Kantoor inrichten: 30 tips voor een modern kantoor!

Ben je op zoek naar inspiratie en tips voor een moderne kantoorinrichting? Dan is dit de plek waar je moet zijn. Welke elementen komen vaak terug in een moderne kantoorinrichting en welke mogen niet ontbreken in jouw kantoor? Denk hierbij aan een goede bureaustoel. We geven je graag een tiental tips voor een strak kantoor. Van voldoende daglicht tot de juiste vloerafwerking, overal is aan gedacht!

*MakeOver TIP:

Working nine to five! Om een plekje te creëren waar je fijn kunt werken en die je aan het eind van de dag weer snel opgeruimd hebt -zodat je gauw naar huis kan- , is het belangrijk om juiste meubels en andere essentials om je heen te hebben!

Kantoor_inrichten_tips

Bron: Flowork voor Imu-Amsterdam

Tip 1: Daglicht in een modern kantoor

Een moderne kantoorinrichting begint met een ruimte die gevuld wordt met daglicht. Des te meer daglicht er aanwezig is in het kantoor, des te beter iedereen zal werken.

Kantoorinrichting_flexibele_werkplekken

Bron: Flowork voor My Peony Society

Tip 2: Flexibele werkplekken

Een modern kantoor zou niet modern zijn als er geen flexibele werkplekken zijn. Plekken waar elke werknemer kan werken en die ook te transformeren zijn tot andere werkplekken. Wees creatief met de plekken en probeer de indeling zo vrij als mogelijk op te zetten.

Werkruimte_office_kantoor

Bron: Flowork voor My Peony Society

Tip 3: Openheid in een modern kantoor

Openheid is een belangrijk element in een moderne kantoorinrichting. Vroeger werden kantoren ingedeeld in hokjes maar tegenwoordig mag het steeds opener en transparanter zijn.

Groene_wand_duurzaamheid_productief_werken

Bron: Flowork voor Cape Groep te Enschede

Tip 4: Milieuvriendelijk

Het klinkt misschien saai maar milieubewust zijn wordt steeds populairder. We eten graag biologisch, we scheiden ons afval en we laten het groen steeds meer terugkomen in onze interieurs. Zo ook in een moderne kantoorinrichting. Er zijn talloze bedrijven die op een gemakkelijke manier een karakteristieke groenwand installeren in kantoren. Op deze manier komt er meer zuurstof in de ruimte, wordt de lucht gezuiverd en breng je een stukje natuur naar binnen.

Kantoor_werkplek_bureau

Bron: Flowork voor Resul

Tip 5: Verlichting in een modern kantoor

Verlichting is een van de belangrijkste elementen in een moderne kantoorinrichting. We denken bijvoorbeeld aan werkverlichting maar ook sfeerverlichting mag niet ontbreken. Niemand zit graag onder TL balken dus kies werkverlichting die efficiënt en mooi is.

* Uitgelicht

De invloed van licht is ontzettend belangrijk voor ons. Het kan je kalmeren, denk dan aan een gedimd licht tijdens een diner. Of het kan je concentratie bevorderen, denk aan een verlicht kantoor.

>> Productief aan de slag? Kijk eens naar de verlichting op kantoor. <<

kantoor_verlichting_werkruimte

Bron: Flowork voor Imu-Amsterdam

Tip 6: Glas in een modern kantoor

Glas is een ideaal materiaal voor het scheiden van ruimtes maar het open houden van de sfeer. Met glas creëer je een vergaderzaal, scheidingswand of esthetische wand in de wachtkamer.

Kantoor_inrichten_inspiratie

Bron: Flowork voor Cape Groep te Enschede

Tip 7: Creativiteit

In moderne kantoorinrichtingen waar het belangrijk is dat er veel creativiteit ontstaat is het handig om open vergaderruimtes te creëren zoals bijvoorbeeld een interactieve ruimte met allerlei zit mogelijkheden waar collega’s bij elkaar kunnen komen en op een ontspannen manier ideeën met elkaar kunnen delen.

Hangstoelen_kantoor_kantine

Bron: Flowork voor Cape Groep te Enschede

Tip 8: Design meubelen

Wil je het kantoor geheel modern inrichten dan mogen design meubelen niet ontbreken natuurlijk. Mooie design bureaustoelen, design vergaderstoelen en design tafels passen helemaal in een moderne kantoorinrichting.

*MakeOver TIP:

Investeer in kwaliteit, dat is niet alleen duurzaam maar ook goed voor je eigen portemonnee! Ben jij op zoek naar nieuwe kantoorinrichting? Kijk dan eens bij Woonboulevard Poortvliet, hier heb je een ruime keuze en vind je gegarandeerd wat je zoekt!

Werkplek_tafeltennis_kantine

Bron: Flowork voorSchiphol

Tip 9: Kleuren

Een moderne kantoorinrichting mag altijd een kleurtje hebben. Bijvoorbeeld een kleur in het interieur zoals een gekleurde wand, gekleurde meubels zoals design bureaustoelen in de kleur van de huisstijl of juist de producten die verkocht worden tentoongesteld.

De basis van een moderne kantoorinrichting is altijd neutraal met o.a. grijstinten, wit tinten en zwart tinten. Probeer deze basis aan te houden zodat je met 1 kleurtint het kantoor een persoonlijk tintje kunt geven. Ruimtes zoals de kantine kun je vrolijke kleuren geven, deze werken oppeppend en geven je een fijn gevoel.

