japandi-stijl-interior-design
@tattelie

Japandi Stijl Inspiratie om Verliefd op te Worden

Door Martijn | | Inspiratie

De designtrend Japandi wint steeds meer aan populariteit. Steeds meer mensen weten deze fantastische mix van Scandinavisch en Japans design te waarderen. Wie een eerste blik werpt op een ruimte in Japandi stijl ziet veel elementen van de Scandinavische interieurstijl, maar dan iets verfijnder.

Het eenvoud en de strakke lijnen zijn typerend voor het Scandinavische interieur, maar de soberheid en de neutrale kleuren zijn juist zeer Japans. In dit artikel hebben wij een aantal inspirerende voorbeelden van Japandi voor jou op een rijtje gezet. Van kleuren in de keuken tot de badkamer en slaapkamer. Je kunt Japandi in iedere ruimte van het huis toepassen.

japandi-bed
@_interiorbynik

Minimalistisch design met verfijnde kleuren zorgt voor rust en intimiteit

Enkele belangrijke aspecten van Japandi zijn minimale decoratie, nadruk op schone en opgeruimde oppervlakken en een verfijnd gebruik van kleur. Het ontwerp zoals je ziet op de bovenstaande foto wordt vaak aangeduid als Japans minimalisme. Het is gebaseerd op een minimalistische filosofie, zoals je ook kunt zien in deze slaapkamer.

De minimalistische benadering vereist alleen een basisinrichting zonder rommel. De stijl is vrij eenvoudig en er zijn slechts een paar meubels voor nodig. Ze zijn perfect voor een slaapkamer die rust en intimiteit wil uitstralen.

japandi-woonkamer
@_interiorbynik
Zo kweek en verzorg je een bonsai boom!

Scandinavische ontwerpfilosofie: rustige kleuren en strakke lijnen

De Scandinavische ontwerpfilosofie focust zich op het gebruik van rustige kleuren en strakke lijnen, zoals goed te zien is in deze huiskamer. De algemene aanpak is een meer praktische benadering, met minder decoratieve accenten en een sterker gebruik van een strak ontworpen muur, de vloer en meubilair om een moderne uitstraling te creëren. Het algemene gebruik van eenvoudige meubels met accessoires in natuurlijke materialen of in synthetische materialen is tegenwoordig een echte trend en is in steeds meer huishoudens terug te vinden.

eetkamer-japandi
@_interiorbynik

Oosterse accenten gecombineerd met het strakke Scandinavische design

De Japanse interieurfilosofie is in een ver verleden ontwikkeld vanuit het boeddhisme, waar eenheid en rust hoog in het vaandel staan. Ook in de moderne tijd is het nog steeds gebaseerd op het boeddhisme met kleine wijzigingen door het moderne Japan. De filosofie is naar binnen gekeerd, dus gericht op jezelf. Een aantal moderne toevoegingen zijn Oosterse accenten zoals kleine Aziatische schilderijen, kunstsculpturen, vazen en tansu. Ook maakt Japandi vaak gebruik van strakke en moderne ontwerpen, zoals de lampen in deze woonkamer.

knusse-eetkamer-japandi
@_milas__world

Zeer modern of toch traditioneel: de keuze is aan jou

Japandi kan variëren van een zeer moderne kamer tot een traditioneel/traditionalistisch huis. Dit kan ook variëren van een zeer moderne tot een traditionele aanpak. Een kamer zoals op bovenstaande foto is erg in trek, maar uiteindelijk bepaal je helemaal zelf wat jij het mooiste vindt. Zolang er sprake is van een mix van de Japanse en Scandinavische interieurstijl spreekt men van Japandi.

zithoek-japandi
@_milas__world

Nadruk op functie, strakke lijnen en eenvoud

Japandi is een mix van Japans en Scandinavisch. Elementen van beide interieurstijlen zijn er dan ook in terug te vinden. Deze ontwerpfilosofie legt de nadruk op functie, strakke lijnen en eenvoud. Deze drie kenmerken zijn belangrijk voor een fijn productief huis. Een huis zonder al teveel poespas maakt het makkelijker te onderhouden en is makkelijker schoon te maken. De nadruk ligt op de essentie zonder al teveel meubelstukken te gebruiken.

japandi-stijl-bed
@akarumah

Rust(iek) en ruimte in de slaapkamer

De meubels die worden gebruikt voor de Japandi stijl zijn rustiek en elegant, zoals je goed kunt zien op de foto van deze slaapkamer. Er staat vrij weinig in de ruimte, waardoor het een rustige uitstraling heeft. Het bed, de tafel en de stoel is eenvoudig van ontwerp, maar nog steeds elegant. Een slaap- of logeerkamer is immers een plek om uit te rusten en moet niet te druk zijn.

tv-hoek-mid-vintage
@akarumah
Ontdek de mooiste, diervriendelijke kamerplanten!

