Groen op de Muur Groene Verf Inspiratie

Wil jij graag een kleurtje in huis maar weet je niet goed welke? Kijk eens naar de verschillende groene muren hieronder. Durf het, want een groene muur is altijd prachtig. En mocht het wat anders uitvallen dan gehoopt, dan schilder je de muur gewoon in een andere kleur.

Met een pot verf geef je je kamer zó een hele andere look. Heb je nog een mooie plantenpot, een fles of bijvoorbeeld een kandelaar? Schilder die in dezelfde kleur als de muur. Zo heb je gelijk een paar accessoires die perfect passen bij jouw nieuwe groene muur.

Tinten_groen_op_de_muur
Flexa

Rust en warmte

Een natuurlijke kleur groen geeft rust en warmte. Met de kleur groen haal je een stukje van buiten naar binnen. Hang een paar mooie lijsten aan de muur, zet een aantal planten bij elkaar en voeg een paar leuke woonaccessoires toe. Een heel leuk resultaat bereik je ook door het kastje wat voor de muur staat in dezelfde kleur groen te schilderen. Of bijvoorbeeld het fotoplankje en met daarop verschillende lijstjes.

Ik heb een aantal mooie voorbeelden verzameld van verschillende prachtige groen geschilderde muren. Kijk je mee?

#1 Kolorat KL50-17-45-69

Deze mooie kleur in de slaapkamer van Marian is van een Duits merk Kolorat KL50-17-45-69. Het kastje heeft ze geschilderd met zelf gemengde verf. Een prachtig plaatje!
Een variant op deze kleur groen is de bosgroen muurverf van Flexa.

Kolorat KL50-17-45-69 slaapkamer
@fijninhuis
Wil je ook mooie posters, die je muur compleet maken? Wij hebben hier inspiratie voor je verzameld!

#2 Gemengd groen

In de woonkamer heeft Marian groene verf van Flexa gebruikt en er camouflage green van Flexa doorheen gemengd om hem wat lichter te maken. Deze combinatie is natuurlijk ideaal als je echt van dat klassieke groen houdt.

woonkamer met gemengde groene verf
woonkamer met gemengde groene verf 2
@fijninhuis

#3 Flexa Midden Salie

Achter de eettafel heeft Marian midden salie van Flexa gebruikt. Een rustige groene verfkleur die je niet snel zat bent. Wat vooral leuk is aan het voorbeeld van Marian is dat ze de kleur van haar muur heeft gematched met haar bank.

flexa camouflage woonkamer
flexa camouflage bij eettafel
@fijninhuis

#4 Flexa Classic Car

Marian schildert regelmatig haar huis in andere groen tinten. Hieronder gebruikte ze Classic Car van Flexa. Een van de favoriete groene muurverfkleuren van onze redactrice Cynthia. Subtiel maar zo doeltreffend. Het past echt zo op een klassieke wagen.

flexa lush river op onderste helft van de muur
@fijninhuis

#5 Flexa 100% Tijm

Ook Mona heeft een prachtige groen kleur gebruikt voor de muren achter de bank. Dit is de kleur 100% Tijm van Flexa. Tijm is niet alleen lekker maar heeft ook een prachtige kleur. Dat is op de afbeelding goed te zien. Deze Flexa Tijm variant heeft geen drukke accessoires nodig om op te vallen.

histor mega achter de bank
Mona van Rossum

#6 Histor Geordend

Irene heeft een lambrisering geschilderd in de kleur geordend van Histor. Dit split-level gevoel op de muur geeft een net wat frisser gevoel. Het gaat zelfs de Scandinavische stijl op. Door een wandplankje in dezelfde kleur af te lakken, maakt dit het geheel helemaal af.

lambrisering geverfd met histor geordend
@Ireentjenijland

#7 Histor Parallel

Tara uit Vlissingen heeft de kleur Parallel van Histor gebruikt, dat is wel één van mijn favorieten! Mooi vergrijsd groen. De rest van haar woonkamer is fris wit. Althans, toen ik bij haar was hoor en dat is al een poosje geleden. Sindsdien heb ik deze kleur vaak gebruikt in mijn adviezen.

Een variant op deze kleur is H8.12.61 van Flexa. Deze is, net als Histor parallel, vergrijsd en licht van kleur.

histor parallel in fris witte woonkamer
Suus & Sold – Interieuradvies Zeeland

#8 Ral 7033

Karlijn van webshop Kade Dertien heeft haar muur mooi groen geschilderd. Ze heeft de kleur Ral 7033 van Sigma Coatings gebruikt. Een leuk alternatief voor deze kleur is de Leaf schoolbordverf van Stapelgoed. Wij zijn er fan van.

