De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Kantoor inrichten: 30 tips voor een modern kantoor!

Ben je op zoek naar inspiratie en tips voor een moderne kantoorinrichting? Dan is dit de plek waar je moet zijn. Welke elementen komen vaak terug in een moderne kantoorinrichting en welke mogen niet ontbreken in jouw kantoor? Denk hierbij aan een goede bureaustoel. We geven je graag een tiental tips voor een strak kantoor. Van voldoende daglicht tot de juiste vloerafwerking, overal is aan gedacht!

*MakeOver TIP:

Working nine to five! Om een plekje te creëren waar je fijn kunt werken en die je aan het eind van de dag weer snel opgeruimd hebt -zodat je gauw naar huis kan- , is het belangrijk om juiste meubels en andere essentials om je heen te hebben!

>> Kijk hier eens voor fijne kantoormeubels en handige opbergers! <<

Kantoor_inrichten_tips

Bron: Flowork voor Imu-Amsterdam

Tip 1: Daglicht in een modern kantoor

Een moderne kantoorinrichting begint met een ruimte die gevuld wordt met daglicht. Des te meer daglicht er aanwezig is in het kantoor, des te beter iedereen zal werken.

Kantoorinrichting_flexibele_werkplekken

Bron: Flowork voor My Peony Society

Tip 2: Flexibele werkplekken

Een modern kantoor zou niet modern zijn als er geen flexibele werkplekken zijn. Plekken waar elke werknemer kan werken en die ook te transformeren zijn tot andere werkplekken. Wees creatief met de plekken en probeer de indeling zo vrij als mogelijk op te zetten.

Werkruimte_office_kantoor

Bron: Flowork voor My Peony Society

Tip 3: Openheid in een modern kantoor

Openheid is een belangrijk element in een moderne kantoorinrichting. Vroeger werden kantoren ingedeeld in hokjes maar tegenwoordig mag het steeds opener en transparanter zijn.

Groene_wand_duurzaamheid_productief_werken

Bron: Flowork voor Cape Groep te Enschede

Tip 4: Milieuvriendelijk

Het klinkt misschien saai maar milieubewust zijn wordt steeds populairder. We eten graag biologisch, we scheiden ons afval en we laten het groen steeds meer terugkomen in onze interieurs. Zo ook in een moderne kantoorinrichting. Er zijn talloze bedrijven die op een gemakkelijke manier een karakteristieke groenwand installeren in kantoren. Op deze manier komt er meer zuurstof in de ruimte, wordt de lucht gezuiverd en breng je een stukje natuur naar binnen.

Kantoor_werkplek_bureau

Bron: Flowork voor Resul

Tip 5: Verlichting in een modern kantoor

Verlichting is een van de belangrijkste elementen in een moderne kantoorinrichting. We denken bijvoorbeeld aan werkverlichting maar ook sfeerverlichting mag niet ontbreken. Niemand zit graag onder TL balken dus kies werkverlichting die efficiënt en mooi is.

* Uitgelicht

De invloed van licht is ontzettend belangrijk voor ons. Het kan je kalmeren, denk dan aan een gedimd licht tijdens een diner. Of het kan je concentratie bevorderen, denk aan een verlicht kantoor.

>> Productief aan de slag? Kijk eens naar de verlichting op kantoor. <<

kantoor_verlichting_werkruimte

Bron: Flowork voor Imu-Amsterdam

Tip 6: Glas in een modern kantoor

Glas is een ideaal materiaal voor het scheiden van ruimtes maar het open houden van de sfeer. Met glas creëer je een vergaderzaal, scheidingswand of esthetische wand in de wachtkamer.

Kantoor_inrichten_inspiratie

Bron: Flowork voor Cape Groep te Enschede

Tip 7: Creativiteit

In moderne kantoorinrichtingen waar het belangrijk is dat er veel creativiteit ontstaat is het handig om open vergaderruimtes te creëren zoals bijvoorbeeld een interactieve ruimte met allerlei zit mogelijkheden waar collega’s bij elkaar kunnen komen en op een ontspannen manier ideeën met elkaar kunnen delen.

Hangstoelen_kantoor_kantine

Bron: Flowork voor Cape Groep te Enschede

Tip 8: Design meubelen

Wil je het kantoor geheel modern inrichten dan mogen design meubelen niet ontbreken natuurlijk. Mooie design bureaustoelen, design vergaderstoelen en design tafels passen helemaal in een moderne kantoorinrichting.

*MakeOver TIP:

Investeer in kwaliteit, dat is niet alleen duurzaam maar ook goed voor je eigen portemonnee! Ben jij op zoek naar nieuwe kantoorinrichting? Kijk dan eens bij Woonboulevard Poortvliet, hier heb je een ruime keuze en vind je gegarandeerd wat je zoekt! 

Werkplek_tafeltennis_kantine

Bron: Flowork voorSchiphol

Tip 9: Kleuren

Een moderne kantoorinrichting mag altijd een kleurtje hebben. Bijvoorbeeld een kleur in het interieur zoals een gekleurde wand, gekleurde meubels zoals design bureaustoelen in de kleur van de huisstijl of juist de producten die verkocht worden tentoongesteld.

De basis van een moderne kantoorinrichting is altijd neutraal met o.a. grijstinten, wit tinten en zwart tinten. Probeer deze basis aan te houden zodat je met 1 kleurtint het kantoor een persoonlijk tintje kunt geven. Ruimtes zoals de kantine kun je vrolijke kleuren geven, deze werken oppeppend en geven je een fijn gevoel.

Vloeren_kantoor_werkruimte_gietvloer_pvc

Bron: Flowork voor Resul

Tip 10: Vloerafwerking

Nog niet kunnen beslissen wat je graag op de vloer wilt leggen? Elk kantoor heeft een andere type vloerafwerking nodig. Is de ruimte erg groot en heeft het een slechte akoestiek dan is vloerbedekking een goede keuze. Maar komen er vaak mensen binnen met vieze schoenen en is vloerbedekking eigenlijk helemaal niet zo efficiënt in jouw kantoor? Dan raden wij aan voor een hard materiaal te kiezen zoals bijvoorbeeld tegels of hout. Je kunt er dan ook voor kiezen om de werkplekken te voorzien van vloerbedekking voor iets meer sfeer voor de werknemers.

Top 10 leukste producten voor het kantoor!

Van een comfortabele bureaustoel tot een schitterende bureaulamp

Sorry, geen producten gevonden.

*De MakeOver shoptips uit dit blog:

>> Kijk hier eens voor fijne kantoormeubels en handige opbergers! <<

>> Productief aan de slag? Kijk eens naar de verlichting op kantoor. <<

>> Toe aan nieuwe kantoorinrichting? Kijk dan eens bij Woonboulevard Poortvliet, hier heb je een ruime keuze en vind je gegarandeerd wat je zoekt! << 

Werk jij ook kantoor? Laat ons weten wat daar is gedaan om er een fijne plek van te maken. Wij zijn erg benieuwd!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?