Geliefde interieurstijl in een luxe omgeving

Japandi komt het best tot zijn recht in een luxueus huis of een woning die meer traditioneel is. In een luxueuze omgeving ziet deze geliefde interieurstijl er het beste uit met wit gepleisterde muren. Wit pleisterwerk maakt de muren solide en brengt de optimale glans in het ontwerp naar voren. Bovendien wordt de kleur wit geassocieerd met klasse. Wit pleisterwerk zorgt ervoor dat de woning warm aanvoelt en geeft het een rijkere uitstraling, zoals je goed kunt zien op deze foto.

bank-gedeelte-japandi
@allineloderhome

Zelf aan de slag met ontwerpen binnen de Japandi interieurstijl

De populariteit van de Japandi interieurstijl neemt toe. Niet verrassend, aangezien het modern, strak en eenvoudig is. Om deze stijl volledig tot zijn recht te laten komen zou je zelf aan de slag kunnen gaan met ontwerpen. Maak bijvoorbeeld zelf een tafel. Zorg ervoor dat de meubelstukken er wat ouder uitzien. Dit zorgt voor een casual look in de woning. Het ontwerp moet rustig en eenvoudig zijn, maar ook tegen een stootje kunnen. En gebruik zoveel mogelijk neutrale of donkere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een donkere bank, zoals op deze foto.

japandi-kleuren
@allineloderhome

Scandinavisch minimalisme gecombineerd met Japanse waarden

De Japandi interieurstijl staat bekend om de strakke afwerking. Het is eenvoudig, elegant en rustiek. Dat is goed terug te zien in deze slaapkamer. Japandi is meer dan gewoon een binnenhuisarchitectuur. Het is een filosofie die Scandinavisch minimalisme met Japanse waarden combineert. Het heeft zowel kwaliteit als minimalisme hoog in het vaandel staan. Dit uit zich in puur vakmanschap en van een eenvoud dat zijn weerga niet kent, variërend van het gebruik van basismaterialen tot natuurlijke kleuren.

woon-en-zitgedeelte
@asa_living

Draag jouw steentje bij aan een betere wereld met duurzame houtsoorten

Bij Japandi worden zowel houten meubels als metaal gebruikt. Wat betreft hout raden we beuken, eiken, grenen en/of esdoorn aan. Kies voor duurzame materialen waarmee je een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Bovendien gaan materialen van goede kwaliteit lang mee. Maar je kunt jouw huis natuurlijk aankleden zoals je zelf wil. Wel zie je bij deze stijl voornamelijk rechte patronen terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan vierkante of rechthoekige stukken. Daarmee voeg je elegantie en design toe aan het meubelstuk.

japandi-keuken
@asa_living

Het gebruik van glas en metaal binnen de Japandi interieurstijl

Bij de Japandi interieurstijl wordt veel glas en metaal gebruikt. Metaal is dan ook belangrijk voor een huis waarin veel zelf is ontworpen. Sommige meubelstukken kunnen van metaal zijn, maar ze moeten wel eenvoudig zijn. Het ontwerp is strak en netjes en moet een huis gastvrij laten aanvoelen voor de bezoeker. Glas en metaal zijn ook gemakkelijker schoon te maken dan metaal. De afwerking van metaal is beter dan die van glas, omdat er geen zwarte resten op de muren of vloeren achterblijven. Dit zorgt voor een moderne uitstraling van het huis. Ook maken glas en metaal de muren en vloeren tot een interessant geheel, zoals je goed kunt zien in deze badkamer.

badkamer-japandi
@byggeligt.home

Meubels met zorg en aandacht uitgekozen

Liefhebbers van Japandi kiezen hun meubels zorgvuldig uit. Men geeft de voorkeur aan minimalistische lijnen, die de Japanse ideologie van een connectie met de aarde uitstraalt. Decoraties bestaan onder andere uit planten, glazen en porselein. Ook abstracte kunst in combinatie met natuurlijke kleuren moet zorgen voor harmonie. Maar uiteindelijk moet het interieur zo minimalistisch mogelijk zijn, wat goed te zien is an bovenstaande foto. Japandi draait om schoonheid, netheid en nut. Elke ruimte heeft zijn eigen functie en er is geen ruimte voor zinloze decoratie.

