Kerst inspiratie: Versiering, decoratie en kerstboom

Kerst inspiratie voor je interieur op doen, doe je natuurlijk bij Makeover. En helemaal vandaag. Want ik ben aan de slag gegaan om alles wat ik heb kunnen vinden over kerst in één blog bij elkaar te brengen. Hierdoor kun jij je interieur volledig a la kerst inrichten. Als de feestdagen dan eenmaal aangebroken zijn, kun jij je gasten sfeervol ontvangen. Een kerstdiner dat aan alle eisen voldoet. Dat is alleen mogelijk als jouw interieur kerstproof is. Ik leg je uit hoe je dit kunt doen met kerst accessoires en meubels.

5 Ideeën voor een kerstboom in een kleine woonkamer

Laten we eens creatief zijn en eens buiten de box denken. Hoe kunnen we de sfeer van kerst toch in huis halen zonder al te veel naalden en ruimte op te geven? Door bijvoorbeeld een van deze vijf kerstbomen te maken. Gemakkelijke en goedkope DIY projecten voor het maken van een unieke ‘kerstboom’.

Kerstboom-1

Een kerstboom maar dan gemaakt van koperen buizen aan de muur. Wat heb je nodig? Koperen buizen, een lichtsnoer en koperen nagels om ze te bevestigen. Door de nagels in de muur te slaan, kun je de koperen buizen er bovenop leggen.

Kerstboom-2

De sfeer van kerst in het groen. Mooie takken die ook nog eens heerlijk ruiken! Neem een stok uit de tuin, een aantal stukken touw en voila, je hebt een mooie kerstwand!

Kerstboom-3

Je kunt ook mooie takken van een kerstboom knippen en deze in een grote vaas plaatsen. Met wat lampjes, en eventueel kleine decoraties, heb je een mooi kerst stukje in huis staan!

Kerstboom-4

Hou je van simpel en minimalistisch? Dan is dit jouw kerstboom! Je hebt drie stokken nodig en wat touw om ze aan elkaar te bevestigen. Super gemakkelijk, snel en goedkoop! Je kunt er zelfs nog decoraties aan hangen.

Kerstboom-5

Bron: domino Tenslotte willen we je dit voorbeeld nog laten zien. Een wand met dennen takken, decoraties en touw. Bevestig de takken aan de muur met nagels en hang er kleine kerstballen in.

Kerstdecoratie? De leukste kerstslingers maak je gewoon zelf!

De feestdagen, maar vooral de weken ervoor, zijn de perfecte tijd om leuke DIY projecten te maken. Van kerstkaarten, kerstdecoraties tot de leukste kerst slingers. Met maar een paar materialen maak je de leukste kerst slingers voor in het interieur. Kies zelf de materialen, de vorm, de kleuren en het materiaal waarvan je de kerst slinger gaat maken. De volgende twaalf voorbeelden geven meer inspiratie hoe je een mooie slinger maakt voor in het kerst interieur van dit jaar!

12x leuke kerst slingers

Je kan met kerst slingers alle kanten mee op, je kan ze aanpassen op de huidige interieur stijl of juist kiezen voor iets opvallends. De volgende DIY projecten zijn gemakkelijk te maken en niet al te duur!

kerst-slingers-01

Bron: your-craft

Een simpel bolletje touw, recycled karton en een sterren stempel om de vlaggetjes te bestempelen. Een neutrale kerst decoratie die in elk interieur past.

kerst-slingers-02

Bron: apartment therapy

Goud glitter papier is een leuk materiaal om mee te werken voor de feestdagen. Het enige wat je nodig hebt is een paar vellen papier, een schaar en een stukje touw. Je kan het touw vastplakken aan het karton óf je kan ze aan elkaar naaien met de naaimachine.

kerst-slingers-03

Bron: home by linn

Origami is ook een leuke manier om kerst decoraties te maken. Deze origami sterren kunnen bijvoorbeeld ook aan een slinger gemaakt worden.

kerst-slingers-04

Bron: poppy talk

De kerstboom is de perfecte plek om de kerst slingers in op te hangen. Daarnaast kunnen kerst slingers natuurlijk ook door het huis gehangen worden, bij de open haard, voor een kast, onder een plankje en noem het maar op.

kerst-slingers-05

Bron: lovely indeed

Deze bijzondere kerst slinger is gemaakt van touw en mini koperen buisjes waardoor je het touw kan rijgen. Een creatieve en feestelijke manier van het maken van een moderne kerst slinger.

kerst-slingers-06

Bron: forinterieur

Een slinger kan natuurlijk ook dienen als adventskalender. Deze vlaggetjes zijn eigenlijk kleine zakjes waarin elke dag iets lekkers zit!

kerst-slingers-07

Bron: shelterness

Maak gebruik van jouw creatieve talenten!

Lekker knutselen met papier en je krijgt een hele leuke slinger!

kerst-slingers-08

Bron: etsy

Ben jij een handige haakster? Maak daar dan gebruik van en haak je eigen kerst slinger!

kerst-slingers-09

Bron: elleinterior

Combineer allerlei verschillende slingers met elkaar voor een extra feestelijk effect!

kerst-slingers-10

Bron: lespenseesdeviolette

Een kerst slinger naaien is natuurlijk ook een leuk idee. Kies een aantal feestelijke stofjes uit en maak er een mooie vlaggenlijn van.

kerst-slingers-11

Bron: etsy

Vilt is ook een handig materiaal om slingers van te maken. Knip jouw gewenste vormen uit en naai ze vast aan een draad!

kerst-slingers-12

Bron: okla

Tenslotte kan je ook al een bestaande slinger gebruiken zoals kerst verlichting. Voeg een paar feestelijke pompoms toe aan de slinger en klaar is kees!