5x ideeën voor een zwarte keuken

Een zwarte keuken is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een nieuwe keuken zoekt. Toch komt een zwarte keuken steeds vaker voor. De kleur geeft extra stijl en uitstraling aan de keuken. Bovendien is een zwarte keuken helemaal niet zo donker als je misschien denkt. Kijk maar eens naar deze 5 mooie ideeën voor een zwarte keuken in verschillende stijlen.

zwarte-keuken-aanrecht

Zwarte moderne keuken met kookeiland

Deze zwarte moderne keuken spreekt tot de verbeelding. Het is een prachtige keuken met een lichtgrijs werkblad, RVS apparatuur en zwarte keukenkasten. Het effect van het matzwart is verrassend. De keuken krijgt een professioneel en strak uiterlijk. Dit een open keuken, waardoor er veel ruimte is om hem te combineren met het vele wit in de moderne woonkamer. Zwarte keukens laten zich sowieso het beste plaatsen in een grote ruimte. Vraag je altijd af waar je het zwart mee gaat combineren. Ga je zoals hier voor een combinatie met lichtgrijs en wit? Of kies je liever voor andere tinten om het zwart mee te matchen?

Matzwart met warme touch

Deze keuken is matzwart met een licht patroon in reliëf op de kastjes. Het reliëf zorgt voor meer diepte en een rustige uitstraling. In deze keuken is gekozen voor een warme verlichting die een haast koperen tint heeft. Dit zorgt voor een warme touch in de zwarte keuken. Ook in hoekkeukens is de lichtsoort belangrijk voor de uitstraling die je wilt bereiken. Witte of lichte verlichting maakt de keuken strakker en killer, terwijl een warme gele tint juist zorgt voor meer gezelligheid en warmte. Deze prachtige donkere keuken is ook voorzien van zwarte werkbladen en zwarte apparatuur, zonder dat dit storend is.

Donkergrijze en witte combinatie

Deze keuken is niet helemaal zwart. Er is wel gekozen voor een zwart werkblad, maar de onderste keukenkastjes zijn donkergrijs hoogglans. Deze tint geeft een mooie uitstraling zonder de keuken donkerder te maken. De bovenkastjes zijn hoogglans wit. Deze keuken is daardoor ook goed te passen in een kleinere ruimte, want de uitstraling blijft licht, strak en modern. In deze keuken is gekozen voor witte metrotegels als achterwand, waardoor de keuken meer diepte krijgt.

Zwart en hout combineren

Zwart is een kleur die zich gemakkelijk laat combineren met andere tinten. Bekijk deze keuken maar eens. Het zwart van de kastjes laat zich mooi combineren met de lichte houttint van de tafel en bar. Zo ontstaat een mooi contrast waardoor de keuken visueel afgescheiden is van de rest van de ruimte. De keuken is eigenlijk niet zwart, maar is grotendeels donkergrijs en antraciet. Deze tinten geven een mooie matte uitstraling zonder dat de keuken te donker wordt. Deze keuken past goed in een modern interieur, maar zou ook gecombineerd kunnen worden met een industriële woonstijl.

Industrieel-moderne keuken

In deze industriële woning is een mooie keuken gerealiseerd. De keuken bestaat uit een combinatie van witte en zwarte elementen. De linkerkant met hoge kasten is wit, zodat een lichte uitstraling wordt bereikt. De rechterkant is juist uitgevoerd in zwart voor meer stijl en sfeer. Dankzij de betonnen achterwand en bakstenen zijmuur wordt een mooi industrieel-modern interieur bereikt. Ook in deze keuken is gekozen voor warme goudgele verlichting en een combinatie met een mooie houttint om het helemaal af te maken. Het kleine keukeneilandje is gemaakt van hout en heeft een lichte tint.

Ga jij binnenkort voor een nieuwe keuken? Waarschijnlijk heb je nog niet gedacht aan het toepassen van zwart in de keuken. Toch kan dat heel mooi zijn! Je kunt kiezen voor een compleet zwarte keuken, maar er zijn ook nog heel veel andere opties. Zoals we hier zien is het bijvoorbeeld ook goed mogelijk om te kiezen voor een combinatie van zwart en wit of voor een combinatie van zwart en hout voor een bijzondere uitstraling. En wist je dat ook de vloer dan de keuken veel invloed heeft op de uitstraling? Ben jij fan van zwart en wil je dit terug laten komen in je keuken: met deze 5 voorbeelden zie je wat de mogelijkheden zijn.