Welke Keuken Spoelbak is het Geld Waard?

Bij het inrichten van een nieuwe keuken kan het lastig zijn om te bepalen welke spoelbak er in de keuken past. Een spoelbak is een essentieel onderdeel van de keuken of bijkeuken maar door de verschillen in prijs en kwaliteit is het soms lastig kiezen.

Een spoelbak wordt intensief gebruikt en naast comfort is het ook belangrijk dat het stijlvol is. Het design moet bij de rest van de keuken passen.

Zo kies je een goede spoelbak:

 • Kies een spoelbak in dezelfde stijl als de keuken.
 • Ga voor een formaat wat past bij de grootte van je keuken.
 • Kwaliteit is belangrijk, je gebruikt de spoelbak veel.
 • Naast functionaliteit is stijl ook belangrijk, kies een stijlvolle spoelbak.
 • Denk goed na over de montage mogelijkheden

De beste Spoelbakken volgens Makeover.nl

Met het Makeover Test Instituut hebben we onderzocht wat de beste spoelbak is op het gebied van kwaliteit, prijs en comfort. Zo weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt.

Beste Montage

Mizzo Spoelbak Linea

Voor een stoer randje

Dankzij het formaat van deze spoelbak is hij geschikt voor iedere keuken. Daarnaast kan hij ook nog eens op iedere manier geïnstalleerd worden, net hoe jij het wilt. De spoelbak wordt geleverd met de benodigde bevestigingsmaterialen, waardoor de montage nog eenvoudiger is.

Wat je over dit product moet weten:
 • Geluidsabsorberende pads
 • Roestvrij staal
 • Levenslange garantie
 • De sifon is niet inbegrepen
Meest Functioneel

Mizzo Spoelbak Linea

Voor de grotere keukens

Deze brede spoelbak is perfect voor de wat ruimere keukens. Hij biedt net iets meer ruimte en comfort, dan het standaard formaat. Dankzij het hoogwaardige materiaal blijft de spoelbak mooi en kun je er eindeloos van genieten.

Wat je over dit product moet weten:
 • Eenvoudige montage
 • Inclusief bevestigingsmateriaal
 • Roestvrij staal
 • Exclusief sifon
Meest Praktisch

Mizzo Spoelbak Quadro

Net dat beetje extra

Deze roestvrijstalen spoelbak beschikt over een dunne rand en maar liefst 2 spoelbakken, met ongelijke inhoud. Hierdoor heb je net een beetje meer ruimte tijdens het afwassen. Daarnaast ziet het er ook nog eens stijlvol uit en kun je 'm op iedere manier installeren.

Wat je over dit product moet weten:
 • Geïntegreerde overloop
 • 2 spoelbakken
 • Exclusief sifon
Beste Dubbele Spoelbak

Mizzo Spoelbak Quadro - Dubbele Spoelbak

Dubbel zoveel gemak

Deze spoelbak geeft je grote keuken twee keer zoveel ruimte en werkplek. Met dit model kies je voor veel gebruiksgemak en een upgrade voor je keukenblad. De twee gelijke spoelbakken zorgen voor een symmetrisch geheel, wat het nog stijlvoller maakt.

Wat je over dit product moet weten:
 • 2 spoelbakken
 • Verborgen design overloop
 • Eenvoudige montage
 • Exclusief sifon
Meest Stijlvol

Mizzo Ambro – composiet

Spoelen in stijl

Deze modieuze spoelbak dankt zijn uiterlijke aan het prachtige, sterke composiet waarvan hij gemaakt is. Hij is net een tikkie groter dan de standaard spoelbak, maar past nog steeds in iedere keuken. Met dit model ben je verzekerd van een keuken met karakter.

Wat je over dit product moet weten
 • Inclusief sifon
 • Eenvoudig te reinigen
 • Hoogwaardig materiaal
Meest Efficient

Spoelbak Uitstortgootsteen Van Marcke Callisto

Keep it simple

Deze spoelbak is lekker normaal gebleven. Met twee spoelbakken is hij praktisch en functioneel, zonder poespas. Als je hebt afgewassen kun je je vaat nog even laten drogen op het daarvoor bestemde vlak. Door zijn eenvoudige uiterlijk is hij geschikt voor iedere keuken.

Wat je over dit product moet weten:
 • Inclusief sifon
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Roestvrij staal
 • Enkel geschikt voor inbouw

Culinorm spoelbak RVS rond

Ronde vormen mogen weer

Dit is de perfecte spoelbak voor een moderne keuken. De hoeken zijn geen 90 graden waardoor er geen vuil blijft zitten en hij altijd makkelijk schoon te maken is. Rond is weer helemaal in trek in de interieur wereld, dus wees er snel bij en ga voor een rond model spoelbak.

