Kantoor in huis inspiratie

Door Tessa de Leeuw | | Kantoor
studeerkamer-werkplek-kantoor
@bij.manon.thuis

Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis te werken. Niet gek, want thuiswerken brengt allerlei voordelen met zich mee. Je hebt geen last van files, bellende collega’s of een niet-comfortabele outfit. Daarnaast kun je thuis in alle rust werken en het is ook nog eens duurzaam. Een voorwaarde is wel dat je thuis een fijne werkplek moet hebben. Iedere keer aan de eettafel of bank is toch anders, dan in een echte thuiskantoor setting. Hoe je een ruimte kunt omtoveren tot (mini) kantoor, laten we je in dit artikel zien. Met 16 inspirerende voorbeelden haal je gegarandeerd een aantal tips en ideeën uit die jou wellicht kunnen helpen bij het inrichten.

Verstelbaar bureau

Je kunt niet thuiswerken zonder een verstelbaar bureau. Met een elektrisch verstelbaar bureau zorg je voor zo min mogelijk afleiding om je heen. In dit voorbeeld is er voor een praktische zit-sta bureau gekozen die in de hoogte verstelbaar is. Ideaal als je regelmatig rugklachten hebt of wanneer je niet de hele tijd wilt zitten. Match de kleuren van de vloer en muren met het bureau en voeg hier passende accessoires aan toe voor een mooie samenhang.

verstelbaar-bureau-staand
ergonofis via Unsplash
Bekijk ook de Beste Bureau om in 2023 te kopen!

Bureau met wandkast

Voor wie een kleine ruimte heeft, is een bureau met wandkast de ideale uitkomst. Zo heeft annemarie.vernay onderstaand kantoor ingericht met een praktische bureau die tot in de hoogte gaat. Het bureau bestaat uit een aangebouwde wandkast met veel opbergruimte. Super strak en ideaal voor het uitstallen van accessoires!

bureau-kast-werkplek
@annemarie.vernay

Creëer een eigen hoekje

Wist je dat je een bureau niet altijd tegen een muur aan hoeft? Zo kun je net als bymik_ het smalle bureau gemaakt van hout, midden in de ruimte plaatsen. Hierdoor creëer je een open gevoel, zonder in te leveren op gemak. Daarnaast is er bij het inrichten gedacht aan het creëren van een knus gevoel door het kleed, pampas pluimen en bijbehorende wanddecoratie.

klein-bureau-thuis
@bymik_

Twee-in-één

Willen jij en je partner beide een eigen werkplek, maar zijn jullie beperkt in de ruimte? Dan kunnen jullie overwegen om twee bureaus in één ruimte te plaatsen. Dit idee zie je terug bij huisjeindrenthe, waar een lange bureaublad en een Alex IKEA ladekast de scheiding van twee werkruimtes vormen. Ideaal voor twee thuiswerkers!

groot-bureau-thuis
@huisjeindrenthe

Werkplek in de kast

Dit voorbeeld laat zien wat er mogelijk is. Van de buitenkant lijkt het namelijk op een normale kast, maar van de binnenkant is het een geheime kantoor. Loesinterieurdesign heeft het dusdanig ingericht dat je bij binnenkomst direct een warm en knus gevoel krijgt, precies wat je nodig hebt om efficiënt en op je gemak aan het werk te gaan.

kleine-werkplek-thuis
@loesinterieurdesign

Met accessoires

Een kantoor moet natuurlijk een fijne plek zijn waar je direct aan de slag kunt. Dan spelen accessoires hier een belangrijke rol in. Zo is er in de afbeelding bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een plant in de hoek, een kaars in een bijpassende kaarshouder en een fotolijst met een portret. Deze elementen zorgen samen voor een huiselijke en comfortabele uitstraling in het kantoor.

werkplek-thuis-kantoor
@sansdoute_interieur

Haal planten in huis

Wil je meer leven in de brouwerij krijgen? Planten zijn een eenvoudige manier om sfeer toe te voegen in een ruimte. Daarnaast zorgen planten voor een aangename werkomgeving, een hogere luchtvochtigheid en dragen bij aan een positieve gemoedstoestand. Kies een aantal van je favoriete planten uit en geef ze net als stadshuisje een prominente plek in huis.

kantoor-in-huis
@stadshuisje
Ontdek meer inspiratie voor het kantoor inrichten!

