Before & after: een stoere en frisse woning

Drie jaar geleden begon de huizenzoektocht bij mijn vriend en ik. Al snel werden we verliefd op de twee onder één kap woning waar wij nu al ruim 2,5 jaar met plezier mogen wonen. In deze blog neem ik jullie mee in ons verhaal hoe wij van een ‘blauw’ huis, naar ons fijne thuis zijn gegaan. Dit doe ik door middel van before en after foto’s te laten zien aan jullie en het een en ander over de verbouwing te vertellen. Ik wens je dan ook veel leesplezier.

Van ‘blauw’ huis naar ons fijne thuis

Toen wij het huis kochten, was de keuken een aparte ruimte in het huis. Omdat mijn vriend en ik allebei van koken, eten en gezelligheid houden, was onze grootste wens dan ook om een open keuken te hebben. Hiervoor moest er wel een een muur uit worden gesloopt, maar met veel handige klusjesmannen in onze familie was dit dan ook snel gebeurt. Zoals je op de foto’s kunt zien, een wereld van verschil.

oude keuken


scandinavische keuken


Overal in het huis was de kleur blauw te vinden. Zo ook in de woonkamer. Wij hebben ervoor gekozen om beton te laten storten op de benedenverdieping en hier gelijk vloerverwarming in te laten verwerken. Wel hebben we de radiatoren laten hangen, maar door de mooie zelfgemaakte ombouw zijn deze de radiatoren mooi weggewerkt.

Hier en daar industriële accenten

Omdat wij van rust en licht houden, hebben wij ervoor gekozen alle muren, op één na, in de woonkamer wit te maken. De andere muur is op dit moment groen, maar ik ben al weer aan het bedenken welke nieuwe kleur mooi zal staan.

Ook houden wij beide van wat industriële accenten. Dit kun je terug vinden in onze meubelen en in de deur tussen de woonkamer en de hal. Deze deur stond al heel lang op mijn lijstje, en ik ben heel blij met het resultaat.

woonkamer laminaat


industriele woonkamer stoer


Een tweede make-over

De slaapkamer heeft ook een mooie make-over gehad. Deze hebben wij afgelopen december de tweede make-over gegeven door de muur te voorzien van een nieuwe lik verf en kwam er een nieuw bed. De slaapkamer wilden wij met warme kleuren, maar ook met veel licht. Daarvoor hebben wij gekozen om één muur in een donkerblauwe tint te verven, en alle andere muren wit te laten. Ook hebben wij gekozen voor antraciet gordijnen, welke het ook weer een tikkeltje warmer maken.


televisiemeubel glazen deur

industriele eettafel


Ooit staan er nog houten jaloezieën op mijn lijstje voor de slaapkamer. Op dit moment zijn we alle puntjes op de i aan het zetten in het hele huis en gaan we langzamerhand alle kamers helemaal af maken.

Over HuisjevanDaisy

Mijn naam is Daisy de Jong en ik ben eigenaar van @huisjevandaisy. Met veel plezier ben ik dit account zo’n twee jaar geleden gestart en plaats ik hier regelmatig foto’s van ons huis. Neem gerust eens een kijkje op mijn feed.

slaapkamer blauwe muur boxspring


industrieel tv meubel ikea


Ik wil jullie bedanken voor het lezen en hopelijk vonden jullie het een leuke blog. Je kan ook altijd een kijkje nemen op mijn website www.huisjevandaisy.nl

Keuken: KeukenconcurrentKleur groen: PraxisDeur Cando: PraxisMeubelen: Haco wonen en slapen Bed: Beter Bed Kleed: Kwantum