tv-hoek
@byggeligt.home

Ultieme ontspanning in een Japandi badkamer

De badkamer is een belangrijke ruimte in jouw woning. Het is een plek om te ontspannen na een drukke dag. Japandi is een fantastische stijl voor een badkamer omdat het op een eenvoudige manier zorgt voor rust. Wanneer je een badkamer inricht, zou je bijvoorbeeld de badkuip op een grote stenen plaat met een ruwe rand kunnen zetten. Dit staat ongetwijfeld prachtig.

meubels-en-meubel
@dsignhumane

‘Wabi Sabi’ filosofie komt altijd terug in het interieur

De Japanse levensfilosofie ‘Wabi Sabi’ komt sterk terug in de Japandi interieurstijl. Deze filosofie gebaseerd op de liefde voor de natuur. In een woning moeten zoveel mogelijk eenvoudige en natuurlijke meubels en producten worden gebruikt. Ze dienen wel van topkwaliteit te zijn, zoals hout in mooie tinten. Kies daarnaast voor meubilair in verschillende onderscheidende materialen, zonder een patroon. Denk bijvoorbeeld aan zacht bedlinnen. Of speel met een een aantal conventionele Japanse componenten, zoals handgemaakt gelakt 'urushi' behang, shibori textiel en zelfs handgemaakt porselein.

eettafel-rotan-materiaal
@dsignhumane

Balans zoeken tussen klein en rommelig en uitnodigend en stijlvol

Wil je een op en top Japandi interieur? Gebruik dan houten salontafels met stijlvolle stoelen en banken. Alle materialen zijn uiteraard gemaakt van natuurlijke producten, zoals hardhout. Houd het meubilair minimalistisch, maar wees niet bang om te experimenteren met verschillende kleuren om de boel toch een beetje speels te houden. Het ontdekken van de beste evenwicht tussen een rommelige en zeer kleine kamer en een uitnodigende ruimte een is een uitdaging, wie dat lukt creëert absoluut eenheid.

japans-scandinavisch
@dsignhumane
Bekijk de mooiste plantenbak binnen inspiratie!

Kamerplanten zorgen voor een groen en duurzaam tintje

De Japandi interieurstijl gebruikt veel kamerplanten, zoals je goed op deze afbeelding kunt zien. Het combineren van binnen en buiten is een van de basisprincipes van deze stijl. Het naar binnen halen van groene buitenelementen is de beste manier om dit te bereiken. Uiteindelijk draait alles om kwaliteit én minimalisme. Gebruik zodoende niet teveel planten, maar slechts een paar. Daarmee toon je aan voor gedurfde eenvoudig te gaan. Kies daarnaast bij voorkeur voor hoge planten met elegante bladeren en een stijlvolle, maar onopvallende bloempot.

warmte-kleuren
@eileenvonberckefeldt

Natuurlijke materialen zijn van vitaal belang

Maak de kamer gezelliger door het opnemen van een aantal materialen en accessoires, zoals mooie tapijten in neutrale tinten, planten en schilderijen. Wat je ook kiest, natuurlijke materialen spelen een centrale rol. Sterker nog: het is van vitaal belang als je een Japandi interieur op basis van minimalisme wel. Laat de Japanse filosofie zoveel mogelijk terugkomen door zowel natuurlijke kleuren als licht terug te laten komen. De mens staat namelijk in directe connectie met zijn omgeving en dat moet terug te komen zijn.

leefruimte-scandi-japandi
@eileenvonberckefeldt

Kracht van de natuur zorgt voor harmonie

Wij raden zeker het gebruik van hout aan in jouw interieur, zoals op deze foto. Kies voor een natuurlijk product zoals lichte eik om zoveel mogelijk aan de Japandi stijl te voldoen. Zowel de Japanse als de Scandinavische interieurstijl is vertrouwd met de kracht van de natuur en heeft harmonie als basis. Laat dit terugkomen in jouw Japandi design en gebruik zoveel mogelijk hout, licht en ruimte. Daarmee creëer je een natuurlijke en duurzame basis.