Wat je over dit product moet weten:
 • Elegante, ronde vorm
 • Betaalbaar
 • Krachtig

Spoelbak Keuken Gun Metal 40 cm

De perfecte spoelbak voor een strakke keuken is de Gun Metal spoelbak van 40 cm. Ga je voor deze spoelbak dan kies je voor kwaliteit en stijl. Het grijs/zwarte design, wat ook Gun Metal genoemd wordt, geeft de keuken een stoere uitstraling.

Met 40 cm is dit formaat een normale grootte voor in de keuken. Naast de luxe uitstraling die de spoelbak heeft, beschikt de MIZZO Linea Gun Metal 40 cm ook over innovatieve oplossingen. Zo is de spoelbak gemaakt van roestvrijstaal, door de dikte van het staal kan de spoelbak niet deuken en de geluidsabsorberende pads zorgen dat het geluid gedempt wordt.

De spoelbak is gemakkelijk te monteren en geschikt voor onderbouw en vlakbouw. Let op bij het bestellen dat de sifon apart besteld moet worden. Een ander voordeel van MIZZO Linea, de fabrikant van deze spoelbak, is dat je levenslang garantie hebt. Je schaft dus een kwaliteitsproduct aan.

spoelbak-gun-metal
Mizzo

Grote Spoelbak Keuken 70 cm

Voor een ruime keuken is een grote spoelbak erg fijn om te hebben. Een grote spoelbak geeft meer gemak en flexibiliteit. Deze spoelbak van MIZZO Linea van 70 cm past in een grote keuken.

De spoelbak is gemaakt van RVS wat van hoge kwaliteit is en daardoor lang meegaat. Dit model kan gebruikt worden voor onderbouw en vlakbouw keukens. Met 70cm is de spoelbak bijna twee keer zo groot als een traditioneel formaat spoelbak. Het is belangrijk dat je voldoende ruimte in je keukenblad hebt om voor dit formaat te kiezen. Een ruime spoelbak hebben is fijn wanneer je voldoende werkblad overhoudt in de keuken.

De hoge kwaliteit van deze spoelbak kenmerkt zich door de levenslange garantie die de spoelbak heeft. Verder blijft de spoelbak deukvrij en worden de geluidsabsorberende pads, zeefkorf en overloopset meegeleverd.

Een complete spoelbak voor een keuken met veel keukenblad.

spoelbak-groot-rvs
Mizzo

Anderhalve Spoelbak Keuken 59

Een dubbele spoelbak is superhandig en zeker wanneer deze niet te veel ruimte in neemt. De MIZZO anderhalve spoelbak is met 59cm het perfecte formaat voor elke keuken.

Een standaardmaat spoelbak is 40 cm, deze spoelbak is dus 1,5 keer zo groot. Hij neemt niet heel erg veel plek in maar toch kan je genieten van de luxe van 2 spoelbakken. Door de scheiding tussen de spoelbakken kun je bijvoorbeeld tegelijkertijd iets in de spoelbak laten staan en toch je handen wassen of iets afwassen.

De spoelbak is gemaakt van RVS wat roestvrij is en stevig in gebruik. Het deukt niet en er zit een zit een geluidsabsorberende laag op. Wat in tegenstelling tot andere spoelbakken zorgt dat het gebruik van de spoelbak weinig geluid maakt.

Deze MIZZO anderhalve spoelbak past in elke keuken en zorgt ervoor dat je kunt genieten van 2 spoelbakken in 1.

spoelbak-rvs-zilver
Mizzo

Grote Spoelbak Keuken 80cm

Kies voor luxe én comfort met de dubbele spoelbak van MIZZO Quadro. Deze spoelbak is alles wat je nodig hebt in een moderne keuken. De spoelbak is 80cm en bestaat uit 2 spoelbakken naast elkaar.

Een dubbele spoelbak van dit formaat komt het best tot z´n recht in een grote keuken. Kies voor een keuken met voldoende werkblad zodat je ook echt van dit formaat spoelbak kunt genieten.

Een spoelbak met 2 spoelbakken zorgt ervoor dat je genoeg ruimte hebt om te koken, af te wassen en handen te wassen tegelijk. Je kunt gerust afwas in de spoelbak laten staan terwijl je aan het koken bent. Een dubbele spoelbak met zoveel ruimte is zeer gemakkelijk.

De spoelbakken zijn gemaakt van vrij dik RVS en gaan levenslang mee. Monteer de spoelbak in een onderbouw of vlakbouw opstelling en geniet van ruimte.

spoelbak-dubbel-groot
Mizzo

Composiet Zwarte Spoelbak 50 cm

Een moderne keuken kan wel een zwarte spoelbak gebruiken. Ga voor de MIZZO Ambro 50cm spoelbak van composiet. Het zwarte van de spoelbak geeft een luxe en modieuze uitstraling.

