schilderen. Je kunt vierkante vlakken maken, driehoekige vlakken, geometrische vlakken of een gehele wand plus een deel van het plafond. Je kunt ontzettend veel diverse vlakken kiezen, dat blijkt ook maar weer uit deze tien voorbeelden van kleurvlakken in een interieur.

10 voorbeelden van kleurvlakken op de muur!

Lambrisering

Geef de muur een originele uitstraling, kies voor een lambrisering. Je kiest twee kleuren uit om de lambrisering te maken, een van de kleuren kan ook witte verf zijn. Maak een mooie strakke lijn op de muur en werk de lambrisering af met een latje als afscheiding of een extra kleur.

Een lambrisering kan op elke hoogte gemaakt worden, dit bepaal je zelf, hou alleen in gedachte dat een hoge lambrisering de ruimte lager doet lijken.

kleurvlak-beige-tips
@bymik_
Shop the Look: Vind je bovenstaande afbeelding ook zo mooi? Creëer het gemakkelijk zelf met beige verf en posters!

Ronde vormen

Geef de ruimte een speelse uitstraling en kies voor een rond kleurvlak. Een rond kleurvlak is eenvoudig te maken met een potlood en een touwtje. Bepaal vooraf hoe groot je het vlak wilt maken en ga aan de slag.

Kies voor kleuren die bij elkaar passen of juist erg contrasteren, zo maak je een eyecatcher op de muur. Ondanks dat het kleurvlak eruit springt is het niet te druk, maar wel uniek. Hang een klok in het kleurvak voor een leuk effect!

kleurvlak-rond-vierkant
@hoff.van.saar
Makeover Inspiratie: Door met oud roze verf te werken krijg je een lieve, toch stoere look in de ruimte. Meer oude roze inspiratie? Bekijk ons oud roze artikel!

Schuin kleurvlak

Ben je echt op zoek naar iets origineels dan is een schuin kleurvak erg leuk. Je bepaalt zelf het effect, druk of rustig en het maakt een saaie ruimte gelijk sfeervol.

Kies je voor meerdere schuine kleurvlakken dan is het goed om de hoek hetzelfde te houden, dit zorgt voor een mooi contrast. Door de kleurkeuze of een behang met printje maak je het rustiger of juist drukker. Je bepaalt zelf hoe krachtig het effect is.

kleurvlak-schuin-behang
@joshhemsley

Verf een vierkant

Een vierkant kleurvak kan in elk formaat gemaakt worden. Wil je iets opvallends? Kies dan voor een opvallende kleur en ga voor een groot formaat. Liever subtiel, maar wel een blikvanger? Dan is een groot kleurvlak met een lichte tint een goede keuze.

Zoals je op de foto ziet wordt de kleur van het bed doorgetrokken naar de muur, erg sfeervol en rustig. Laat je een strook bij het plafond wit dan staat het wat ruimtelijker.

kleurvlak-slaapkamer-inspiratie
@bykaar

Geometrisch

Laat je muur eruit springen en kies voor geometrische vormen. Dit geeft een strak en uniek effect. Zoals je op de foto kan zien zijn er verschillende schuine vlakken en hoeken gebruikt om de muur te decoreren.

Door 2 kleuren te kiezen blijft het effect rustig en komen de vormen goed naar voren. Kies voor veel kleur of veel vormen. Geometrische vormen zijn erg modern maar ook speels en vrolijk om te gebruiken.

Makeover Tip: Vind je het verven van geometrische vlakken iets te veel van het goede? Dan kun je ook gaan voor geometrisch behang.

kleurvlakken-geometrische-muur
@sophiababoolal

De hoek om

Trek een kleur door naar een andere muur en verf het hoekje mee. Je hoeft niet de hele muur te verven maar een mooi vlak wat doorloopt na de hoek geeft een geweldig effect. Door de hoek mee te verven maak je de ruimte groter en behoud je strakke lijnen. Ideaal voor een kleine of smalle ruimte die je op een originele, kleurrijke manier groter wilt laten lijken. Zo creëer je met wat blauwe verf een echte jongens kamer.

kleurvlak-muur-inspiratie
@bykaar

Laat de ruimte hoger ogen

Ben je helemaal weg van een hoog plafond maar heeft jouw huis dit helaas niet. Met deze oplossing krijg ook jij een hoog plafond. Optisch gezien dan. Door de muurverf 20cm onder het plafond te laten eindigen zorg je dat het plafond wat hoger lijkt. Verf de strook en het plafond in dezelfde kleur en je plafond wordt optisch hoger. Het zorgt overigens ook dat de ruimte groter wordt. Een simpele toepassing met groot effect.

muur-verf-kleurvlak
@thuisbijmij
Makeover Tip: Verf je wandplankjes in dezelfde kleur als de muur, voor een uniek effect. Kleed ze aan volgens onze gouden decoratie regels en je hebt een toffe blikvanger als muur!

Verschillende vlakken combineren

Combineer kleuren met vormen en geef de kamer een kleurrijke uitstraling. Kies kleuren die bij elkaar passen, bijvoorbeeld in dezelfde tint zodat het niet te overweldigend wordt. Maak een keuze tussen ronde vormen of hoeken. Hierdoor behoud je de eenheid, verschillende vormen zorgen voor een gezellig effect.

Zoals op de afbeelding te zien is worden items benadrukt door de muurschildering erachter. De vorm wordt doorgetrokken op de muur en highlight de accessoire.

muurverf-kleurvlakken-combineren
@onze.casa
Let op: Zorg dat je met jouw kleuren de juiste energie geeft aan de ruimte. Benieuwd welke kleur, welke emotie teweeg brengt? Wij hebben het voor je samengevat.

Verf de schouw

Maak de schouw het middelpunt van de woonkamer en geef hem een contrasterende kleur. Hierdoor wordt de schouw in de spotlight gezet. Zorg dat de kleur van de schouw terugkomt in accessoires en maak er een gezellig geheel van. Een schouw brengt al van zichzelf veel sfeer mee en verdient een unieke uitstraling. Een lichte kleur zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt en een donkere kleur zorgt voor een knus gevoel.

schouw-verven-zwart
@diofagundes

De benodigdheden

Na al deze inspiratie wil je vast zelf aan de slag. Ga je ronde vormen maken dan is het handig om een potlood en een touwtje te hebben. Met een touwtje maak je eenvoudig een ronde vorm. Ga je voor rechte hoeken en schuine vormen dan is een waterpas, meetlint en potlood onmisbaar. Voor elke verfklus is afplaktape een must have. Bepaal vooraf hoeveel verf je nodig hebt zodat je tijdens je klus geen extra verf hoeft te kopen.

kleurvlakken-roze-muur
@plinka_life