Kleurrijk behang

Meteen groots uitpakken? Dat kan met behang! Behang is een mooie aanvulling voor in iedere thuiskantoor. Het voordeel van behang is dat je uit allerlei texturen en motieven kunt kiezen als accentmuur in de ruimte. Dit is heel goed te zien in onderstaande kantoor. Een thuiskantoor waar gekozen is voor een combinatie van behang met een leuk patroon en verf.

thuis-kantoor-inrichten
@stijlbijstout

Licht en ruim

Dit kantoor heeft alles wat je nodig hebt. Denk aan een praktisch bureau voor maar liefst twee monitors en extra kastruimte om boeken of ander papierwerk in op te bergen. Met ook nog eens een handige wandplank en rotan wandkast, heb jij een ontzettend leuke en comfortabel werkplek waar je al je kantoorspullen kunt uitstallen en in alle rust kunt werken.

groot-kantoor-thuis
@stijlt

Kantoor in de woonkamer

Een fijne werkplek hoeft niet groot te zijn. Zo kun je genoegen nemen met het kantoor van studiovlerk in de woonkamer. Hier is er gekozen voor een mooie, houten hoekbureau met een industriële stijl die tegen de wand en naast het raam geplaatst is. Op deze manier is het goed te gebruiken als werkplek met extra opbergmogelijkheden voor werkgerelateerde spullen of accessoires.

werkplek-thuis-kantoor
@studiovlerk

Zwevend wandbureau

In het kantoor van van.stal.naar.woonboerderij is een werkplek gecreëerd door een zwevend wandbureau aan de muur te monteren. Op deze manier kun je het goed gebruiken als bureau waar je alleen of met z’n tweëen plaats kunt nemen.

opbergruimte-werkplek-kasten
@van.stal.naar.woonboerderij
Bekijk hoe je een moderne kast inricht!

Rustgevende zitplek

Dit kantoor ziet er wellicht anders uit als de voorbeelden die je tot nu toe hebt gezien. In deze thuiskantoor is er namelijk bewust voor gekozen om er een fauteuil neer te zetten. Heerlijk voor na een lange werkdag of tijdens een pauze, waarbij je even kunt bijkomen van alle drukte. Zet het fauteuil naast het raam en lekker dicht bij je bureau, zodat je kunt genieten van de buitenwereld.

werkplek-inrichten-kantoor
@whisperingbold

Kies voor neutrale kleuren

Kleuren zijn een belangrijk element in vrijwel iedere ruimte, ook in het kantoor. Neutrale kleuren doen dan ook het beste op een kantoor zoals bruin, beige, wit, grijs. Maar ook blauw en groen, aangezien deze kleuren rust en concentratie bevorderen. Groen is bijvoorbeeld een rustigste kleur om naar te kijken. Creëer net als wonenop133 een fijne werksfeer met natuurlijke kleuren en materialen.

werkplek-woonkamer-bureau
@wonenop133

Het complete plaatje

Stiekem zijn wij een beetje jaloers op dit kantoor van woondingen. Dat is niet gek, want zo zie je maar hoe makkelijk je een kleine ruimte kunt omtoveren tot eigen kantoortje. Met een groot bureau, comfortabele bureaustoel, wandkasten, planten en een heerlijk zacht kleed voor de voeten. Alles erop en eraan!

kantoor-inrichten-werkplek
@woondingen

Houd het netjes

Je kantoor opruimen is misschien niet de leukste klus, maar het zorgt uiteindelijk wél ervoor dat je lekkerder werkt. Zorg daarom voor voldoende opbergplek door middel van bijvoorbeeld wandplanken of opbergers om je kantoor netjes en georganiseerd te houden. Houd ook net als het voorbeeld zo min mogelijk spullen op tafel, behalve de spullen die je daadwerkelijk nodig hebt.

werkplek-thuis-kantoor
Beazy via Unsplash
Bekijk ook onze tips voor een kantoor op zolder!

Geef je kantoor een persoonlijke touch

Aangezien je de meeste tijd doorbrengt in je thuiskantoor, is het van belang om een prettige omgeving te creëren waar jij je op je gemak voelt. Geef je kantoor daarom een eigen touch. Denk aan een gezellige fotowand, favoriete accessoires of een heerlijk tapijt om het je eigen te maken.

stoer-kantoor-stylen
Michael Soledad via Unslpash