Vloeren_kantoor_werkruimte_gietvloer_pvc

Bron: Flowork voor Resul

Tip 10: Vloerafwerking

Nog niet kunnen beslissen wat je graag op de vloer wilt leggen? Elk kantoor heeft een andere type vloerafwerking nodig. Is de ruimte erg groot en heeft het een slechte akoestiek dan is vloerbedekking een goede keuze. Maar komen er vaak mensen binnen met vieze schoenen en is vloerbedekking eigenlijk helemaal niet zo efficiënt in jouw kantoor? Dan raden wij aan voor een hard materiaal te kiezen zoals bijvoorbeeld tegels of hout. Je kunt er dan ook voor kiezen om de werkplekken te voorzien van vloerbedekking voor iets meer sfeer voor de werknemers.

Ben jij aan het denken over een nieuwe kantoorinrichting? Dan wil je natuurlijk graag dat het zo goedkoop en efficiënt mogelijk ingericht wordt. Wij hebben een tiental tips hoe je een kantoor efficiënt kunt inrichten zonder al te veel geld te spenderen.

Tip 1: Indeling van een efficient kantoor

Een indeling is het aller belangrijkste in een efficiënte inrichting. De indeling bepaalt of je efficiënt kunt werken in het kantoor of niet. Denk bijvoorbeeld eens aan grote bureaus die eigenlijk geen fijne looproute overlaten om naar het kopieerapparaat te lopen. Je moet overal doorheen crossen voordat je ergens kunt komen. Dit werkt natuurlijk niet en daarom is het van belang dat je goed nadenkt over de indeling van het kantoor.

Tip 2: Imago

De indeling heeft ook invloed op het imago van het bedrijf. Hoe komen klanten en zakenrelaties binnen, hoe worden ze ontvangen? Lopen ze tegen een groots receptie blok op of staan er prachtige fauteuils voor ze te wachten? Het heeft allemaal invloed op het visitekaartje van het bedrijf.

Tip 3: Comfortabel

Comfort is belangrijk in een efficient kantoor. Ook al is het budget misschien wat klein, bezuinig nooit op comfortabel. Een comfortabele en aangename kantoorinrichting heeft invloed op de prestaties, productiviteit en tevredenheid van personeel en klanten.

Efficient-kantoor-inrichten-plattegrond

Bron: hetkantoorvanmorgen

Tip 4: Hergebruik

Waarom zouden we alle meubels nieuw moeten kopen als we ook mooie bureautafels, bureaulampen en wellicht ook kasten ergens op de kop kunnen tikken? Dit bespaart veel geld en zorgt ervoor dat je meer budget over hebt voor goede en ergonomische bureaustoelen in een efficient kantoor.

Tip 5: Materialen

Hoe werken de werknemers nou het meest efficient? Door een prettige sfeer te creeren in het interieur van het kantoor. Warme materialen spelen hier een grote rol in. Denk bijvoorbeeld eens aan warme kleuren, houten vloeren, warme verlichting en het gebruik van houten meubels.

Tip 6: Een open sfeer

Vroeger werden werknemers in individuele hokjes geplaatst. Iedereen had een eigen kantoor en kon daardoor ook doen en laten wat ze wilden. De kans op afleiding was veel groter dan in een grote open ruimte zoals men tegenwoordig veel vaker toepast. Een open sfeer stimuleert overleg en interactie tussen collega’s, er kunnen veel meer werkplekken gecreëerd worden op hetzelfde oppervlakte en er zijn meer mogelijkheden voor teamwerk.

Efficient-kantoor-inrichten

Bron: hetkantoorvanmorgen

Tip 7: Aparte ruimtes

Toch wordt er ook vaak gekozen voor een aantal aparte ruimtes in een open sfeer kantoor. Bijvoorbeeld een kleine keuken voor koffie en thee, een lunch ruimte en eventueel een afgesloten ruimte voor de opperste concentratie.

Tip 8: Opruimen

Het is misschien iets wat niet zo heel leuk is, maar opruimen is noodzakelijk in een efficiënt kantoor. Werknemers kunnen zich niet goed concentreren in een ruimte vol met rommel. Ruim papier op, orden brochures, plaats klappers in kasten en schaf postbakjes aan voor alle ongeopende post.

Efficient-kantoor-inrichten-open

Bron: buroproject

Tip 9: De grootte

Ben je heel erg gehecht aan het pand maar is de groep collega’s eigenlijk te klein voor de ruimte? Besef je dan dat werken in een te grote ruimte ook niet efficiënt is. Het is misschien wel fijn om veel ruimte te hebben, maar te veel is niet goed. Werknemers moeten te ver lopen, de sfeer is onprettig en kil.

[convertcalculator id=”gSevaDE2hS3chpNvD”]

Tip 10: Accessoires

Om de werknemers zo optimaal en efficiënt mogelijk te laten werken is het een goed idee om elke werknemer iets persoonlijks te laten meenemen voor op zijn of haar bureau. Iets persoonlijks zal ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen en dus liever op het werk zijn.

Efficient-kantoor-inrichten-vergaderen

Bron: sprank