planten-slaapkamer-bed
@wonen.bij.iris

Slaapkamer planten: welke planten in slaapkamer?

Welke planten kan ik in mijn slaapkamer zetten? Het is een vraag die we ons allemaal wel eens hebben gesteld. We weten dat planten goed zijn voor onze gezondheid, maar wat voor soort plant moeten we in de slaapkamer hebben? Laten we enkele opties verkennen en erachter komen!

Wat is een slaapkamerplant en waarom je er een op je kamer nodig hebt

Een slaapkamerplant is niets meer dan een plant die je in je slaapkamer kunt neerzetten! Een slaapkamerplant is een geweldige manier om wat leven in je kamer te brengen. Een paar planten kunnen het verschil maken tussen een gemiddeld ogende ruimte en een mooie, uitnodigende ruimte. Bovendien zijn ze gemakkelijk te verzorgen en vragen ze niet veel aandacht!

Voordat ik je vertel welke planten een gezonde invloed in de slaapkamer hebben, wil ik je nog snel wat tips meegeven:

 • Als je huisdieren hebt, zorg er dan voor dat je onderhoudsarme opties kiest, zoals vetplanten
 • Plaats planten aan weerszijden van je bed voor een rustigere slaap
 • Voeg bloemen toe om je kamer een extra vleugje kleur en geur te geven
 • Zorg ervoor dat je ze regelmatig water geeft, zodat ze kunnen gedijen in hun nieuwe kamer!
 • Planten zijn een geweldige manier om kleur en leven toe te voegen aan je slaapkamer
 • Er zijn veel verschillende soorten planten die in de slaapkamer kunnen worden geplaatst, maar sommige zullen niet zo goed werken als andere
 • Tropische planten zoals palmbomen doen het niet goed in een kamer zonder direct zonlicht
 • Wanneer je een plant voor je slaapkamer kiest, zorg er dan voor dat deze weinig onderhoud vraagt ​​en niet te veel water of licht nodig heeft
 • Het beste type plant voor de slaapkamer is een plant met kleine bladeren zodat ze geen natuurlijk licht blokkeren om de kamer binnen te komen
 • Als je op zoek bent naar een kamerplant met bloemen, overweeg dan om een ​​bromelia voor binnen te kopen, want die bloeit het hele jaar door!
 • Het is belangrijk om te weten wat voor soort aarde uw plant nodig heeft voordat u hem koopt, omdat er tegenwoordig veel verschillende soorten op de markt verkrijgbaar zijn
 • Kies planten die niet veel licht nodig hebben, zoals klimop of varens

Welke planten zijn goed voor in de slaapkamer?

Ik ben zo enthousiast om de verschillende soorten planten die goed zijn in je slaapkamer met je te delen. Ik weet dat het iets is dat niet vaak voorkomt, maar dit is belangrijk voor je gezondheid en geluk! Houd bij het uitzoeken van een plant rekening met de grootte van je kamer en wat voor sfeer je zoekt. Hieronder vind je enkele geweldige suggesties van planten die niet slecht maar juist goed voor je zijn!

De Areca palm

Deze tropische palm verbetert de binnenlucht aanzienlijk en groeit erg snel. De plant voelt zich het fijnst op een lichte plek in direct zonlicht zoals in dit voorbeeld van een logeerkamer.

De Sansevieria

Deze plant was vroeger al bekend en stond vaak op de vensterbank van onze opa’s en oma’s. De plant is gemakkelijk te verzorgen en erg goed bestand tegen ongedierte. Een perfecte plant voor diegene die hun planten nog wel eens vergeten. De Sansevieria produceert veel zuurstof en houdt van een lichte plek in halfschaduw.

Aloë Vera

Aloë vera is bekend van de verzorgingsproducten en geneesmiddelen maar deze plant is ook uitermate geschikt voor je slaapkamer. Tijdens de nachtelijke uurtjes geeft deze plant veel zuurstof af waardoor jij beter slaapt. De aloë vera plant staat het liefst op een licht plekje in direct zonlicht.