Ral 7033 woonkamer
kadedertien

#9 Green Smoke (Farrow and Ball)

Linda heeft hier de kleur Green Smoke van Farrow and Ball gebruikt. Mooie combinatie met het hout en de lichte vloer. Voor een iets donkerdere kleur kun je kiezen voor de Factory Green van Flexa.

Green Smoke van Farrow and Ball met hout en lichte vloer
@deense_zomer

#10 French grey

Agatha heeft French grey met nummer 18 U C32 op haar muur gebruikt. Ze heeft de kleurstaal erbij gehouden en de kleuren “Hedgerow” van Laura Ashley en “H8.12.61” van Flexa lijken er ook op.

French grey op de muur
Suus & Sold – Interieuradvies Zeeland

#11 Flexa Early Dew

In deze woonkamer zit de kleur Early Dew van Flexa op de muur. Lekker fris, niet te donker. Toch is het een tint groene verf die zich wel thuisvoelt in de Nederlandse kamer. Het staat goed bij zowel houten vloeren als donkere tegels.

Flexa Early Dew kleur
Suus & Sold – Interieuradvies Zeeland

#12 Onbekend

Talitha heeft de kleur groen zelf gemengd maar jammer genoeg weet ze niet meer wat erin zit. Daar kunnen we wel achterkomen als ze nog een restje heeft om een staaltje van te maken. Een kleur die er op lijkt is 100% Tijm van Flexa.

groene muur in woonkamer
@huisje_vanmij

In de slaapkamer heeft Talitha een mooie, warme kleur groen gecombineerd met het fris wit en geel. Op het eerste gezicht komt het mogelijk wat heftig over. Maar volgens Talitha wil je daarna nooit meer terug.

groene muur in slaapkamer
@hhuisje_vanmij

#13 Peacock Pride van Flexa

Ayla heeft in haar slaapkamer de prachtige kleur Peacock Pride van Flexa gebruikt. Wat mooi zo hé met die kleurrijke Ixxi er op. Rib is altijd leuk, helemaal als je okergeel met groen kunt matchen.

Ornament van Histor op slaapkamermuur
@Happy_Ayla

#14 Lagune green

In de woonkamer heeft Ayla de kleur Lagune green van Le Noir & Blanc. Een alternatief voor deze kleur is Leaf van Stapelgoed. Van Le Noir & Blanc is deze kleur al lange tijd uitverkocht. De variant van Stapelgoed doet ons dan ook denken aan wat we op de afbeelding zien. Een rustige groene kleur die je niet snel gaat vervelen.

Lagune green in living room
@Happy_Ayla

#15 Histor Duet

Lies heeft haar muur in de hippe kleur Duet van Histor geschilderd. Als je deze look mooi vindt, kun je ook kiezen voor Peacock Pride van Flexa. Histor is altijd al een belangrijke verffabrikant voor de kleur groen. In de vorige versie van dit kleurtinten groen artikel kwam het maar liefst vijf keer voor. Histor Duet blijft een klassieker.

Duet van Histor in woonkamer op de muur
lieshoogendoorn en theplantdressoir

Groene verf bouwmarkt

Weet je welke kleur groene muur je wilt? Heb je een RAL-code bij de hand? Bel dan op naar je lokale bouwmarkt en vraag of het mogelijk is om de kleur groen van deze specifieke code te mengen.

De bouwmarkten die wij op dit moment voor groene verf mengen aanbevelen, zijn:

  • Bauhaus (4 locaties in Nederland)
  • Hornbach (10+ locaties in Nederland)
  • Kleine lokale verfzaken (Google eens op 'verf + jouw woonplaats'!)

Karwei, Praxis en Gamma adviseren we momenteel niet. Mocht daar verandering in komen, passen we dit artikel aan.

Hulp nodig?

Wil jij ook graag een een beetje kleur in je huis? Heb je hulp nodig om uit de duizenden kleuren die er zijn de juiste te kiezen? Twijfel je erover welke muur het meest gaat doen voor de sfeer in die ruimte? Wordt het te donker? Mag het wat pittiger of juist niet? Vraag mij of een stylist bij jou in de buurt om kleuradvies bij jouw thuis. Dan sta jij straks op die ladder en word je helemaal happy van de verf die je op je muur schildert.

Suset Wouters van Suus & Sold
www.interieuradvieszeeland.nl