6x verschillende wit soorten

Wit gebruiken in je interieur. We doen het waarschijnlijk allemaal wel. Alleen welke wit soort past nou het beste in jouw interieur? Er bestaan namelijk ontzettend wit soorten die passen bij verschillende woonstijlen. Ontdek welke soort het beste bij jouw interieur past.

Bron: Lauraschra

Wist jij dat er ontzettend veel wit soorten bestaan? Dat we niet maar 1 soort wit hebben, maar talloze soorten? Als je kijkt naar het kleurensysteem RAL dan kom je al snel uit bij de volgende soorten wit:

  • RAL 9001: Crème wit
  • RAL 9002: Grijswit
  • RAL 9003: Signaalwit
  • RAL 9010: Zuiver wit
  • RAL 9016: Verkeerswit
  • RAL 9018: Papyruswit

Wit-tinten-1

Populaire soorten wit

De meest populaire wit soorten zijn Crème wit RAL 9001 en Zuiver wit RAL 9010. De naam zegt het eigenlijk al, RAL 9001 is een warme kleur wit en RAL 9010 is een gebroken kleur wit. De meest verkochte muurverf op het moment is de Zuiver wit 9010. Deze wit soort is minder hard dan de standaard kleur wit maar oogt nog steeds wit.

Wanneer je echt niet kunt kiezen tussen de verschillende soorten wit, is het verstandig om een kleurenwaaier aan te schaffen of bij de bouwmarkt staaltjes te halen. Neem ze mee naar huis om thuis goed te kijken naar de kleuren in het licht van de ruimte. Niet alleen daglicht is belangrijk om de kleur in te bekijken maar ook sfeerverlichting doet er toe!

*MakeOver TIP: Twijfel je of de gekozen kleur wel bij de rest van je interieur past? Test het eerst door middel van een kleurtester. Hierdoor hoef je geen hele pot verf te kopen, voordat je zeker weet dat je de goede keuze hebt gemaakt.>> Bestel jouw kleurtester hier bij de Praxis <<

compleet wit interieur met lichtbruine accenten

Bron: Lauraschra

Scandinavische interieurs

Wit zie je vaak terug in de Scandinavische woonstijl. In Scandinavië zijn de winters lang en donker en dus is licht zeer welkom. Door de basis licht te houden kun je eigenlijk alles erbij betrekken wat je wilt. Wil je wel een beetje kleur, maar de basis graag neutraal houden? Kies dan voor pastelkleurige accessoires, die je hier en daar toevoegt. Denk aan een mintgroen kussen op de bank, of een vaasje met roze bloemen. En hou je helemaal niet van kleur dan zijn grijstinten ook een mooie afwisseling tussen al het wit. Zwart en zandkleuren staan overigens ook erg goed bij wit.

wit interieur met planten en natuurlijke elementen

Bron: Lovedbysheila

Wit met natuurlijke materialen

Wit kun je iets spannender en warmer maken door het te combineren met natuurlijke materialen. Denk aan hout, bamboe of gevlochten zeegras. Ook textielsoorten als wol, katoen, linnen zorgen ervoor dat het geheel warmer aandoet. Door te mixen met diverse materialen zorg je voor een natuurlijke uitstraling. Ook planten kunnen een pop of colour brengen aan het anders zo lichte kleurenpalet.

>> Bekijk hier de mooiste woon accessoires van zeegras voor een natuurlijke look in huis <<

wit interieur met grijs en natuurlijke elementen

Bron: Dinyterpstra

Verschillende wit tinten combineren

Een wit interieur is wel heel erg wit maar dit kun je voorkomen door de verschillende tinten wit met elkaar te combineren. Gebruik een warme en een koude wit tint samen voor meer gelaagdheid en variatie in de tinten. Hierdoor voorkom je dat het een steriel en saai interieur wordt. Voeg ook wat witte materialen toe zoals een lichte witte houten vloer, witte bloemen, witte stoffen en andere witte materialen.

De leukste 10 items van het moment!

De MakeOver shop tips uit dit blog op een rijtje:> bestel hier makkelijk en snel jouw kleurtester bij de Praxis <<> Maak gebruik van pastelkleurige woon accessoires <<> Voor een natuurlijke look in huis shop je hier de mooiste opbergmanden van zeegras <<

Heb jij graag wit in huis of hou je juist van kleur? Laat het ons weten bij de reacties!