5 online programma’s waarmee je de slaapkamer online kunt inrichten

Door Tessa de Leeuw | | Slaapkamer

Een perfecte manier om je slaapkamer opnieuw in te richten maar niet teveel tijd bezig te zijn met het schuiven van meubels is het gebruiken van een online programma voor het inrichten van slaapkamers. Er zijn verschillende online teken programma’s beschikbaar waar je gratis en heel snel je eigen slaapkamer indeling tekent. Dit zijn eenvoudige programma’s waar altijd een duidelijke handleiding bij beschikbaar is.

Je slaapkamer inrichten doe je met de volgende tools! Persoonlijk vind ik nummer 1 en 4 veruit het best! Laat je mij weten met welk ontwerp programma jij je kamer online gaat inrichten?

Slaapkamer online inrichten met Floorplanner

Op de Floorplanner website kun je een plattegrond tekenen en zelfs je slaapkamer in 3D bekijken. Je kunt met kleuren en materialen werken, maatvoering wordt weergegeven en het is gratis! Ook bij Makeover maken voor interieuradvies gebruik van Floorplanner. Wanneer een klant om advies voor het interieur vraagt, weten we niet hoe snel we Floorplanner erbij moeten pakken. Gaan we niet voor Floorplanner, dan heeft Sketchup meestal onze voorkeur. Daar later meer over.


floorplanner voor indeling slaapkamer ontwerpen
Floorplanner

Hieronder is een video te vinden van een interieurstyliste die met Floorplanner een kamer ontwerpt, in dit geval de slaapkamer. De software wordt slim ingezet, aangezien 3d tekenen voor veel mensen best lastig is. In dit geval zie je hoe simpel zoiets kan zijn. Alleen al doordat er veel blokken van te voren gekozen kunnen worden!

Ikea 3d planner

Ikea heeft het heel gemakkelijk voor haar klanten gemaakt door een 3D programma te ontwikkelen waarin klanten producten uit de Ikea catalogus kunnen toevoegen aan hun eigen slaapkamer plattegrond. Zodra je klaar bent met inrichten van je slaapkamer, print je de plattegrond uit en neem je het mee naar een filiaal waar je de meubels kunt kopen of bestellen. Aan de onderkant van dit hoofdstuk is nog een oud voorbeeld te vinden van de IKEA 3d planner waarmee een aanzet voor een IKEA slaapkamer gegeven wordt. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je alleen maar uit IKEA meubels kunt kiezen. Als je bijvoorbeeld voor een tienerkamer de IKEA planner zou willen gebruiken, is er weinig keus. Een IKEA kamer ontwerpen is daarom leuk, maar waarschijnlijk niet voldoende. Behalve als je al van plan was alles bij de grootste woonwinkel van Nederland te kopen.

slaapkamer online inrichte nikea
IKEA

Ook hier is het belangrijk dat je een idee krijgt van het ontwerpen van een IKEA kamer. Daarom heb ik een video bijgevoegd van een bekende Amerikaanse Youtuber die een kamer met de 3d planner ontwerpt. Zo kun jij een idee krijgen van hoe lastig het is om met deze software een 3d kamer te ontwerpen.

Navigram verschilt niet veel van de eerder genoemde online programma’s. Het enige verschil is dat het alleen werkt op een windows computer. Het tekenen van de ruimtes, en zelfs tuinen, is zeer gemakkelijk in dit programma. Als je eenmaal klaar bent, print je de tekening uit zodat je deze mee kunt nemen naar je makelaar, aannemer etc. Misschien heb je het ook gelezen in ons artikel over het ontwerpen van een huis in 3d. Navigram bestaat niet meer. Dat terwijl het een best aardig ontwerpprogramma was. On to the next one dan maar!

online inrichten slaapkamer met navigram
Navigram

Het beste 3d ontwerpprogramma is Sketchup

Met vlag en wimpel mag Sketchup (dat tegenwoordig van Google is) zich het beste 3d programma voor het ontwerpen en inrichten van kamers noemen. Slaapkamers, eetkamers, studeerkamers en zelfs complete huizen kunnen met Sketchup ontworpen worden. Als je online je kamer wilt ontwerpen, is dat gratis met Sketchup mogelijk. Wil je echt een computer programma gebruiken (software installeren), dan moet je wel voor Sketchup betalen. Ik denk alleen niet dat jij dat nodig hebt.

