Luxe uitstraling door zwarte kozijnen in je woonkamer

Door Demian | | Inspiratie
keuken-inspiratie-tips
@thuisstijl

Zwarte kozijnen zijn nu weer helemaal in! Veel mensen kiezen ervoor om zwarte kozijnen te nemen in hun woonkamer of slaapkamer. Je ziet het tegenwoordig steeds meer dat mensen voor zwart kiezen in plaats van wit.

Ook al hebben witte kozijnen zo zijn voordelen, kunnen zwarte kozijnen er ook voor zorgen dat de kamer er ruimtelijker uit ziet! Het geeft een contrast met witte muren waardoor de ruimte groter lijkt.

zwarte-kozijnen-lamellen
@nathalie_plein5
Styling Tip: Een ruimte met zwarte kozijnen hoeft niet donker en hard te zijn. Je kunt je woonkamer met gouden accessoires, kleurrijke sierkussens en een lekker vloerkleed een vrolijke uitstraling geven! Voeg mooie houten wandpanelen toe, voor het extra huiselijke gevoel.

Zwarte of antracieten kozijnen

Tussen zwart en antraciet zit ook nog een verschil. Antraciet is net wat lichter dan zwart en is makkelijker te combineren met de kleuren blauw en groen, als je die kleuren in huis hebt. Heb je verder wit of grijs in huis? Kies dan voor de zwarte kozijnen. Zwart en wit straalt ook luxe uit.

kozijnen-ramen-raambekleding
@stylish_wonen
Natuurlijk kun je ook gewoon blauw en groen in huis halen. Voeg bijvoorbeeld een blauwe fauteuil toe aan je woonkamer of pak nog groter uit met een groene bank!

Kies jij voor matte of glanzende kozijnen?

Als je niet kan kiezen tussen mat of glans is dat zo gek niet. Maar er zijn wel een paar dingen die je moet weten als je kiest voor glans op de kozijnen. Kies een goed kwaliteit hout voor de kozijnen, vooral als je voor glans kiest.

Glans zorgt er voor dat oneffenheden nog duidelijker worden, en de kleur zwart ook. Vandaar is het belangrijk om goed op te letten op de oneffenheden, bij wit zie je deze minder goed. Hoogglans zorgt er voor dat de kwaliteit beter blijft omdat die laag het hout beter beschermd tegen uv-stralen.

zwarte-kozijnen-raamdecoratie
@thuisstijl
Wauw! Wat een mooi plaatje. Creëer het zelf door zwarte jaloezieën toe te voegen aan je zwarte kozijnen.

Stevige stalen kozijnen in plaats van hout

Je kan ook voor staal kiezen, het is wat duurder dan hout maar vaak wel betere kwaliteit. Staal heeft meestal geen gebreken en isoleert net zo goed. Het staat netter en strakker. Het voordeel is dat je het staal niet meer hoeft te schilderen.

zwart-interieur-tips
@wonen.aan.de.loper
Shop The Look: Maak je eetkamer met zwarte kozijnen af met een zwarte eettafel en grijze eetkamerstoelen. Deze combinatie straal luxe uit en geeft een warme sfeer!

Deuren zwart maken om te combineren

Naast alleen kozijnen zwart maken of zwarte stalen kozijnen plaatsen kan je er ook voor kiezen om meer dingen in huis zwart te maken. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de deuren zwart te maken of de kozijnen om de deuren.

eetkamer-inspiratie-tips
@pakhuis.wonen
De makkelijke keuze: Ga voor zwarte accessoires en kleed je ruimte aan! Op deze manier betrek je gemakkelijk de kozijnen bij de rest van het interieur.

Hoe combineer je zwarte kozijnen met de goede gordijnen of luxaflex?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je veel wit en hout in huis hebt, dus je gordijnen of luxaflex er aan wil matchen. Je ziet niet snel zwarte kozijnen met witte luxaflex, dat wordt erg druk en het past niet bij elkaar. Je kan nog wel kiezen voor witte gordijnen of hele dunne witte gordijnen die veel licht door laten.

Eigenlijk hoef je geen gordijnen of dergelijke voor zwarte kozijnen te hangen. Zwarte kozijnen zien er het beste uit zonder er iets voor te hangen. Maar die keuze neem je alleen als ze in een rustige buurt wonen omdat mensen anders naar binnen kunnen kijken.

woonkamer-inspiratie-tips
@fromsoofwithlove
Makeover Tip: Kies voor plisségordijnen die je kunt verplaatsen, zodat je op ieder moment van de dag de zon buiten kunt houden!

Zwarte kozijnen aan de buitenkant van je huis

Zwarte kozijnen aan de buitenkant van je huis zijn ook mogelijk. Maar houdt wel rekening met een paar dingen! Zorg er voor dat je interieur niet al te donker is, vanaf de buitenkant kan het er dan uitzien als een zwart gat, doordat de kozijnen zwart zijn.

tuin-kozijnen-huis
@thuisstijl
Maak gebruik van houten meubels en -accessoires, om je zwarte kozijnen te neutraliseren.

Zwart laten terugkomen in je interieur

Zorg er ook voor dat er kleine details terugkomen in je interieur zoals zwarte kussentjes, zwarte vazen, een zwart dekentje of zwarte stoelen. Als je nergens zwart laat terug komen maar er toch voor kiest om zwarte kozijnen te nemen kan het er uit zien alsof je per ongeluk de verkeerde kleur keuze hebt gekozen.

zwart-interieur-details
@whisperingbold