Vensterbank Decoratie: Wat zet je op een vensterbank?

Laatst hebben wij aan onze lezers gevraagd wat ze graag wilden lezen op ons blog. Met welke issues zit jij bijvoorbeeld als we het hebben over inrichting en styling? Wat blijkt, velen van ons weten niet zo goed wat we met de vensterbank moeten doen. Wat zet je op een vensterbank? Hoe decoreer je de vensterbank? Wat doe je als de vensterbank heel smal is? Dit zijn allemaal vragen die we graag proberen te beantwoorden vandaag! Laten we eens kijken naar een aantal vensterbank decoratie ideeën en tips!

10x Vensterbank decoratie + Ideeen

Wij vinden het heerlijk om te kijken naar mooie interieur en sfeerbeelden om inspiratie op te doen. Soms kan een beeld niet direct omgezet worden in een idee bij jouw thuis, maar je kunt er wel veel inspiratie uit halen. Hoe? Door bijvoorbeeld naar de materialen te kijken, hoe iets gemaakt is, hoe ze het decoreren en welke spulletjes er bij elkaar gezet worden. Dit pas je dan weer toe op je eigen interieur, en klaas is kees!

Deze 10 ideeen geven je hopelijk iets meer inspiratie over hoe jij de vensterbank kunt inrichten. Er zijn namelijk heel veel leuke ideeën te vinden dus er zit altijd wel iets voor jou tussen!

Vensterbank-Decoratie-1

Bron: more than ideas

# Tip 1: negeer de vensterbank niet.

Betrek een vensterbank altijd bij het interieur. Of de vensterbank nou smal of breed is, decoreer de vensterbank altijd!

Vensterbank-Decoratie-2

Bron: diynmagazine.com

# Tip 2: eenvoud

Maar zet de vensterbank ook niet te vol!

Vensterbank-Decoratie-3

Bron: coco lapine design

# Tip 3: stijl

Kies altijd accessoires die passen in jouw interieur stijl. Laat je dus niet in de winkel overhalen om geheel andere accessoires te kopen, maar koop iets wat aansluit bij de huidige interieur stijl en inrichting van het huis.

Vensterbank-Decoratie-4

Bron: showhome

# Tip 4: uitbreiding

Is het uitzicht zo mooi vanuit het raam? Zou je het liefst een boek lezen bij het raam? Maak de vensterbank dan breder zodat je erop kunt zitten!

Vensterbank-Decoratie-5

Bron: VKV visuals

# Tip 5: Maak je eigen vensterbank

Is er geen vensterbank? Maak er dan een zelf door er bijvoorbeeld een lage kast voor te zetten. Deze sluit perfect aan op het raam en zorgt voor veel ruimte!

Vensterbank-Decoratie-6

Bron: ilovemyinterior.nl

# Tip 6: Verzamelen

De vensterbank wordt ook vaak gebruikt om kleine accessoires en verzamelingen op ten toon te stellen. Een leuke manier om bijvoorbeeld allemaal kleine plantjes te verzamelen.

Vensterbank-Decoratie-7

Bron: thestylebox.nl

# Tip 7: De kleur

De kleur van de vensterbank is ook belangrijk. Wil je dat deze bij het raamkozijn behoort? Dan schilder je ze in 1 kleur.

Vensterbank-Decoratie-8

Bron: huisjekijken.com

# Tip 8: Eenheid

Over kleur gesproken, door alle accessoires op de vensterbank in 1 kleur te houden, ontstaat er rust en een eenheid.

Vensterbank-Decoratie-9

Bron: interiorinsider.nl

# Tip 9: Planten

Zoals je vast wel weet houden planten van veel licht. Daarom is de vensterbank ideaal om planten neer te zetten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Van één plant tot een raam vol met planten.

Vensterbank-Decoratie-10

Bron: eenigwonen.nl

# Tip 10: Ombouw

Tenslotte vinden wij het vaak ook erg mooi als de vensterbank een ombouw heeft waardoor je de radiatoren niet ziet. Zoals je ziet in dit voorbeeld geeft het een onrustig beeld in het interieur wanneer de radiatoren zo aanwezig zijn.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *