slaapkamer-accessoires
@hoff.van.saar

De leukste slaapkamer accessoires op een rijtje!

Door Tessa de Leeuw | | Slaapkamer

We vergeten vaak dat we onze slaapkamer ook gezellig mogen maken met accessoires. De slaapkamer is een belangrijke ruimte in ons huis. We ontspannen er, we kijken er tv, we lezen er een boek en we slapen er een aantal uren per dag. Bekende hoofdzaken als gordijnen, licht, kasten en een goede boxspring zijn bekend. Maar welke accessoires passen nou goed in een slaapkamer? Er zijn een aantal accessoires die niet mogen ontbreken in een slaapkamer omdat ze een gezellige sfeer creëren.

Persoonlijkheid

Accessoires die de persoonlijkheid van jou en je partner versterken mogen niet ontbreken in een slaapkamer. Bijvoorbeeld een souvenir dat jullie hebben meegenomen van een verre reis. Een kunstwerk van een familie lid, een cadeau van een vriend of vriendin. Decoraties die een verhaal hebben doen het altijd erg goed in het interieur van een slaapkamer. Ze geven sfeer en karakter aan de ruimte.

slaapkamer-accessoires-persoonlijk
@pakhuis.wonen

Bron: @pakhuis.wonen

Beddengoed

Een noodzakelijk accessoire waar je iets meer geld aan mag uitgeven is het dekbedovertrek. Het is ten eerste belangrijk dat het comfortabel aanvoelt en je warm houdt. Daarnaast is het ook van belang dat het overtrek bij het interieur van je slaapkamer past. Effen of sobere overtrekken geven je slaapkamer meer rust en zijn goed te combineren met leuke sierkussentjes. Een overtrek met kleuren en patroontjes zijn een eye catcher in je slaapkamer en moeten dan ook goed passen bij het interieur van je slaapkamer.

boho-beddengoed-slaapkamer
@plinka_life

Bron: @plinka_life

Verlichting

Verlichting is een belangrijk aspect in je slaapkamer. De perfecte combinatie is om gebruik te maken van sfeer verlichting en functionele verlichting. Sfeerverlichting gebruik je wanneer je tv kijkt en de functionele verlichting is bedoeld voor het lezen van een boek.

Probeer niet te fel licht in je armaturen te gebruiken omdat dit er voor zal zorgen dat je minder snel in slaap valt. Wil je kunnen wisselen van licht sterkte dan werkt een dimmer nog het beste. Op deze manier kun je zelf bepalen wanneer je meer en minder licht nodig hebt.

Meer slaapkamer verlichting? Bekijk onze inspiratie gids eens!
slaapkamer-verlichting
@mirja_lifestyle_and_more

Bron: @mirja_lifestyle_and_more

Nachtkastjes

Nachtkastjes zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Maar kijk ook eens om je heen naar andere tafeltjes, je kunt bijvoorbeeld ook een leuke bijzet tafeltje gebruiken als nachtkastje. Als je een kleine slaapkamer hebt is het verstandig om kleinere nachtkastjes te nemen zodat de ruimte niet zo klein lijkt.

slaapkamer-nachtkastjes
@ingwoont

Bron: @ingwoont

Sierkussentjes

Een leuk accessoire voor je slaapkamer zijn sierkussentjes. Decoreer je bed met leuke kussentjes in verschillende kleuren die bij de rest van het interieur passen. Om het nog speelser te maken kun je er ook voor kiezen om kussentjes in verschillende maten en materialen te nemen.

slaapkamer-accessoires-sierkussens
@madebynicool

Bron: @madebynicool

Wand decoratie

Vaak is de wand waar het bed tegenaan staat saai en leeg. Bekijk wat bij de stijl van jou interieur past en stem hierop de wand decoratie af. Probeer bijvoorbeeld eens een mooi schilderij, een leuke grafische print of een verzameling van foto’s en spiegels.

Wij hebben een selectie gemaakt aan zwarte spiegels, voor iedere stijl. Benieuwd? Klik hier!
slaapkamer-accessoires-wanddecoratie
@madeleineshouse72

Bron: @madeleineshouse72

Romantische accessoires

Maak je slaapkamer extra romantisch met geurkaarsen, theelichtjes, verse bloemen en subtiele stofjes. Het optimale romantische gevoel is natuurlijk een echt open haardje op je slaapkamer maar dit effect is ook gemakkelijk na te bootsen met een open haard DVD voor op je tv. Gemakkelijk, veilig en gezellig!

slaapkamer-accessoires-romantisch
@hoff.van.saar

Bron: @hoff.van.saar