eettafel-hout-esdoorn
@ellishjem

Verschillende tinten en ronde en rechte lijnen

Zowel Scandinavische als Japanse meubels staan bekend om hun strakke lijnen. Toch zijn er een aantal verschillen. Scandinavisch meubilair is normaal gesproken licht, en Japans meubilair pronkt meestal met donkere tinten. Maak daarom gebruik van een mix van meubels in zowel lichte als donkere tinten. Wees niet bang om te experimenteren en gebruik bijvoorbeeld verschillende tinten hout, zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien. Mix daarnaast zowel ronde als rechte lijnen voor een modern en toch speels effect.

bovenzijde-bank-hoek
@ellishjem

Witte en zachte kleuren laten jouw interieur tot zijn recht komen

Een kleurenschema vol warme en neutrale kleuren komt terug in elk Japandi design. We weten allemaal dat witte en zachte kleuren veel terug te vinden zijn in de Scandinavische interieurstijl. Maar ook bruinachtig, grijs en zwart zijn erg in trek. Japandi mixt de koelere kleuren van Scandinavisch design met het warme en natuurlijke kleurgebruik van de Japanners. Denk bijvoorbeeld aan blauw, wit, beige of zacht roze. Combineer deze kleuren met hout om voor een sfeervolle uitstraling in je woning te zorgen. Dit interieur is daar een uitgelezen voorbeeld van.

bijzettafel-bij-bank
@frannyshome

Mix tussen natuurlijke houtsoorten en donkere en lichte tinten maken van Japandi een succes

Scandinavisch design wordt gedefinieerd door een mix van lichte, neutrale kleuren, natuurlijke houtsoorten, en mooie pastel accenten. Maar om een Japandi interieur te krijgen moet je meer doen alleen natuurlijke kleuren en houtsoorten gebruiken. Mix van donkere tinten en lichte houtsoorten voor een prachtig effect. Natuurlijk mag je wel een aantal accenten toevoegen, zoals planten en schilderijen, maar overdrijf niet. Het bovenstaande interieur is een goed voorbeeld van hoe je op succesvolle wijze een Japandi stijl creëert.

opgemaakt-bed
@frannyshome

Gebruik een combinatie van natuurlijke tinten

Geef je iets meer de voorkeur aan de Scandinavische kant boven de Japanse stijl? Gebruik dan zachte kleuren zoals wit, pastel, lichtblauw en zachtroze in een ruimte zoals de slaapkamer. Japanse kleuren zijn minder zacht en vaak donkerder. Wel zijn ze intens en indrukwekkend. Gebruik voor een stijlvol interieur een combinatie van natuurlijke tinten, zoals gebroken wit, chocoladebruin en terracotta. Bij Japandi draait alles om neutraal minimalisme. Gebruik daarom maximaal drie of vier kleurtinten binnen één ruimte.

werkhoek-met-tafel
@frannyshome

Mooie en eenvoudige verlichting maakt het interieur helemaal compleet

Kies bij Japandi voor mooie, maar eenvoudige verlichting. Het bovenstaande interieur is daar een goed voorbeeld van. Plaats lampen en bureaulampen op lage plaatsen, op het aanrecht, de plank of de bijzettafels. Gebruik voor accentverlichting twee lampen, een aan elke kant van het raam. Lampen hoeven echt niet duur te zijn, terwijl ze wel zorgen voor extra verlichting én een stijlvol interieur. Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken. Stel de verlichting in op dageraad en schemering en gebruik inbouwspots.

licht-verlichting-japandi
@henna.kotona

Japandi: Intens, open en rustig

Intens, open en rustig: dat is wat je ziet in deze Japandi leefruimte. De lichte kleuren zorgen voor een zachte gloed en de stoelen zijn gemaakt van een goede kwaliteit hout. De tafel is van glas en er liggen een aantal accessoires op, maar niet teveel. Is Japandi jouw droominterieur? Dan is deze kamer een goed voorbeeld. Kies voor licht hout met rustieke oppervlakken. Combineer et met meubilair in verschillende andere tinten, zoals witte houten stoelen en een bijzettafeltje van glas of zachte tinten.

fris-japandi-bed
@henna.kotona

Droom weg in de heerlijke schapenvacht van jouw kussens

Gebruik stoffen in de Japandi kleurenscala voor een groot deel van het interieur. Verschillende ruimtes in de woning, zoals de huiskamer en slaapkamer, worden er echt mooier van. Gebruik fijne linnen of zijden stoffen, in beige of met een gelige tint. Texturen zoals schapenvacht voor stoelen en voetsteunen en imitatiebont voor sofa- en kussenhoezen doen het altijd goed.

