kunstkerstboom

Deze vijf mooie kunstkerstbomen zijn net echt

Door Martijn | | Inspiratie

kerstEen kunstkerstboom is ontzettend makkelijk, maar waar moet je op letten als je een kunstkerstboom wil kopen die niet van echt te onderscheiden is? In dit artikel vertellen onze experts je precies hoe je een prachtige kunstkerstboom kiest. inclusief handige links, zodat je er meteen eentje kunt aanschaffen voor aankomende kerst.

Een goede kunstkerstboom is niet van echt te onderscheiden

Tijdens ons onderzoek zijn onze kerstboom experts erachter gekomen dat er één beste kunstkerstboom is, die alle anderen overtreft. Daarnaast zijn er bomen die het beste scoren op een bepaald vlak. Wat in ieder geval voor al deze bomen geldt, is dat ze van goede kwaliteit zijn en je er dus jarenlang plezier van zult hebben. Welke kunstkerstbomen we hebben uitgekozen, ontdek je hieronder.

De beste kunstkerstbomen uit onze test

Beste voor het Geld

DWA Traditionele Kunstkerstboom (150 tot 250 cm)

Perfecte prijs-kwaliteit

De makers van deze kerstboom hebben werkelijk aan alles gedacht en dat voor een erg scherpe prijs. Je betaalt namelijk maar €150,- voor deze boom. Als we rekening houden met alle aspecten die komen kijken bij een goede kunstkerstboom, krijg je met deze boom het meeste waar voor je geld. Het grootste voordeel van deze boom is dat hij bijna niet van echt te onderscheiden is, en dit komt door het oog voor detail. Kijk maar eens naar de verschillende groentinten en de manier waarop de takken zijn geplaatst. Je hebt tevens de keuze uit meerdere kleuren, maten en varianten, zodat er altijd wel eentje past bij jouw kerstdecoratie en interieur. De boom is makkelijk in elkaar te zetten en voorzien van een robuust metalen standaard. Tip: bewaar de doos waarin hij wordt verzonden, zodat je hem na Kerstmis eenvoudig kunt opbergen.

Beste Kwaliteit

Van Der Gucht Kentucky Deluxe (213 cm)

Kunstkerstboom die het geld waard is

Als je wat meer te besteden hebt, kies dan voor deze prachtige kunstkerstboom van Van der Gucht voor €799,-. Je hebt dan ook echt een vergrootglas nodig om erachter te komen dat dit geen echte boom is, want hij is daadwerkelijk geweldig. Kijk maar eens naar de bruine kleur van de takken zelf en de onregelmatigheid. De iets langere takken zijn perfect om jouw mooiste kerstballen en andere versieringen aan te hangen. Een ander voordeel van deze boom is de grootte, want hij is 213 cm hoog. De kunstkerstboom wordt geleverd inclusief een donker houten standaard, welke geen krassen zal maken op je vloer. Hoewel hij duurder is dan een echte kerstboom, zul je het er makkelijk uithalen omdat je deze boom vrijwel je hele leven kunt gebruiken.

Bekijk ook onze kerst inspiratie tips voor een feestelijke look!
Beste in elkaar te zetten

Triumph Tree Forest Frosted Kunstkerstboom (150 cm)

Kost nog geen twee minuten

Als je op zoek bent naar een boom die eenvoudig in elkaar te zetten is, kies dan voor deze Triumph Tree Forest Frosted kunstkerstboom. De naam zegt het al, want deze kerstboom is subtiel met sneeuw bedekt voor een extra feestelijke uitstraling. De grootste troef van deze boom is echter de eenvoud van de insteekconstructie, welke is gemaakt van stevig metaal. Zonder gedoe haak je de takken door middel van ophangbeugels aan de stam, op basis van de kleurcodes met als resultaat een prachtige volle boom. In totaal bestaat deze kunstkerstboom uit 618 zijtakken, dus er is genoeg plek voor al jouw kerstversieringen. Extra bonussen zijn de stevige metalen voet met vier poten, het feit dat er gebruik is gemaakt van brandwerend materiaal en je krijgt maar liefst 10 jaar garantie. En dit alles voor €131,25.

Beste Goedkoop

Luxe kunstkerstboom van Action (150 cm)

Goedkoop terwijl je er 150 cm aan kerst voor krijgt

Ook voor een klein budget kun je een kunstkerstboom aanschaffen die net echt lijkt, inclusief leuke dennenappeltjes. Bij de Action koop je er namelijk al een voor nog geen viertientjes, met een hoogte van 150 cm. Ook erg leuk als je een extra kerstboom in huis wil zetten, in de hal of op de slaapkamer van de kinderen bijvoorbeeld. Je hebt de keuze uit meerdere formaten, en je kunt ook een boom aanschaffen met een hoogte van 180 of 210 cm. Hoe hoger de boom; hoe breder deze wordt. Deze Action kerstboom bestaat uit 4 losse delen, waardoor hij makkelijk op te bergen is.

Beste met verlichting

Black Box Trees Brampton Kunstkerstboom (120 - 215 cm)

In verschillende maten beschikbaar

Tot slot de beste kunstkerstboom met verlichting, als jij ook altijd in de knoop ligt met die slinger van kerstboomlampjes. Deze Brampton kunstkerstboom van Black Box Trees is gemaakt van meerdere materialen, om hem zo echt mogelijk te laten lijken. De led lampjes geven een warm licht, voor veel gezelligheid en sfeer in huis. Ze zijn ook nog eens energiezuinig en het aansluitsnoer is lekker lang, met een lengte van 160 cm. Hoewel deze boom valt in de categorie beste kunstkerstboom met verlichting, is hij als bonus ook makkelijk in elkaar te zetten. De takken zitten namelijk al vast aan de stam en vallen automatisch op zijn plek. Het enige dat je nog hoeft te doen is de takken in de goede vorm te vouwen, zodat al jouw kerstballen het beste tot hun recht komen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kunstkerstboom?

  • Het materiaal: let met name op de hardheid van het materiaal, zodat de naalden een realistische uitstraling hebben
  • De kleur: kies voor een natuurlijke kleur zoals groen. Wanneer er ook bruin is gebruikt voor de stam en de takken, zal de boom nog echter lijken
  • Constructie: een boom die makkelijk in elkaar te zetten is, is veel fijner in gebruik. Controleer ook of de kerstboom eenvoudig op te bergen is, vooral als het een kunstkerstboom met verlichting is.
  • Oog voor detail: kijk of er is gekozen voor meerdere tinten groen en naar de manier waarop de takken zijn geplaatst. Deze kleine details maken een groot verschil
  • De standaard: ga voor een stevig standaard, zodat jouw boom stabiel blijft staan. Kijk ook of de standaard geen krassen maakt op de vloer