Verzwaringsdeken ervaringen van echte gebruikers

We hebben een overzicht opgesteld van verzwaringsdeken ervaringen die we door de jaren heen hebben verzameld. Omdat ons artikel over de beste verzwaarde dekens te groot werd, hebben we de belangrijkste ervaringen een eigen plekje gegeven.

Verzwaringsdeken ervaringen op een rij

Ervaringen van échte gebruikers zoals jou geven je een veel beter idee van verzwaringsdekens. Je zult onze eigen test vast als handig ervaren hebben. Toch kan het niet anders dan dat je vast benieuwd bent naar mensen die dagelijks een verzwaringsdeken gebruiken om hun nachtrust te verbeteren. Merken als Calmzy, SlaapKalm, Nevali en Litollo zijn in Nederland populair. Je zult daarom af en toe een ervaring van een verzwaringsdeken van een van deze merken zien. Neem dat vooral mee als je straks je keuze maakt voor een specifiek model van een merk!

Deken voldoet aan verwachting. Is alleen niet handig met een tweepersoonsbed met 1 deken. Doordat de deken uiteraard verzwaard is, trekt de deken waar je onder slaapt naar de kant van gebruiker van de verzwaringsdeken. Waardoor de ander nagenoeg geen deken over heeft om onder te slapen. Al met al dus niet handig....

Ervaring met Calmzy door Karin uit Vossemeer

Op zich is er met de kwaliteit van de deken niets mis. Echter voor mij is hij veel te zwaar. Een hoes eromheen doen is de hel. En ik heb moeite met uit bed komen door het gewicht. Ik zou willen voorstellen om ook kleinere dekens aan te bieden. Ik zou al tevreden zijn met halve grootte en dus ook half gewicht.

Ervaring met Litollo Bamboe door Laura uit Vaassen

Ik ben erg tevreden met mijn keuze voor Litollo en de verzwaringsdeken. Het bedrijf communiceert sympathiek en ze houden je keurig op de hoogte van de stappen in het proces. De deken is top! Het is even wennen, maar het voelt heel fijn om met deze deken te slapen. De deken heeft een fleece kant voor de winter en een gladde kant voor de zomer. Ik slaap weer een stuk beter dan eerst en dat is dankzij mijn nieuwe verzwaringsdeken.

Ervaring met Kalm door Mariana uit Dordrecht

Het is een prima artikel, hij voelde ook prima aan maar voor wat ik mankeer was de deken te zwaar waardoor ik te veel pijn kreeg. Ik merkte wel dat ik door de deken sneller in slaap viel. Alleen jammer dat ik door de pijn na een paar uur weer wakker werd en het daardoor niet meer prettig aan voelde. Ik denk dat het een uitstekende deken is voor mensen die niets mankeren en enkel een slaapproblemen hebben.

Ervaring met Nevali door Thomas uit Haarlem

In principe een prima artikel, werd zorgvuldig verpakt en kwam heelhuids aan. De deken voelt erg premium aan en is erg fijn om mee te slapen. Ondanks het van premium materiaal is gemaakt heb ik een aantal lange gaartjes eraf moeten knippen (1e dag van aankoop). Aangezien er van die kleine balletjes in verwerkt zitten hoop ik niet dat dit een probleem zal vormen. Al met al blij met de aankoop.

Ervaring met Calmzy door Floris uit Gouda

Sinds een paar dagen slaap ik met de Calmzy verzwaringsdeken en ik merk echt een verschil. Ik kan makkelijker in slaap vallen en dieper slapen. S' morgens als ik wakker word heb ik het gevoel dat ik echt tot rust ben gekomen. Ik kan het zeker aanraden.

Ervaring met Nevali door Dom25 uit Waalwijk

Als ADHDer is slapen altijd een drama geweest, via via hoorde ik over verzwaringsdekens en besloot het te proberen. De eerste was niks en heb ik terug gestuurd, toen deze besteld en de kwaliteit was direct voelbaar. Nu na de eerste nacht van bijna 10 uren slapen zonder wakker worden werd ik merkbaar uitgerust wakker. Toeval.? of de deken.? de tijd zal het leren, maar de eerste indruk is helemaal top. En vragen aan nevali worden direct beantwoord... top. Het niet kunnen wassen lijkt mij logisch... 9 kilo in wasmachines die meestal voor 5-7 kilo gemaakt zijn is geen optie.

