De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Tips voor het inrichten van je balkon

De zomer is in volle gang, tijd om zoveel mogelijk te genieten van het lekkere weer. In de tuin, op het dakterras, in het park of lekker op het balkon. Je geniet het meest als je het balkon ook leuk en gezellig hebt ingericht. Een fijne stoel of bank, een tafel, mooie planten en gezellige verlichting. Allemaal must haves voor een geslaagde dag of avond op het balkon. Wij hebben een aantal tips hoe je het balkon ‘zomer-proof’ maakt en zo gezellig mogelijk inricht. Lees meer over inrichten balkon hier..

Inrichten-Balkon-01

Bron: stylisheve

#1 Theelichten en kaarsen

Romantischer kan het niet worden, je balkon vol met theelichten en kaarsen. Theelichten zijn het handigst in verband met de wind. Een lampion aan het plafond en een hangende theelicht maken het nog sfeervoller.

Inrichten-Balkon-02

Bron: issuu

#2 Gezellige lampen

Leuke lampenslingers of gezellige buitenverlichting is ook een goede sfeermaker op een balkon. Zo kun je ook ‘s avonds nog een boekje lezen.

Inrichten-Balkon-03

Bron: forrent

#3 Privacy

Als je graag wat meer privacy op je balkon wilt, dan werkt zo’n schuifgordijn heel goed. Je kunt op een gemakkelijke manier het schuifgordijn aanbrengen en op elke gewenste hoogte vast zetten.

Inrichten-Balkon-04

Bron: beautylab

#4 Planten

Des te groter je balkon, des te meer planten je kunt plaatsen. Maar ook kleine balkons kunnen veel planten hebben. Zo kun je een gehele wand vol met planten maken of hangplanten ophangen. Op deze manier versier je het balkon met lekker veel groen.

Inrichten-Balkon-05

Bron: lifestyle

#5 Zit-, werk- en eetruimte

Je wilt je balkon voor allerlei doeleinden kunnen gebruiken. Zo wil je er kunnen ontspannen, er kunnen eten en er misschien ook wel kunnen eten. Kleine tafels zoals deze zijn ideaal voor de wat kleinere balkons. Het neemt niet veel plek in beslag plus je hebt ook nog een leuk uitzicht!

Inrichten-Balkon-07

Bron: buzzfeed

#6 Creatief

Een andere leuke manier om werkruimte te creëren is met deze super coole gadget. Dit tafeltje is ook gemakkelijk weg te halen als je bijvoorbeeld weer wat meer ruimte nodig hebt.

Inrichten-Balkon-09

Bron: apartmenttherapy

#7 Meubilair

Tuinmeubilair is het meest ideaalst voor een balkon maar ook binnen meubilair kan gebruikt worden. Zolang het gemaakt is van een hard materiaal kun je het prima op je balkon plaatsen. Wij raden je wel aan om het in de natte maanden naar binnen te halen.

Inrichten-Balkon-10

Bron: blogspot

#8 DIY balkon meubilair

Is je budget niet zo ruim maar wil je toch graag van je balkon gebruik maken? Ga dan op zoek naar materialen waarvan je zelf meubilair kunt maken. Zoals deze pallets en oude katrol. Super goedkoop en gemakkelijk!

Inrichten-Balkon-11

Bron: thejoyofplants

#9 Decoratie

Leuke manieren om je balkon te decoreren is met potjes, plantenbakken, tafeltjes, verhogingen en glazen potten en vazen. Alles wat een beetje tegen slecht weer kan, kun je gebruiken op je balkon.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?