De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De leukste slaapkamer accessoires op een rijtje!

We vergeten vaak dat we onze slaapkamer ook gezellig mogen maken met accessoires. De slaapkamer is een belangrijke ruimte in ons huis. We ontspannen er, we kijken er tv, we lezen er een boek en we slapen er een aantal uren per dag. Bekende hoofdzaken als gordijnen, licht, kasten en een goede boxspring zijn bekend. Maar welke accessoires passen nou goed in een slaapkamer? Er zijn een aantal accessoires die niet mogen ontbreken in een slaapkamer omdat ze een gezellige sfeer creëren.

Persoonlijkheid

Accessoires die de persoonlijkheid van jou en je partner versterken mogen niet ontbreken in een slaapkamer. Bijvoorbeeld een souvenir dat jullie hebben meegenomen van een verre reis. Een kunstwerk van een familie lid, een cadeau van een vriend of vriendin. Decoraties die een verhaal hebben doen het altijd erg goed in het interieur van een slaapkamer. Ze geven sfeer en karakter aan de ruimte.

slaapkamer accessoires ideeen

Bron: Janeshomeanddecoration

Beddengoed

MakeOver’s slaapkamer favorieten

Wat mag er in een fijne en comfortabele slaapkamer écht niet missen? Onze slaapkamer experts hebben de tips op een rijtje gezet.

  • Wist je dat we ruim ⅓ van ons leven in bed doorbrengen? Met een gemiddelde nachtrust van 8 uur heeft slaap een extreme invloed op ons leven en humeur. Het is dus niet verstandig om te besparen op een goed bed. Een goede boxspring verdient zich dubbel en dwars terug.

  • Een bed neemt over het algemeen een zeer prominent gedeelte van de slaapkamer in beslag. Visueel gezien is een bed slechts een groot vierkant. Dit geeft mogelijkheden! Door te variëren met mooi beddengoed kun je elke week een andere look nemen. Zo kun je het beddengoed en dekbedovertrekken aanpassen aan de seizoenen of aan je gevoel voor die week!

  • Voor de final touch in de slaapkamer zijn uiteraard accessoires van groot belang. Wij zijn erg fan van nachtkastjes, voetenbankjes en kussens. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Een noodzakelijk accessoire waar je iets meer geld aan mag uitgeven is het dekbedovertrek. Het is ten eerste belangrijk dat het comfortabel aanvoelt en je warm houdt. Daarnaast is het ook van belang dat het overtrek bij het interieur van je slaapkamer past. Effen of sobere overtrekken geven je slaapkamer meer rust en zijn goed te combineren met leuke sierkussentjes. Een overtrek met kleuren en patroontjes zijn een eye catcher in je slaapkamer en moeten dan ook goed passen bij het interieur van je slaapkamer.

slaapkamer accessoires beddengoed

Bron: Interiorpik

Verlichting

Verlichting is een belangrijk aspect in je slaapkamer. De perfecte combinatie is om gebruik te maken van sfeer verlichting en functionele verlichting. Sfeerverlichting gebruik je wanneer je tv kijkt en de functionele verlichting is bedoeld voor het lezen van een boek.

Probeer niet te fel licht in je armaturen te gebruiken omdat dit er voor zal zorgen dat je minder snel in slaap valt. Wil je kunnen wisselen van licht sterkte dan werkt een dimmer nog het beste. Op deze manier kun je zelf bepalen wanneer je meer en minder licht nodig hebt.

slaapkamer accessoires tips

Bron: Angelinthenorth

Nachtkastjes

Nachtkastjes zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Maar kijk ook eens om je heen naar andere tafeltjes, je kunt bijvoorbeeld ook een leuke bijzet tafeltje gebruiken als nachtkastje. Als je een kleine slaapkamer hebt is het verstandig om kleinere nachtkastjes te nemen zodat de ruimte niet zo klein lijkt.

slaapkamer accessoires nachtkastje

Bron: Wall

Sierkussentjes

Een leuk accessoire voor je slaapkamer zijn sierkussentjes. Decoreer je bed met leuke kussentjes in verschillende kleuren die bij de rest van het interieur passen. Om het nog speelser te maken kun je er ook voor kiezen om kussentjes in verschillende maten en materialen te nemen.

slaapkamer kussentjes

Bron: Ikea

Wand decoratie

Vaak is de wand waar het bed tegenaan staat saai en leeg. Bekijk wat bij de stijl van jou interieur past en stem hierop de wand decoratie af. Probeer bijvoorbeeld eens een mooi schilderij, een leuke grafische print of een verzameling van foto’s en spiegels.

slaapkamer accesoires ideeen

Romantische accessoires

Maak je slaapkamer extra romantisch met geurkaarsen, theelichtjes, verse bloemen en subtiele stofjes. Het optimale romantische gevoel is natuurlijk een echt open haardje op je slaapkamer maar dit effect is ook gemakkelijk na te bootsen met een open haard DVD voor op je tv. Gemakkelijk, veilig en gezellig!

romantische slaapkamer accessoires

Bron: Cowboyfitzone

MakeOver’s Slaapkamer Shoptips

Bij MakeOver beoordelen we onze shoptips niet alleen op de looks. We adviseren alleen bedrijven die betrouwbaar zijn met goede garanties. Voor de slaapkamer hebben wij 3 shoptips op een rijtje gezet.

  • Een goed bed kan een flinke investering zijn. Daarom is de duurzaamheid van een bed of boxspring erg belangrijk. Het is ook verstandig om naar een goede boxspring aanbieding te zoeken voordat je tot aankoop overgaat.

  • Heb je al een bestaand bed? De laatste jaren zijn er ontzettend veel ontwikkelingen op het gebied van nieuwe materialen voor matrassen. Een matras met pocketvering kan je nachtrust en comfort al aanzienlijk verbeteren.

  • Wil je tóch naar een winkel waar ze uitgebreid de tijd voor je nemen om naar het meest geschikte te testen? Bezoek een beddenwinkel bij jou in de buurt om eens lekker te gaan proefliggen.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?