Babykamer inspiratie en ideeën

Maak jouw babykamer look compleet

De een moet er niets van hebben en de ander kan niet wachten om de babykamer in te richten. Je kleine komt er binnenkort aan. Misschien pas over vijf maanden of juist binnenkort al. Een complete babykamer inrichten hoeft tegenwoordig niet meer veel tijd te kosten. Vooral als je weet in welke stijl je de kamer zou willen inrichten.

We zijn steeds meer op zoek naar voorwerpen waarmee we écht een unieke kamer kunnen maken. Geen babykamer zoals je die al honderden keren bij anderen hebt gezien. Nee. Een babykamer waar jouw baby zich compleet thuis zal voelen. En jij zelf ook.

Zo’n zachte ruimte mag best wat anders zijn dan dat we normaal altijd zouden zien. Kies waar jij denkt dat jouw kind zich het prettigst voelt. Een omgeving waar veiligheid en comfort vooropstaat.

Geen kant-en-klare complete babykamer voor jou. Jij stelt de babykamer zelf samen

Tot tien jaar geleden was iedereen tevreden met een complete babykamer. We wilden absoluut zo min mogelijk tijd besteden aan het creëren van deze kamer. Dat terwijl het de eerste ruimte is waar jouw kleine echt mee aanraking komt. Dit zou een speciale kamer moeten zijn. Een babykamer waar met zorg gekozen is voor de babymeubels en andere accessoires. Van een stijlvolle witte ledikant tot de Eames schommelstoel die we tegenwoordig zo vaak zien tegenkomen op Pinterest: je hoeft echt niet ver te kijken om een unieke babykamer te realiseren. Maar wat wel belangrijk is, is dat je er energie in stopt. Bij MakeOver kan je meubels en andere voorwerpen voor in de babykamer ontdekken die je anders nooit was tegengekomen. Al helemaal niet wanneer je voor een complete babykamer had gekozen.

Tips en tricks om de babykamer zo leuk mogelijk te maken

Al zijn de beste en leukste tips natuurlijk tussen onze inspiratie artikelen te vinden, willen we je vooraf je ons shoppingplatform induikt nog wat tips meegeven. Want dat maakt het winkelen voor babymeubels toch stukken leuker!

1. Let goed op dat de babymeubels geen scherpe randen of hoeken hebben

2. De ideale commode heeft een hoogte die het verzorgen van je baby zo eenvoudig mogelijk maakt, kies daarom een commode die met jouw buiging overeenkomt

3. Tegenwoordig kun je meteen nakijken of een babykamermeubel voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Zie je de code EN 716 staan? Dan weet je dat de meubels geschikt zijn voor in de babykamer!