eetkamer-met-kleuren-zacht
@henna.kotona

Alles draait om functionaliteit, maar een paar planten mogen best

Het Scandinavische en Japanse interieur staat niet bepaald bekend om de accessoires. Deze stijlen draaien om functionaliteit. Wil je Japandi in jouw woning? Kies dan slechts een paar accessoires. Vertrouw op natuurlijke elementen zoals planten om het interieur op te fleuren. Planten passen zowel bij de Scandinavische als Japanse stijl. Je mag ook best een paar planten in de slaapkamer zetten. Groen is goed voor de gezondheid! Ook een idee is om accenten te leggen met chique natuurlijke materialen, bijvoorbeeld steen. Dit vinden wij zelf erg mooi in de badkamer.

woonkamer-planten
@industriomradet

Rustieke houtsoorten met een mooie glans en eenvoudige patronen

Gebruik voor een Japandi interieurstijl donkere houtsoorten met een mooie glans. Daarmee creëer je een rustieke ruimte. Ook in de keuken staan donkere houtsoorten erg goed. Kies daarnaast voor lange gordijnen met weinig patronen. Ga voor eenvoudige effen kleuren, want dat zie je vaak terug in Japan. En kies voor eenvoudige vormen met geometrische patronen wanneer je werkt met een Japans of Scandinavisch thema. Deze eenvoudige patronen kunnen effen zijn, met één kleur of gemengd met één of twee kleuren.

japandi-keuken-kookeiland
@industriomradet

Kies voor lichte kleuren en zorg voor rust, ruimte en licht

Kies lichte tinten en jouw kamer zal licht en luchtig aanvoelen. En vermijd patronen die te donker zijn. Gebruik in plaats daarvan lichte kleuren en geometrische ontwerpen om een Japans decor te creëren. Liefhebbers van Japandi die de Scandinavische stijl willen laten terugkomen in hun huiskamer (zoals op bovenstaande foto) gebruiken vaak lichte kleuren voor meubels en accent stukken. Het is het beste om wit, crème, lichtblauw, beige en gebroken witte tinten te gebruiken.

japandi-kleur-tinten
@j_uly_and_cie

Het geheim van de Oosterse look

Altijd al gedroomd van een Oosterse look? De belangrijkste ingrediënten zijn zware, donkere tinten en traditionele Japanse ontwerpen. Gebruik voor beddengoed antieke of traditionele stijlen. Gebruik voor wanddecoratie houtmotieven, rotan en draken. Gebruik vloerkleden, kussens en wandkleden als vloerdecoratie. Vermijd kleurrijke patronen en blijf bij traditionele ontwerpen om de oosterse look te bereiken.

hanglamp
@j_uly_and_cie

Een warm en natuurlijk gevoel met zijdezachte bedovertrekken van fijngeweven vezels

Gebruik voor de afwerking gebogen stof en fijngeweven vezels voor bedovertrekken, tafelkleden en kussens. Bij de Japandi-stijl draait alles om textuur en de Japandi-vezel geeft een warm, natuurlijk gevoel. Vermijd satijn, dat de neiging heeft licht en koel te zijn. Gebruik bamboe, jute, zijde en andere natuurlijke vezels om een warm, zacht en natuurlijk decor te creëren. En vergeet natuurlijk de raambekleding niet. Ga voor Japanse raambekleding voor stoffen of kanten raambekleding en laat de gestikte lijnen en ingewikkelde ontwerpen over voor porselein en theekopjes. Vermijd geweven materialen, want die zijn vaak stijf en donker. Wil je een geweven decor in de slaapkamer? Ga dan voor konnichi of geweven kappen.

gezellige-ruimte-met-stoel-fauteuil
@japandi.munich

Geometrische vormen en lijnen zorgen voor de Japandi look

Houd geometrische vormen en lijnen aan om de ultieme Japandi look te creëren. En vermijd sierlijke ontwerpen. Deze look komt het best tot zijn recht met geometrische patronen, en gebruik rechte lijnen in plaats van golvende of kromme lijnen.Houd daarnaast de accessoires eenvoudig en vermijd te veel accessoires in de kamer. Deze kamer laat zien hoe het moet. En vermijd het gebruik van luxe soorten materiaal voor de gordijnen, zoals jade. Simpel maar elegant moet de basis zijn van jouw interieur!

