De 9 mooiste soorten badkamer verlichting

Het kiezen van de juiste badkamerverlichting kan een moeilijke opgave zijn. Er is zoveel verkrijgbaar in de winkels dat het soms teveel is. Het belangrijkste is dat je van te voren bepaald wat je graag zou willen. Denk bijvoorbeeld eens aan je spiegel. Wil je hier direct licht naar je gezicht? Of wil je indirect licht? Als je onder de douche staat, zou je dan graag veel licht willen hebben zodat je bijvoorbeeld goed kunt zien wanneer jij je benen scheert of wil je het graag iets mystieker houden? Dit soort vragen moet je jezelf stellen voordat je naar de winkel gaat. Daarnaast is het budget ook een belangrijke kwestie. Hoeveel ga je uitgeven aan badkamer verlichting?

Wij hebben een aantal verschillende type badkamerverlichting voor je op een rijtje gezet zodat je kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

verlichting badkamer indirect

Bron: onbekend

Dit noemen we indirect licht bij een spiegel. Het is een strakke manier van verlichten en je ziet meteen dat de wastafel op en top verlicht wordt. Maar zie je hier genoeg in de spiegel?


verlichting scandinavisch badkamer

Bron: Chic-deco

Dit is in principe direct licht maar van boven af. Sta je hier voor de spiegel en je zou iets naar voren leunen dan wordt je gezicht al minder verlicht. Vind je dit niet zo belangrijk dan kan dit een perfecte oplossing zijn voor jouw badkamer.

badkamer decoratie verlichting

Bron: Homeandgardendesignideas

Dit noemen we puur decoratie licht. Het is niet functioneel maar het ziet er wel prachtig uit.


badkamer verlichting in spiegel

Bron: Badkamerwinkel

Een nieuwe manier van verlichten is vanuit de spiegel. Op deze manier is je gezicht geheel verlicht en kun je elk klein detail in de spiegel goed zien.

badkamer verlichting scandinavisch

Bron: Decorpad

De algemene verlichting in je badkamer is ook van belang. Er zijn diverse mogelijkheden zoals bijvoorbeeld deze hanglampen die de ruimte meteen al een unieke sfeer geven.

badkamer verlichting sfeervol

Bron: onbekend

Een ultieme manier van het verlichten van je douche doe je door licht te combineren met de douche kop zoals in deze stort douche. Is dit niet fantastisch?

grote lamp badkamer

Bron: Macin Pajak

Een bijzondere manier van verlichten is deze nummer zeven in een kleine badkamer. Door een groot object in een kleine ruimte te plaatsen lijkt de ruimte eigenlijk juist groter. Het is een heel gek effect maar ook heel erg stoer!

lampen badkamer industrieel

Bron: Pbimgs

Ook kun je voor een industriële look gaan door industriële lampen aan te schaffen en aan de wand te bevestigen. Combineer die met grof hout en de industrial look in de badkamer is een feit!

badkamer inrichten verlichting

Bron: Clickinteriors

Een straal licht vanuit het plafond kan worden nagebootst met zowel natuurlicht als indirect licht. Dit geeft een moderne en strakke sfeer af.

Wat voor verlichting zie jij het liefst in jouw badkamer? Laat het ons weten in een reactie.