woonkamer-interieur-kleuradvies
@mirandadriehuizen

10x verschillende wit soorten

Door Tessa de Leeuw | | Kleuradvies

Witte muurverf is een fijne en veelgebruikte basiskleur. Wit is tijdloos, neutraal en fris. De kleur wit is voor velen dé ultieme kleur voor op de muur. Voor de waaghalzen onder ons is wit het startpunt om de rest van het interieur kleur te geven. Dit artikel laat de 10 mooiste wittinten van dit moment zien. Of je wit gebruikt als basistint of als kleur op zichzelf, het laat zich uitstekend combineren met andere kleuren.

Ivoor wit - Decoverf

Ivoorwit is slechts een kleine greep uit het assortiment wittinten. Verf je muren met ivoorwit en speel met accessoires in het wit kleurenpalet. In dit voorbeeld is goed te zien hoe ivoor witte muren gecombineerd wordt met een zuiver witte lamp. Een mooie combinatie van twee wittinten, al zeg ik het zelf.

wit-muurverf-woonkamer
Decoverf
Door een grijze bank tegen deze wittint aan te zetten, krijgt het een grijs randje. Perfect voor een frisse, scandinavische look!

Fresh Linen - Flexa

Er zijn vele wittinten, die het interieur mooi kunnen opfrissen. Fresh Linen van Flexa is er één van. Deze tint heeft een verfrissende look die behoorlijk goed matcht met de houten tafelblad en poten van de vloerlamp.

wittint-muur-verf
Flexa
Combineer deze wittint met witte meubels en -decoratie en voeg houten accessoires toe. Zo hou je de ruimte licht en ruimtelijk.

Gebroken wit - Flexa

Naast Fresh Linen blijft gebroken wit ook een favorietje. Gebroken wit van Flexa is uitstekend te combineren in veel interieurstijlen en het heeft een warme uitstraling. Deze kleur staat ook goed met houten en stalen meubelen, zoals op bovenstaande afbeelding te zien is.

wit-verf-woonkamer
Flexa
Haal warmte in huis door houten meubels en -accessoires toe te voegen, maak het af met een lekker vloerkleed.

Wit - Flexa

Een ruimte waar ik zelf zou willen studeren of werken. Ook hier zie je dat op beide muren een andere wittint is gebruikt. De witte muren in combinatie met de houten vloer, tafelblad en poten zorgen voor een mooi contrast in de kamer. Maar let op: een volledig spierwitte kamer met een te hoog contrast kan de ruimte namelijk te druk laten ogen.

wit-kantoor-kleur
Flexa
Combineer Wit van Flexa met een andere wittint om voor een beetje diepte te zorgen

Soft pearl - Flexa

Eigenlijk is dit een kleur die perfect is voor elke kamer. In dit specifieke voorbeeld is Soft Pearl voor de muur gebruikt en een zachte grijstint voor de deur, afzuigkap en keukenkast.

witte-keuken-muren
Flexa

Moon Cottage verf - Graham & Brown

Zo’n wittint zoals te zien is in bovenstaande afbeelding is klassiek en tijdloos. Het is de ultieme combinatie van puur wit en subtiele grijstinten. Deze kleur zorgt voor een kalmerend gevoel in je interieur. Mooi voor in de slaapkamer of badkamer.

witte-muur-badkamer
Graham & Brown

Prosecco White verf - Graham & Brown

Verf Prosecco van Graham & Brown doet denken aan de kleur van de feestelijk drank. Deze stralende wittint is het perfecte alternatief voor gebroken wit. Doordat de tint een vleugje gele ondertonen heeft, is deze kleur zacht.

wittint-grijs-muurverf
Graham & Brown

Glass Heart verf - Graham & Brown

Helder, strak en eigentijds. Glass Heart van Graham & Brown heeft het allemaal. Met deze kleur creëer je een mooie achtergrond voor in de slaapkamer, woonkamer of eetkamer. Combineer deze kleur zoals in het voorbeeld met behang met andere neutrale tinten en een subtiel bosje bloemen voor een verfijnde look.

wit-muurverf-inspiratie
Graham & Brown

Pressed powder - Graham & Brown

De gouden details van de spiegel en het vaasje in combinatie met deze zachte wittint , zorgen ervoor dat deze kamer een luxe uitstraling krijgt. Ze vormen samen een prachtige combinatie en passen perfect in een modern interieur.

witte-muurverf-inspiratie
Graham & Brown

Creme - Flexa

Mijn all time favorite wittint blijft creme. Crème is een van de meest populaire wittinten voor op de muur. Deze kleur is geschikt voor als je een gezellige plek wilt creëren om te ontspannen en tot rust te komen. Combineer crème met materialen zoals hout, rotan of bamboe om echt een statement te maken.

witte-eetkamer-inspiratie
Flexa