japandi-slapen
@jasminamihelak

Gebruik gordijnen met dunne en lange koorden om de Japanse stijl tot zijn recht te laten komen

Een slaapkamer is natuurlijk niet compleet zonder mooie gordijnen. Daarmee creëer je rust en maak je deze ruimte van de woning compleet. Wel gelden er voor de Japandi interieurstijl een aantal regels. Vermijd bijvoorbeeld gordijnen met koorden en andere details. Gebruik in plaats daarvan dunne, lange koorden zoals koorden om het Japanse ontwerp naar voren te laten komen. En vermijd het gebruik van koorden met een Japan patroon. Gebruik in plaats daarvan dunne, eenvoudige, rechte, metalen of glazen koorden.

gebruik-van-planten
@jasminamihelak

Planten zorgen voor het nodige groen in jouw Japandi interieur

Strakke lijnen en geometrische ontwerpen zijn alles wat je nodig hebt om een Japandi ontwerp te maken. En vermijd alles wat ingewikkeld is. Houd het bij eenvoudige, strakke ontwerpen en vermijd vooral ontwerpen die geometrisch zijn. Voeg in plaats daarvan veel groen toe in huis, zoals een paar planten. Onderzoek heeft uitgewezen dat voldoende groen in huis goed is voor de gezondheid. Het zorgt letterlijk voor lucht!

scandinavisch-patroon
@livinginster

Natuurlijke producten in jouw slaapkamer

Om jouw slaapkamer in Japandi design te ontwerpen, zoals op bovenstaande foto, dien je natuurlijke producten te gebruiken. Van eiken houten vloeren tot betonnen vloeren, houten meubels, rotan meubels, riet meubels en zelfs porselein. Ze maken van jouw slaapkamer een waar paradijs en voldoen aan de Japanse filosofie van zo natuurlijk mogelijk.

berber-vloerkleed
@livinginster

Geen felle verlichting, wel bamboe kaarsen

Vermijd ingewikkelde of felle verlichting. En gebruik indirecte verlichting voor de kamer. Gebruik dimmers of timers voor het licht. En gebruik inbouwverlichting. Wil je naast goede verlichting een paar kaarsen gebruiken? Leuk, maar extravagante kaarsen zijn ook geen goed idee. Gebruik in plaats daarvan houten of metalen kaarsen om een Japanse look te creëren. Wij raden bamboe- of rotanachtige kaarsen aan.

natuurlijke-kleuren
@maison.lamain

Lichte houtsoorten zorgen voor een ‘Zen’ gevoel

Lichte houtsoorten komen volop terug bij Japandi. Het goede nieuws is dat meubels of accessoires van dit hout een mooi én warm karakter hebben. Dus wees vooral niet bang om deze houtsoorten te gebruiken. Deze kamer laat goed zien welk effect het heeft. Voeg nog een paar zachte kussens toe aan de stoelen, leg een kleedje over de bank en je bent meteen helemaal ‘Zen’!

wanddecoratie-japandi-stijl
@maison.lamain

Een Oosterse sfeer in de woonkamer met witte meubels

Strakke lijnen en geometrische ontwerpen zijn alles wat je nodig hebt om van jouw Japandi interieur een succes te maken. Houd het bij eenvoudige, strakke ontwerpen. En vermijd ontwerpen die geometrisch zijn Creëer een Oosterse sfeer in de woonkamer door een mix van witte meubels en donker gekleurde accenten te gebruiken. En gebruik donker hout voor de vloer. Vermijd vooral kleuren met veel rood of geel erin en gebruik zwart, zoals je ziet op deze foto.

hout-bij-japandi
@pampasandmatcha

Neutrale tinten zorgen voor een rustige vibe in iedere ruimte van jouw huis

Gebruik zoveel mogelijk neutrale tinten zodat het ‘Zen’ gevoel overheerst in jouw interieur. Je voelt gewoon de rustige vibe van deze kamer. Voeg eventueel een aantal gouden ornamenten toe om de ruimte een extra Oosters tintje te geven. Een paar plantjes zoals je ziet op de foto doen het ook goed. Vergeet daarnaast niet om mooie verlichting toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan zwarte en/of witte vloer- en tafellampen. Ze zorgen niet alleen voor meer licht, maar ook voor warmte en sfeer.

