Delfts Blauwe inspiratie voor een Hollands interieur

Door Sarieta | | Inspiratie

Delfts blauw is een geweldige manier om een vleugje blauw aan jouw interieur toe te voegen. Zo is delfts blauw geïnspireerd op Chinees blauw-op-wit porselein en is het tegenwoordig zó populair dat het een plekje heeft veroverd in veel moderne- en klassieke interieurs. Ontdek met onze tips hoe je delfts blauw kunt toepassen in jouw interieur.

Over Delfts Blauw

Delfts blauw is een prachtig aardewerk geïnspireerd op het authentieke blauwwitte Chinese porselein. Doordat het Chinese porselein vrij prijzig was, werd deze trend overgenomen en omgezet tot een stijlvolle en betaalbare variant. Delfts blauw aardewerk is te herkennen aan de handgeschilderde blauw witte decoratie, dat wordt verwerkt in servies, accessoires en meubels. Zo kun je elke ruimte een delfts blauw tintje geven.

delfts-blauw-vazen
Bol.com

Pas het binnen-en buitenshuis toe

Een Delfts blauwe woonkamer

Delfts blauw is alles behalve stoffig. Met delfts blauw krijg je de oud hollandse, gezellige sfeer te pakken. Zo kun je kiezen voor delfts blauw meubilair of accessoires. Wil je dat alle aandacht naar het delfts blauw design toe getrokken wordt? Houd je interieur minimalistisch, waardoor delfts blauwe woonaccessoires en meubels zullen opvallen. Geef jouw woonkamer een authentiek randje met delfts blauw!

kussens-delfts-blauw
Bol.com

Een Delfts blauwe slaapkamer

Delfts blauw kan een gewaagde keuze zijn in de slaapkamer, maar door het met een neutrale basis te combineren krijg je een passend geheel. Kies voor 1 neutrale tint voor in de slaapkamer en voeg er delfts blauw meubilair of kleine accessoires aan toe. Door een neutrale basis te combineren met het delfts blauw, zullen de delfts blauwe tinten extra opvallen.

slaapkamer-delfts-blauw
fonQ

Een schattige babykamer met delfts blauw

Ga voor een aandoenlijk, delfts blauw tintje in de babykamer. Delfts blauw is misschien niet je eerste keuze, maar het geeft een unieke stijl. Geef een koninklijk blauw tintje in de vorm van accessoires, meubels of wanddecoratie. Blauw en wit zijn samen de ultieme, kalmerende kleurencombinatie. Zo genieten jij en je baby van een rustig, delfts blauwe look in de babykamer.

delfts-blauw-babykamer
Bol.com

Ook in de tuin

Zelfs in de tuin kun je delfts blauw toepassen, sterker nog; een beetje delfts blauw is een aanwinst voor iedere tuin. Je kunt je tuin opleuken met delfts blauw door te kiezen voor eigentijdse, delfts blauwe tuinmeubels en accessoires. Denk aan een knusse bistro setje waar je heerlijk in kunt genieten na een lange werkdag of een delfts blauwe bloempot om planten in te presenteren voor de tuiniers onder ons.

tuin-delfts-blauw
Bol.com
Makeover Tip: Voeg Delfts Blauwe details toe aan je moderne tuin, voor een vleugje vintage en kleur!

Ga voor delfts blauwe meubels en accessoires

Tafeldecoratie

Door je tafel te decoreren met delfts blauw haal je een subtiele blauwtint in huis. Het maakt je tafel af en geeft de ruimte een directe sfeer. Combineer een licht gekleurde tafel met kleine accessoires, zoals een vaas, beeldje en servies. Daarnaast kun je jouw tafel een nieuwe look geven met een delfts blauw tafelkleed. Hierdoor wordt je tafel een echte eyecatcher. Combineer het met neutrale tafeldecoratie en neem plaats!

delfts-blauw-servies
Bol.com

Grotere accessoires en meubels

Waar we je tot nu over kleinere accessoires hebben verteld, zijn grotere delfts blauwe accessoires en meubels een aanwinst voor in huis. Ga voor een delfts blauwe stoel in de hoek, een opvallend delfts blauwe hanglamp of een zachte vloerkleed in het midden van je ruimte. Op deze manier creëer je een speels effect en doorbreek je het standaard uiterlijk van je woonkamer.

vloerkleed-delfts-blauw
Bol.com

Behang of muurcirkels

Maak een saaie muur hip met delfts blauw behang of een muur cirkel. Je kunt delfts blauw behang en muurcirkels in verschillende ruimtes en manieren toepassen. Denk aan een prachtig delfts blauw behang in de woonkamer of een muurcirkel boven je bed. Wil je meerdere muren met delfts blauw behang decoreren of van muurcirkels voorzien? Zorg dan dat je de basis rustig houdt,  te veel delfts blauw kan namelijk nogal overweldigend zijn.

Makeover Tip: Combineer Delfts Blauw behang met witte meubels en accessoires, voor de juiste balans!

behang-hollands-delfts
fonQ

Wanddecoratie

Delfts blauw wanddecoratie mag zeker niet ontbreken in het rijtje. Vind je delfts blauw behang iets te veel van het goede? Kleed je wand dan aan met delfts blauwe wanddecoratie. Herken je de welbekende delfts blauwe tegeltjes en bordjes nog? Deze zijn perfect als decoratie op de muur. Daarnaast kun je jouw muur manier aankleden met een delfts blauw wandkleed of canvas voor een artistiek randje.

wanddecoratie-schilderij-hollands
Bol.com

Scoor delfts blauw in een kringloopwinkel

Delfts blauwe meubels en accessoires kunnen best prijzig zijn. We raden we je aan om langs verschillende kringloopwinkels te gaan, om daar een delfts blauw pareltje te scoren. Juist hier vindt je authentieke delfts blauwe items, die je nieuw nergens meer kunt kopen. Bij kringloopwinkels vind je delfts blauwe items voor een zacht prijsje die je een welverdiende plek in huis kunt geven.