badkamer-natuurlijk
@homebystuart

Hoe kan je een badkamer goedkoop inrichten? Onze experttips!

Het ontwerpen en plaatsen van een badkamer hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt op veel onderdelen besparen en als je goed oplet, kan het veel goedkoper uitpakken dan dat je van te voren dacht. Het ontwerpen van je badkamer doe je zelf in een online programma.

Daarnaast zijn er veel meer tips die je kunt gebruiken om goedkoop je badkamer in te richten. Wij geven je graag een vijftal budget tips voor je badkamer.

Budget Tip 1: Stel een budget op

Stel een lijstje met jou noodzakelijke elementen voor in je badkamer op. Bijvoorbeeld een nieuw toilet, wasbak, douchebak of badkuip, douchewand, verlichting, ventilatie systeem etc. Probeer zo duidelijk mogelijk op te stellen hoeveel je per onderdeel wilt uitgeven. Op deze manier zie je precies of je naar het budget werkt of dat de verbouwing van je badkamer uit de hand begint te lopen.

badkamer-budget-groen
@sabinelamet_interior_feed

Bron: @sabinelamet_interior_feed

Budget Tip 2: Sanitair

Grote sanitair merken zie je meteen opduiken zodra je onderzoek gaat doen naar een nieuwe badkamer. Laat je niet mis- en verleiden door deze populaire merken want de prijzen kunnen nogal hoog zijn. Daarnaast zie je ze overal omdat ze veel geld uitgeven aan marketing. Er zijn genoeg sanitair merken met een goede kwaliteit maar een lagere prijs. Kijk eens bij Wiesbaden, Haceka en Boss en Wessing. Het is belangrijk om prijzen met elkaar te vergelijken voordat je iets aanschaft. Op deze manier voorkom je dat je teveel betaald of dat je het verkeerde besteld.

badkamer-sanitair
@madeleineshouse72

Bron: @madeleineshouse72

Budget Tip 3: Materiaalprijzen

De prijzen van materiaal kunnen ook aardig oplopen als je niet oplet. Koop je tegels niet bij een tegelboer maar ga eens kijken bij een bouwmarkt. Hier verkopen ze vaak dezelfde tegel van dezelfde kwaliteit voor een veel betere prijs. Helaas moet je ook wel eens voor een alternatieve keuze gaan als iets echt te duur blijkt te zijn.

badkamer-badkuip
@landlevenjudith

Bron: @landlevenjudith

Budget Tip 4: Verlichting

Verlichting is belangrijk in een badkamer. Het is noodzakelijk dat de verlichting die je kiest geschikt is voor een natte en vochtige ruimte. Deze armaturen zijn vaak iets duurder maar we willen je adviseren hier niet op te bezuinigen. Je zou wel kunnen bezuinigen op de aantal armaturen en alleen spotjes te plaatsen op de plekken waar je ze echt nodig hebt.

badkamer-natuurlijk-verlichting
@homebystuart

Bron: @homebystuart

Budget Tip 5: Tweedehands

Ga eens op zoek naar tweedehands badkamer artikelen zoals een mooie stort douche, een douche wand, wastafel meubel of misschien wel een toilet wat je nieuw niet zou kunnen betalen. Tweedehands is gemakkelijk, goedkoop en perfect voor een budget badkamer.

badkamer-tweedehands-inspiratie
@hoff.van.saar

Bron: @hoff.van.saar

Hoe richt jij je badkamer goedkoop en efficiënt in? Laat het ons weten in een reactie.