voorbeeld-van-rol-zonlicht
@pampasandmatcha

Maak persoonlijke ruimtes in verschillende stijlen

Een groot voordeel van Japandi is dat het jou in staat stelt om persoonlijke ruimtes te maken in twee verschillende stijlen. Geef je voorkeur aan een Oosters tintje? Gebruik dan donkere Aziatische meubels of bekledingen. Dit maakt een ruimte absoluut uniek. Of voeg veel wit en toe voor een Scandinavische look, zoals je ziet op deze foto. Een paar planten zorgen voor een groene touch en duurzaamheid binnen jouw woning. Voeg tenslotte een aantal handgemaakte voorwerpen toe, bijvoorbeeld een vaas, om jouw interieur uniek te maken.

traditioneel
@rumahpojok_88

Shoji deuren zorgen voor transparantie en licht

Op deze foto zie je een zogeheten shoji deur. Het is een transparante deur die wordt gebruikt tussen verschillende ruimtes. Ondanks de transparantie zorgt het voor voldoende privacy. Een van de grootste voordelen van shoji is de hoeveelheid licht die een ruimte binnenkomt. Zodoende zijn deze deuren ideaal voor op kantoor. Het is geen verrassing dat shoji deuren steeds meer te vinden zijn in huishoudens in het Westen, want de rust en eenheid van een Oosters interieur spreekt tot de verbeelding.

shoji-deuren
@rumahpojok_88

Doe recht aan de Japanse en Scandinavische interieurfilosofie met off-white tinten

Japandi is een combinatie van twee stijlen. Maak van jouw woonruimte een plek waar je je even kan afsluiten van de rest van de wereld. Zowel Japanse als Scandinavische binnenruimtes zijn sterk beïnvloed door Moeder Aarde. Het geloof in eenheid en rust speelt een belangrijke rol. Door gebruik te maken van off-white tinten doe je recht aan de Japanse ‘Zen’ filosofie. Off-white tinten zijn net niet helemaal wit, maar wel neutraal, gezellig en rustgevend. En, heel belangrijk, uiteindelijk vormen ze de basis van jouw Japandi interieur.

witte-meubels
@skovbon

Neutrale en zachte kleuren zorgen voor rust in huis en ruimte in je hoofd

Japandi combineert twee werelden met elkaar: die van Japan en Scandinavië. Dat is goed terug te zien in bovenstaande ruimte. Alles draait om vorm en kleur. Wat dat betreft laatste raden wij zeker pasteltinten, grijs, crème, wit en terracotta aan. Deze tinten zie je goed terugkomen in de bovenstaande ruimte. Ze vormen dan ook de basis van Japandi en zorgen voor rust in huis en ruimte in je hoofd.

witte-binnenkijker
@skovbon

Japandi: het beste van twee werelden

Japandi is niet voor niets een populaire interieurstijl. Het combineert namelijk het beste van twee werelden. De gestroomlijnde schoonheid van Japan wordt tegengegaan door de uitstraling en rustiek van een Scandinavisch interieur. Witgekalkte Scandinavische banken en tafels krijgen diepte terwijl de rijkere tinten van Japan ook terug te vinden zijn in de ruimte. Scandinaviërs plaatsen eenvoud voorop, terwijl de Japanners gaan voor de beste energie binnen een ruimte. Weet je dit interessante contrast te benutten? Dan geniet je van een stijlvol interieur, zoals op deze foto.

bruin-leer-japandi
@studio_boa_

Eco-vriendelijk, eenvoudig en verre van saai

Japanse binnenhuisarchitectuur wordt gekenmerkt door een eenvoudige uitstraling en de creatie van een goed gevoel. Om daarmee te beginnen kun je het beste meubelen met strakke lijnen aanschaffen. Rechte vormen voeren de boventoon bij Japandi. De bovenstaande ruimte is zo eco-vriendelijk als het maar kan. Het hout is duurzaam en geeft recht aan het interieur. Ook met andere producten kun je een bijdrage leveren aan een betere wereld. Denk bijvoorbeeld aan rotan en sisal, die overigens vaak terugkomen in een Scandinavisch interieur. Het zorgt voor een eenvoudige, maar stijlvolle uitstraling binnen jouw woning. En een paar warme plaids maken het geheel compleet.