De Eucalyptus

De eucalyptus plant is een van de populairste kamerplanten voor in je interieur. De plant is gemakkelijk te verzorgen, zorgt voor een beter leefklimaat en filtert de binnenlucht. De plant staat het liefst in halfschaduw.

De Orchidee

Een liefhebber van veel mensen is de orchidee. De plant heeft niet veel verzorging nodig en bloeit vooral in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Orchideeën hebben niet het gehele jaar door bloemen aan hun steel. Na een tijdje vallen de bloemen af en mag de plant zo goed al verwaarloosd worden. Maanden later zul je zien dat er nieuwe knopjes aan komen. De orchidee staat het liefst in halfschaduw of zelfs geheel in de schaduw.

Hoe verzorg je planten in de slaapkamer?

 • Plaats planten op minstens 5 centimeter afstand van ramen of ventilatieopeningen, zodat ze niet uitdrogen.
 • De frequentie van water geven is afhankelijk van het soort grond dat je gebruikt; als je potgrond gebruikt, geef dan om de twee weken water en als je aarde gebruikt, blijf water geven totdat het goed begint uit te lekken voordat je weer water geeft

Waarom planten in je slaapkamer gezond zijn


Planten in de slaapkamer slecht? Ik weet zeker dat je de foto's van huizen met planten in elke kamer hebt gezien en bij jezelf hebt gedacht, waarom heb ik dat allemaal nodig? Nou, hier is je antwoord. Planten zijn niet alleen voor decoratie of om te maken je huis lijkt meer op Pinterest. Ze bieden ook een luchtreiniger en een natuurlijke luchtbevochtiger die je gezondheid kunnen helpen verbeteren.

Studies hebben aangetoond dat mensen die in de buurt van groene ruimten wonen aangeven dat ze zich gelukkiger en gezonder voelen dan degenen die dat niet doen. En hoewel dit niet betekent dat je een huis tegenover Central Park moet kopen (of zelfs maar iets moet planten), voeg dan wat planten toe naar je slaapkamer is een gemakkelijke manier om de vruchten te plukken.

Meer zuurstof gedurende de dag met planten

We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende zuurstof in huis te hebben. Maar weet je dat er planten zijn die daadwerkelijk kunnen helpen de hoeveelheid zuurstof in je slaapkamer te verhogen? De Sansevieria en Aloë Vera zijn de beste slaapkamer planten voor zuurstof!

Tips voor het vinden van geweldige aanbiedingen voor slaapkamer planten

Heb jij groene vingers? Misschien niet. Maar waarom zou u niet proberen te leren hoe u wat planten in uw slaapkamer kunt laten groeien voor een goedkope manier om het huiselijker en uitnodigender te maken? Hier zijn enkele tips voor het kopen van goedkope planten voor in de slaapkamer.

 • Koop vetplanten in plaats van bloemen omdat ze veel gemakkelijker te verzorgen zijn en veel langer meegaan dan andere soorten planten als ze goed worden verzorgd.
 • Kies potten die passen bij uw decorstijl of kleurenschema, zodat u ze ook kunt gebruiken als interieurdecoratie wanneer u klaar bent met de levenscyclus van de plant.
 • Selecteer welk type verlichting het meest geschikt is voor uw behoeften en koop dienovereenkomstig gloeilampen voordat u aan projecten begint met nieuwe woonkamerideeën

Waarom zou je juist geen planten in de slaapkamer willen?

Wat doe je in mijn slaapkamer? Ik bedoel, het is niet zo dat er hier iets aan de hand is waarvan ik niet wil dat je het ziet. Maar serieus, wanneer heb je voor het laatst een plant zien gedijen zonder natuurlijk licht? Het maakt niet uit hoeveel water of zonlicht ze krijgen: de meeste planten zullen zonder beide zaken een vroege dood sterven. Dus als het je doel is om je planten levend en gezond te houden, zet ze dan nooit in je slaapkamer!

Dit is natuurlijk alleen van toepassing voor planten die niet in de slaapkamer thuishoren. En dat zijn er helaas behoorlijk wat!