muurdecoratie-woonkamer
@kaatjekraal_home

Zes tips om de juiste muurdecoratie te kiezen

Ben je al enige tijd op zoek naar de juiste muurdecoratie? Dan ben je waarschijnlijk al honderden webwinkels en Pinterest ideeën afgegaan. Muurdecoratie is alleen niet zomaar gekozen. Het voordeel is dat er ontzettend veel keuze is. Je kunt echter lang niet alle decoratieve accessoires met elkaar combineren. Niet alle kleuren en materialen passen namelijk bij elkaar. De volgende zes tips helpen je met het uitkiezen van de leukste muurdecoratie.

dressoir-groot-schilderij

Kies een thema voor je muurdecoratie - dit kan een stijl, kleurenpalet of zelfs een dier zijn

Waarschijnlijk weet je precies welke interieurstijl jouw woning heeft (weet je dat nog niet, lees dan ons artikel over verschillende interieurstijlen). Op basis van je stijl, zijn er bepaalde kleuren en materialen die in jouw woning thuishoren. Bij de industriële woonstijl heb je het dan al snel over kleuren als zwart en grijs en materialen als hout en staal.

kussens-voor-muurtje

Bepaal welke vormen in je interieur ontbreken en pas ze op de muur toe

Net zo belangrijk zijn de vormen die bij jouw woonstijl passen. Een landelijke woonstijl probeert zoveel mogelijk ruwe hoeken te voorkomen. Soepele vormen en fraaie details passen bijvoorbeeld uitstekend in de landelijke eetkamer thuis. Als je op zoek bent naar muurdecoratie, kun je bij webwinkels (bijvoorbeeld bij Goossens) eenvoudig binnen woonstijlen zoeken. Handig als je zo dicht mogelijk bij je woonstijl wilt blijven!

posters-als-muurdecoratie
@thuisbijmij

Hang de mooiste decoratie op de muur die vanuit de meeste hoeken te zien is

Als je in mooie muurdecoratie investeert, wil je jouw nieuwe aankopen niet in een hoekje wegstoppen. Denk daarom goed na waar je de muurdecoratie ophangt. Het is namelijk heel wat mooier om je muurdecoratie op een centrale plek te hangen dan in een hoek waar weinig zonlicht te vinden is.

kleurrijke-stoelen-goossens

Kleine kamer of muur? Hang dan vooral kleine muurdecoratie op

Kijk alleen wel uit dat je muur niet té vol wordt. Dat zorgt namelijk voor een rommelig ogend interieur. Wij werken het liefst met de volgende verhouding: per 4 m2 muur één decoratief object. Zo zorg je ervoor dat je woning op een nette manier er een heel stuk sfeervoller uitziet. Je kunt natuurlijk wel meerdere kleine decoratieve accessoires op je muur hangen.

moderne-woonkamer-decoratie
@madebynicool

Kinderen in huis? Kies muurdecoratie dat tegen een stootje kan

Het is geen geheim dat er in een gemiddeld gezin wel eens wat wordt omgestoten. Vooral met rondrennende kinderen, wil het nog wel eens gebeuren dat er een bal tegen de muur komt. Of dat er iemand tegen de muur aanloopt. Bij een sterke muur zal dat er niet voor zorgen dat je decoratie omvalt. Maar bij de gemiddelde gipswand wel.

Kies daarom zorgvuldig muurdecoratie uit dat wel tegen een stootje kan. Spiegels op een gipswand? Als je drukke kinderen hebt is dat geen verstandig idee. Een andere oplossing kan zijn om je muurdecoratie extra goed op de muur te bevestigen.

Hang in kleine ruimtes spiegels tussen de muurdecoratie om het ruimtelijker te laten ogen

Of je nu een kleine of grote kamer hebt: spiegels zijn een must. Wie slim met spiegels werkt, kan iedere ruimte heel wat groter laten lijken. Een goed voorbeeld van een ruimte die vaak klein aanvoelt is de hal. Door van grote horizontale spiegels gebruik te maken, zorg je er in één klap voor dat de hal ruimer aanvoelt.


De laatste interieur inspiraties

kookeiland-keuken-inspiratie
@ellabellahome

Keuken met Kookeiland: Kleuren en Stijlen

Als je veel ruimte hebt, kun je flink met een kookeiland uitpakken. Ook bij een wat kleinere keuken is een kookeiland mogelijk. In dit artikel hebb...

badkamer-moziek-tegels

Mozaïek Tegels in de Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. ...

badkamer-visgraat-tegels

Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een ba...