hoofdrol-zonlicht-interior
@tattelie

Kies voor minimalisme en zo weinig mogelijk spullen

Heb je meer behoefte aan rust? Verminder dan de hoeveelheid spullen die je hebt . Prop vooral niet teveel spullen in de slaapkamerkasten. Doe je dat wel, dan verdwijnt de ‘Zen’ in jouw huishouden in een oogwenk. Deze slaapkamer laat zien wat de bedoeling is. Het minimalisme en de strakke lijnen zorgen voor rust en eenheid. Zorg ervoor dat alles in huis schoon en opgeruimd is. Ja, ook achter gesloten deuren. Opruimen zorgt voor rust en ruimte in je hoofd!

japandi-interior-design
@tattelie

Laat de magie van Japandi terugkomen in jouw interieur

Laat de magie van Japandi in jouw interieur werken. Je hebt immers bewust een ruimte ontworpen die rustgevend is, dus laat het vooral zijn ding doen. Geniet van zachte kleuren en het minimalisme dat de boventoon voert. Gebruik het in jouw woonkamer, slaapkamer op kantoor of waar dan ook. En een paar bloempotten met grote planten doen wonderen. Kortom: breng natuurlijke invloeden binnen jouw leefruimtes. Wedden dat een kamer zoals deze foto jouw stemming positief beïnvloedt?

houten-salontafel
@villalumeblog

Functioneel, nuttig en duurzaam

Wie houdt van Japandi kiest voor functionaliteit en nut. Focus op items die je écht nodig hebt. Het is goed te zien dat er bij deze kamer nagedacht is over hoe alles gebruikt moet worden. De schilderijen en de bloemvaas zorgen voor een mooie uitstraling, maar ze vallen niet teveel op. En het tafeltje van duurzaam hout is precies waar het bij Japandi om draait: schoonheid op een natuurlijke manier.

natuurlijke-kleuren
@villalumeblog

Kies voor kwaliteit boven kwantiteit

Kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dat laat deze ruimte heel goed zien. Je kunt beter in één keer een mooie spiegel kopen dan meerdere spiegels van minder goede kwaliteit. Respect voor het ambacht is belangrijk in Japan en Scandinavië. Het vakmanschap is dan ook overal in terug te zien in een Japandi interieur, variërend van de stoffen op het bed tot de stoelen, de verlichting en accessoires als spiegels en vazen.

duurzaam-interieurdesign
@vittlingvillan

Neem de tijd om je te verdiepen in deze bijzondere interieurstijl

Het afgelopen jaar brachten we ontzettend veel tijd thuis door. Je kunt het zowel positief als negatief zien. Wij gaan liever voor het eerste. Zo bood het mogelijkheden om eens te kijken naar jouw interieur. Had je het gevoel dat er iets miste? Dan was Japandi misschien wel het antwoord. En ook als je nog geen elementen van deze bijzondere interieurstijl hebt, is het goed om je er eens in te verdiepen. Het draait om rustige en warme tinten en natuurlijke materialen. Daardoor ervaar je het ultieme ‘zen’ gevoel en dat is precies wat we allemaal nodig hebben in deze tijden!

serre-met-japanse-invloeden
@vittlingvillan

Warme kleuren en liefde voor meubels

Uit de Japandi interieurstijl spreekt de waardering voor meubels. Ze vormen een belangrijk deel van je leven, aangezien jouw woning de plek is waar je vele uren doorbrengt. De bovenstaande ruimte ademt rust en warmte uit. Dit is te danken aan de warme kleuren, zoals beige en grijs. Door de houttinten doet het bovendien Scandinavisch aan. De lange gordijnen zijn weer heel erg Japans. Kortom: een mooie mix die je prima kunt combineren met de huidige stijl van jouw woning.

materiaalgebruik-japandi
@xxjenxnxx

Zachte verlichting zorgt voor het ultieme ‘Zen’ gevoel

Verlichting is een zeer belangrijk onderdeel van Japandi. Alle ruimtes in jouw woning moeten in balans zijn en dat geldt ook voor de lampen. Zoals je ziet in deze kamer is het licht niet al te fel. De twee lampen die je ziet geven een warme gloed af dat uitstraalt naar de rest van de ruimte. Het oogt warm en sfeervol, terwijl daar niet eens al teveel producten voor zijn gebruikt. De combinatie van zachte verlichting, relaxte stoelen en een glazen tafel zorgt voor het ultieme ‘Zen’ gevoel!