Fotobehang inspiratie met natuur, dieren, bloemen en kunst

Fotobehang zorgt ervoor dat jouw woonkamer, slaapkamer of welke kamer dan ook sfeervoller wordt. Niemand wordt vrolijk van een lege muur, zelfs als de muur in jouw favoriete kleur geverfd is. Natuurlijk, met wat leuke accessoires is iedere muur op te knappen. Maar wil je dat jouw muur er écht uitspringt? Dan is fotobehang onmisbaar. En dan hebben we het niet over het standaard fotobehang dat je wel eens bij de Karwei of Gamma ziet liggen.

Het fotobehang waar wij onze ogen niet af kunnen houden is niet wat je ervan verwacht. Stoer fotobehang van dieren, indrukwekkende natuur of juist rustgevende bloemen. Abstracte kunst? Zelfs dat is met modern fotobehang mogelijk.

Op deze pagina nemen we je mee langs de leukste fotobehang inspiratie met natuur, kunst, dieren, bloemen en culturen. Als je meer wilt weten over een specifiek type behang is dat mogelijk door op de afbeelding te klikken!

Fotobehang van natuur

natuur fotobehang

Kom jij ook altijd zo tot rust als je een goede natuurdocumentaire bekijkt? Of als je zelf door de natuur wandelt? Dan is natuur fotobehang absoluut het overwegen waard. Want behalve dat het een prachtige toevoeging voor iedere woonkamer is, geeft het de rustgevende sfeer extra body.

We adviseren je om voor fotobehang van natuur te kiezen waar jij je zowel alleen fijn voelt als behang dat bij de huidige kleuren past. Doordat de natuur veelzijdig is, moet het niet al te lastig zijn natuur behang te vinden dat op jouw woonstijl aansluit!

Fotobehang van dieren

fotobehang leeuw

Wist jij dat vrijwel ieder mens een dier kan opnoemen waarvan ze zelf vinden dat het bij hun past? Een stoere buffel laat de zelfverzekerdheid van een persoon zien, terwijl een leeuw juist staat voor kracht en zelfstandigheid. Olifanten? Dat zijn echte doorzetters.

Het fotobehang van dieren dat jij kiest, is zonder twijfel te herleiden naar het dier waar jij jezelf mee kunt verbinden. En dat is helemaal niet erg. Want je wilt juist dat jouw woonstijl een reflectie van jou is. Gelukkig kan je uit enorm veel verschillende dieren fotobehang kiezen. Van bizons en buffels tot beren, leeuwen en apen. Voor de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer!

Bekijk dit en honderden andere soorten fotobehang bij Posterjunkie!

dieren fotobehang

Fotobehang van bloemen

Geen zin om elke week nieuwe bloemen te kopen? Waarom hang je dan niet je bloemen met fotobehang op! Je kunt met bloemen fotobehang vrijwel iedere kant op. Kleuren lopen uiteen, net als de wijze waarop de bloemen zijn samengebracht. Hierdoor ben jij in staat om een botanisch bloemen foto behang uit te kiezen dat het best aansluit op jouw kleurenpalet.

Overdonder je eigen interieur met fotobehang van jouw favoriete bloemen en ontdek wat jouw interieur al die tijd gemist heeft.

bizon fotobehang

Bekijk dit en honderden andere soorten fotobehang bij Posterjunkie!

Fotobehang van kunst

fotobehang kunst

Niets is zo subjectief als kunst, of we het dan over muziek, films, toneel of schilderijen hebben. Iedere vorm van fotobehang wordt door ons gezien als kunst. Er bestaat echter ook fotobehang waarbij diverse kunstvormen naar de wand gehaald kunnen worden. Van abstracte kunst tot hyperrealistische en moderne kunst.

Fotobehang is moeiteloos in staat deze kunstwerken tot recht te laten komen. Om dit in jouw interieur ook mogelijk te maken, is het aan jou om een match te vinden tussen de verschillende soorten kunst fotobehang en jouw woonstijl!

Fotobehang in de woonkamer? Doen!

Kan je ook fotobehang in de woonkamer aanbrengen terwijl de rest van de kamer geverfd is? En kan je een deel van de woonkamer met dergelijk fotobehang opfleuren? Ja en ja!

In de woonkamer komt fotobehang nog meer tot recht doordat je doorgaans grote muren om hebt om van een grote indrukwekkende foto te voorzien. De meeste inspiratie voorbeelden die ik zie, waarvan jij met een deel in dit artikel hebt mogen kennismaken, zijn grote foto’s achter banken en eettafels. Dit zijn veelal lege wanden waar we geen oplossing voor weten. Juist die woonkamer wanden zijn ideaal om met fotobehang op te fleuren. Mocht je geen fotobehang willen overwegen, is er nog voldoende andere behang inspiratie om te overwegen.

Goedkoop fotobehang kopen? Kies voor kwaliteit

Je kunt tegenwoordig goedkoop fotobehang vinden bij de bekende discountwinkels waaronder Action en Hornbach. Het fotobehang dat wij in dit artikel besproken hebben, is misschien wat minder goedkoop dan dat je bij een van deze twee winkels gaat tegenkomen. Daar tegenover staat wel dat er forse verschillen zijn in de kwaliteit van het fotobehang. Want wat betreft fotobehang is goedkoop vaak duurkoop.

Kwalitatief fotobehang ziet er na enkele jaren nog net zo mooi uit als de dag dat je het voor het eerst aanbracht. Natuurlijk hebben zaken als zonlicht en slijtage impact op de staat van het behang. Van fotobehang van hoge kwaliteit, zoals dat en de posters van Posterjunkie, mag je verwachten dat de kwaliteit na een dergelijke periode hoog is. Goedkoop fotobehang laat meestal andere resultaten zien, simpelweg doordat de wijze waarop het behang geproduceerd is en de materialen die gebruikt zijn afwijken van dat wat experts adviseren. Mocht je met een klein budget werken, dan is het aanschaffen van Hornbach of Action fotobehang een normale optie. Heb je een ruim budget? Kies dan voor een kwalitatieve speler!

Bekijk dit en honderden andere soorten fotobehang bij Posterjunkie!