Deze spoelbak is met 50cm wat groter dan het standaardformaat en hierdoor heb je wat meer ruimte in de spoelbak. De spoelbak is gemaakt van keramiek- composiet wat een duurzaam materiaal is. Dit gaat lang mee. De levenslange garantie laat zien dat ze niet twijfelen over de kwaliteit van de producten

Een zwarte spoelbak heeft karakter en heeft een andere uitstraling dan een rvs-spoelbak. De Ambro composiet spoelbak wordt geleverd met de korfplug-, overloopset en een ruimtebesparende sifon.

Deze spoelbak is geschikt voor onderbouw/opbouw. Voor vlakopbouw is dit model niet geschikt.

Geniet van luxe en comfort met deze ruime en stijlvolle zwarte spoelbak.

zwart-composiet-spoelbak
Mizzo

Spoelbak Uitstortgootsteen Van Marcke Callisto 2B 116x50cm

Ben je op zoek naar een spoelbak met veel ruimte dan is deze dubbele spoelbak met uitstortgootsteen van Marcke Callisto de juiste keuze. Naast 2 spoelbakken zit er een extra deel aan vast om je vaat uit te laten druipen.

Gebruik de ene kant voor de afwas en de andere kant om te koken. Deze spoelbak heeft veel ruimte om gebruik van te maken. De spoelbak is gemaakt van RVS wat lang meegaat en stevig is. De spoelbak komt met een sifon die plaats bespaart. De afmeting is 6/4''x 40 mm. Door het formaat van de spoelbak met uitstortgootsteen is deze geschikt voor een onderkast vanaf 80cm breed.

Deze spoelbak is alleen geschikt voor inbouw. Door het formaat kan deze spoelbak niet in elke keuken gebruikt worden.

spoelbak-dubbel-uitlek
Go by Van Marcke

Culinorm spoelbak RVS rond opbouw - Ø 45 cm

Op zoek naar een uniek design? Dan is deze Culinorm Spoelbak rond een uitstekende keuze. De ronde spoelbak zie je steeds minder, maar door het unieke design krijg je een opvallend keukenblad.

De Culinorm spoelbak is gemaakt van stevig RVS en zal lang meegaan. Culinorm wordt geproduceerd in Europa wat hoge kwaliteitseisen met zich meebrengt.De roestvrijstalen laag is 1mm dik waardoor de spoelbak goed in vorm blijft en scheve spoelbakken of afwijkende maten niet voorkomen.

De spoelbak is alleen geschikt voor opbouw. Het is een totaalpakket, de korfplug, sifon, overloop en klemmen worden meegeleverd. De spoelbak is eenvoudig te monteren en door al het meegeleverde bevestigingsmateriaal kun je na ontvangst meteen aan de slag. Past goed bij zo'n stoere magnetisch messenhouder.

ronde-wasbak-spoelbak
Culinorm

Waar je op moet letten bij het kopen van een spoelbak

Doordat je de spoelbak intensief gebruikt is het belangrijk om een spoelbak te kiezen die goed bij je wensen en de keuken past. Zo is een grote spoelbak in een keuken met weinig werkblad niet erg comfortabel. Kies je voor lage kwaliteit en erger je je aan de krassen en deuken in je spoelbak? Dan is het niet heel erg eenvoudig om de spoelbak te vervangen. Ga voor comfort en kwaliteit en kies een spoelbak waarvan je kunt genieten. Zowel doordat de spoelbak dezelfde stijl als de keuken heeft, als de kwaliteit en het formaat wat bij de keuken past.

spoelbak-zwart-tips
Bol.com

Een spoelbak op jouw formaat

Er zijn veel verschillende types spoelbakken. Zo kun je een standaardmaat kiezen. Dit is een spoelbak van ongeveer 40cm maar het is ook mogelijk om voor een dubbele of anderhalve spoelbak in je keuken te hebben

1. Enkele spoelbak

De enkele spoelbak is er in verschillende formaten. De standaardmaat is ongeveer 40cm. Dit is een normaal formaat spoelbak voor keukens met weinig keukenblad. Voor grotere keukens is de enkele spoelbak er voor 70-80cm. Dit is een langwerpige spoelbak en is voor grotere keukens omdat het meer werkblad inneemt.

2. Anderhalve spoelbak

Deze spoelbak is zoals de naam zegt 1 hele spoelbak met een halve. Je hebt 2 spoelbakken maar niet het volledige formaat. Het voordeel is dat deze spoelbak relatief weinig ruimte inneemt. (60 cm) en je wel kunt genieten van 2 spoelbakken naast elkaar.