Ervaring met Nevali door Frislan1967 uit Achlum

De meeste dekens zijn gemaakt van katoen. Ik heb bewust gekozen voor een bamboe stof deken in combinatie met het verzwaringseffect. De zijde bamboe stof voelt heerlijk aan en het verzwaringseffect werkt voor mij persoonlijk heel goed. Was altijd een slechte slaper, maar deze deken heeft mij meer comfort gegeven en ben er iets beter door gaan slapen.

Ervaring met Litollo door Mariana uit Dordrecht

Ervaringen met verzwaarde dekens in het algemeen

Sinds een paar maanden gebruik ik een verzwaarde deken en ik geniet er echt van. Het heeft een enorm verschil gemaakt in mijn slaapkwaliteit en ik voel me veel meer ontspannen als ik me erin nestel. Ik heb een zwaarder gewicht gekozen dan ik dacht dat ik nodig zou hebben, maar het is geweldig voor een extra laag comfort en warmte. Ik merk ook dat het me helpt geconcentreerd en rustiger te blijven gedurende de dag. Al met al ben ik erg blij met mijn verzwaarde deken en ik zou het iedereen aanraden die op zoek is naar een manier om zijn slaap te verbeteren.
Een verzwaarde deken heeft mijn leven veranderd door me een gevoel van comfort en ontspanning te geven. Ik heb moeite met slapen door angst en de verzwaarde deken helpt me te kalmeren en te ontspannen. Ik voel me veiliger en comfortabeler als ik onder de deken lig. De extra druk helpt mijn stress en angst te verminderen. Het helpt ook om mijn lichaamstemperatuur te regelen en het woelen in bed te verminderen. Ik kan nu langer en rustiger slapen met behulp van mijn verzwaarde deken.
Verzwaarde dekens zijn een geweldige manier om angst te verminderen en je te helpen genieten van het wakker worden. Ze werken door diepe drukstimulatie te geven, waardoor je lichaam zich kalm en ontspannen kan voelen. Het gewicht van de deken helpt stresshormonen in het lichaam te verminderen, zoals cortisol, en kan een gevoel van veiligheid en geborgenheid opwekken. Bovendien kunnen verzwaarde dekens helpen je lichaamstemperatuur te reguleren, waardoor het gemakkelijker wordt de hele nacht comfortabel te slapen. Met een verzwaarde deken kun je misschien een betere kwaliteit slaap krijgen, wat 's morgens tot een beter humeur kan leiden.

Dekens van andere merken

In het overzicht van dit artikel komt niet het verzwaringsdeken van HEMA, Action en IKEA voor. Dat komt omdat de zware dekens van beide winkelketens niet als best getest zijn. Je kunt in dat geval beter voor andere zwaarte dekens kiezen. Geef jezelf de tijd om verzwaringsdekens met elkaar te vergelijken. Mogelijk ben je dan slimmer uit.

IKEA

Het IKEA verzwaringsdeken is van te lage kwaliteit in vergelijking met andere modellen. Dit komt door het gebruik van het kunststof granulaat. Tot onze verrassing heeft IKEA besloten de dekens niet meer te verkopen, wat mogelijk het gevolg is van de negatieve ervaringen.

HEMA

Het zogeheten gravity deken van HEMA heeft het ook niet geschopt tot onze top 5. Dit komt omdat dit specifieke model in prijs duurder is als het vrijwel identieke Slaapcity verzwaringsdeken. De voordelen en nadelen zijn verder gelijk, waardoor het HEMA verzwaringsdeken geen notering krijgt.

Bol.com

Bol.com maakt zelf geen dekens maar verkoopt wel verschillende van de aangehaalde dekens uit dit artikel. Op Bol zijn ervaringen van verzwaringsdekens te vinden waarvan wij aanraden ze te gebruiken. Ook is het een goede plek om er een in de aanbieding te kopen.