Op deze pagina kun je meer lezen over Sketchup. Je gaat geen beter, goedkoper en uitgebreider 3d programma vinden dat je ook nog eens online kunt gebruiken (app).

Slaapkamer online inrichten met Home Decorator

Home Decorator is een uniek programma omdat je hier de mogelijkheid hebt om een foto van je eigen slaapkamer te importeren zodat je precies kunt zien hoe het nieuwe bed of kast in jouw interieur zal staan. Ook Home Decorator is de afgelopen maanden aan zijn einde gekomen. Software en programma’s om een kamer mee te ontwerpen, lijken geen lang bestaan te hebben. Jammer, want als jij je inspiratie van Pinterest en Instagram in de praktijk wilt laten terugkomen, heb je toch echt een teken programma nodig. Gelukkig zijn er nog genoeg apps waarmee je jouw kamer kunt inrichten.

slaapkamer online inrichten met hom3decorator
Home3decorator

3D ontwerpen Online

Ontwerp je eigen tuin, terras, huis of balkon met dit online teken programma voor het inrichten van jouw huis. En dat allemaal online. Zoals je ondertussen hebt kunnen lezen is het online inrichten van je kamer, in 3d, wat minder makkelijk dan voorheen. Veel programma’s bestaan niet meer waardoor je wat mij betreft het best kunt kiezen uit Floorplanner of Sketchup. Een ontwerp zoals hieronder is misschien verleden tijd, want dit was ook weer een teken programma voor kamers dat niet meer bestaat. De enige app waarmee een kamer inrichten echt tot in detail mogelijk blijft, is Sketchup. Dat ook online gratis te gebruiken is. Voor het 3d tekenen van een kamer is dit toch wel het makkelijkst. Zeker als je wat extra tijd over hebt om je echt goed te verdiepen!

slaapkamer online inrichten met 3dontwerpenonline
3DOntwerpen

Kamers juist opnieuw inrichten?

Wil jij je kamers inrichten in een nieuwe stijl? Heb je ergens online leuke interieur inspiratie of andere programma’s gezien waardoor je klaar bent alles weer uit te gaan tekenen? Dan kun je niet vroeg beginnen met tekenen. Een goed 3d ontwerp zorgt ervoor dat je kamers een visualisatie zijn van wat er in je hoofd zit. Je vergeet anders snel wat er eigenlijk in je achterhoofd aan ideeën rondzweven. Zo hebben wij veel van onze programma’s en ideeën van deze site gehaald. Als jouw favoriete programma hier niet bij zit, dan kun je daar misschien wel het programma vinden dat bij je past.

Even terug naar het project dat je klaar hebt staan: je kamers inrichten. Super stoer project dat je meer tijd kan gaan kosten dan je denkt. Let op de volgende punten met het ontwerpen van de kamers voordat je ze opnieuw gaat inrichten:

  1. Bepaal je budget
  2. Schrijf je gewenste interieurstijl op
  3. Bepaal wat voor sfeer je wilt creëren
  4. Teken de indeling uit
  5. Maak voor het gemak een plattegrond van iedere kamer (dus ook de slaapkamers)
  6. Controleer of het kamer ontwerp dat je per kamer gemaakt hebt, klopt met de werkelijkheid
  7. Gebruik alleen de juiste afmetingen (check dus ook hier alles)
  8. En doe dit met een ontwerpprogramma uit mijn overzicht
voorbeeld-3d-ontwerp-kamer

Moet ik dan echt een plattegrond van alle kamers tekenen..

Het hoeft niet, handig is het wel. Mocht je wat hulp kunnen gebruiken, raad ik je aan even op dit artikel te reageren. We (waaronder ikzelf) help je graag op weg. Een kamer inrichten in een 3d ontwerp programma is zo moeilijk nog niet. Je moet wel echt weten waar alle knoppen zitten. Daarna is het simpel!