3. Dubbele spoelbak

De dubbele spoelbak is 2x een traditioneel formaat spoelbak. Je hebt dus 2 spoelbakken van 40cm naast elkaar.

spoelbak-dubbel-enkel
Bol.com

Pas ‘m aan naar jouw wens

Een spoelbak is eenvoudig aan te passen aan je wensen. Zoals eerder genoemd kan je ook meerdere spoelbakken combineren in de keuken. Wil je een enkele spoelbak dan kun je kiezen voor een vierkante of een ronde spoelbak. Beide nemen weinig ruimte in beslag.

Wil je een iets grotere spoelbak dan kun je kiezen voor een rechthoekig model. Je kunt voor een enkele spoelbak kiezen met rechthoekig model of voor een dubbele spoelbak. Je hebt dan 1 spoelbak van 40 cm en een halve van 20cm.

Ga je helemaal voor groot dan kun je kiezen voor een grote spoelbak. Dit is een rechthoekig model van 80cm en kan een enkele of dubbele spoelbak zijn. Bij de enkele heb je 1 spoelbak met kraangat en bij het dubbele model heb je 2 spoelbakken met 2 kraangaten.

smal-spoelbak-klein
Bol.com

Kies de stijl die jij wilt

Het kan vrij lastig zijn om de juiste stijl te kiezen. De verschillende materialen maken het karakter van de spoelbak. RVS is de meest bekende keuze voor een spoelbak maar er zijn meer mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor messing, gun metal, composiet, graniet en keramiek.

De RVS-spoelbak is gemaakt van roestvrijstaal en erg stevig voor een spoelbak. Een spoelbak zwart kan van RVS gemaakt zijn, maar een zilveren spoelbak kan ook RVS zijn.

Een zwarte spoelbak kan ook gemaakt zijn van composiet. Dit materiaal kan erg goed tegen hitte en is vlekbestendig.

Misschien heb je weleens van een Gun metal spoelbak gehoord. Dit is de kleur van de spoelbak. Het is een kleur wat tussen zwart en RVS (zilver) in zit. Een spoelbak met de kleur Gun Metal heeft een bijzondere look.

Messing spoelbak heeft een eigentijdse uitstraling. Dit is een combinatie van koper en zink. Het voordeel is dat het niet roest en een unieke uitstraling heeft.

goud-stijl-spoelbak
123spoelbak.nl

Ga je voor een in- of opbouw spoelbak?

Er zijn verschillende manieren om de spoelbak te monteren.

 1. Kies voor de kant en klare keukens. Bijvoorbeeld een Keukenblok met spoelbak of een aanrechtblad met spoelbak er al in verwerkt. Hierbij kan je vaak niet het formaat van de spoelbak kiezen omdat het al in het blad verwerkt zit.

 2. De onderbouw spoelbak of inbouw spoelbak wordt in het keukenblad gemaakt. Hierdoor loopt het keukenblad naadloos over in de spoelbak. De spoelbak ligt wat dieper dan bij de andere manieren van montage.

 3. Bij de opbouw spoelbak wordt zoals de naam al zegt de spoelbak op het keukenblad gemonteerd. De rand van de spoelbak leunt op het keukenblad. Je zal bij dit type montage altijd een randje zien.

 4. De laatste optie is de vlakbouw spoelbak. Deze spoelbak loopt naadloos over in het keukenblad. Een vlakbouw spoelbak ziet er heel erg strak uit doordat je geen randjes hebt die in het keukenblad overlopen.
rvs-spoelbak-montage
Bol.com

Spoelbakken van andere merken

Ikea

Ikea heeft, naast keukens, ook spoelbakken in het assortiment. Deze spoelbak is heel erg handig omdat het een anderhalf model is. Het is een inbouwspoelbak wat niet het meest strakke design is, maar wel functioneel. Gemaakt van RVS gaat deze spoelbak lang mee. Met 25 jaar garantie weet je zeker dat je er wel even mee vooruit kan.

spoelbak-inbouw-simpel
IKEA

Caressi

Deze spoelbak van Caressi kan op alle manieren gemonteerd worden. Dit is erg handig. Helaas is het formaat van de spoelbak niet voor elke keuken geschikt. Met een dubbele spoelbak van 80cm heb je een keuken nodig met voldoende keukenblad. Gemaakt van RVS is de spoelbak van goede kwaliteit.

dubbele-spoelbak-rvs
Caressi

Reginox

De Reginox spoelbak is een opvallend exemplaar. De kleur van deze spoelbak springt eruit. Het is een gouden spoelbak met een afmeting van 50x40cm. Het leuke van deze spoelbak is dat het een bijzondere kleur heeft. Het moet wel echt bij je keukenstijl passen.

gouden-spoelbak-keuken
Reginox