vuilnisbak-prullenbak-afvalscheiding
Homra

Beste Prullenbak met 3 Vakken Test door Panel

Door Cynthia | | Inspiratie

Afval scheiden is goed voor het milieu en kan eenvoudig en snel. Kies voor een prullenbak met 3 vakken en sorteer het afval direct bij het weggooien, in huis. Een vuilbak met 3 verschillende vakken zorgt ervoor dat je zelf kunt kiezen welk afval je scheidt. Kies voor elk vak een afvalsoort. Restafval, GFT en karton zijn het meest voorkomend. Door een 3-in-1 afvalbak te kiezen, kies je voor gemak en voorkom je losse bakken.

Zo kies je een goede 3 vakken prullenbak

 1. Kies een inhoud die bij je huishouden past
 2. Gebruiksvriendelijkheid is belangrijk: je gebruikt de prullenbak dagelijks
 3. Kies voor duurzaam materiaal dat lang meegaat
 4. Met een design prullenbak ziet het er ook nog eens mooi uit

De beste Prullenbak met 3 Vakken volgens Makeover.nl

Onze experts hebben verschillende vuilbakken getest en de beste voor je uitgekozen. Er is gelet op gebruiksgemak, inhoud, materiaal en zelfs op het design is gelet.

Beste prijs-kwaliteit

Maxer 60 liter 3 vakken - Zwart

Handig en hygiënisch, met een luxe uitstraling

Deze afvalemmer is gemaakt voor afval scheiden! Hij bestaat uit 3 compartimenten van elk 20 liter. In elk compartiment zit een binnenemmer die je er makkelijk uithaalt. Daarnaast is de vuilbak zeer hygiënisch, want hij opent door middel van een voetpedaal.

Wat je over dit product moet weten:
 • Stijlvol uiterlijk
 • Duurzaam en hygiënisch materiaal
 • Gemakkelijk afval scheiden
 • Aparte voetpedalen
 • Vrij groot
Beste groot

Sparq 54 liter 3 vakken – RVS

Ideaal voor iedere ruimte

Ideaal voor het scheiden van afval. De compartimenten kan je naar eigen wens gebruiken en ieder compartiment heeft een eigen pedaal en deksel. Dankzij het gebruik van geborsteld RVS heeft dit type een luxe uitstraling en is hij vingerafdrukbestendig en vuilafstotend.

Wat je over dit product moet weten:
 • Geschikt voor grote huishoudens
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Aparte pedalen en deksels
 • Kan tegen een stootje
 • Deksels zijn van licht materiaal
Meest gebruiksvriendelijk

Kick Me 45 liter 3 vakken - Zwart

Met unieke voetsensor; handig en hygiënisch

De prullenbak is zeer hygiënisch, want hij opent als je met je voet een klein tikje tegen de sensor geeft. Na een paar seconden sluit de softclose deksel automatisch. Hij heeft een prachtig design en is eenvoudig in gebruik. Een unieke combinatie van hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid, comfort en design.

Wat je over dit product moet weten:
 • De bakken hebben verschillende kleuren
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Duurzaam materiaal
 • Makkelijk te openen
 • Even zoeken naar de juiste maat vuilniszak
Beste Recycling 45L

Stephs 45 liter 3 vakken - RVS

Handig in gebruik en stijlvol

De Homra recycle afvalemmer beschikt over 3 losse bakken van 15 liter per bak. Ieder pedaal heeft een andere kleur. Ideaal voor afval scheiden. Elke binnen emmer beschikt over een handvat waarmee deze makkelijk uit de bak getild kan worden om te ledigen of te reinigen.

Wat je over dit product moet weten:
 • Gekleurde pedalen
 • De deksels openen afzonderlijk
 • Luxe uitstraling
 • Hygiënisch
 • Vrij laag
Beste Recycling 60L

Stephs 60 liter 3 vakken - RVS

Handig en hygiënisch

Deze prullenbak is perfect voor ieder interieur. Hij is gemaakt voor afval scheiden en hij bestaat uit 3 compartimenten van elk 20 liter. In elk compartiment zit een binnenemmer die je er makkelijk uithaalt. Je opent 'm gemakkelijk door met je voet het pedaal in te drukken.

Wat je over dit product moet weten:
 • Voor iedere interieurstijl
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Geschikt voor grote huishoudens
 • Gekleurde pedalen
 • Vrij groot
Beste Smal

Homra DEXER Afvalscheiding Prullenbak

Eenvoudig afval scheiden in stijl

Het bovenste gedeelte opent door middel van sensor en het onderste compartiment handmatig. Dankzij de drie compartimenten is hij uitermate geschikt is voor het scheiden van afval. Doordat de compartimenten los van elkaar openen, wordt voorkomen dat nare geurtjes zich verspreiden.

Wat je over dit product moet weten:
 • Gemakkelijk te openen
 • Mooi design
 • Optionele scheidingswand
 • Neem weinig ruimte in
 • Batterijen niet meegeleverd
Beste Design

Brabantia Bo Prullenbak 3 x 11L

Stijlvol met genoeg inhoud

Deze prullenbak combineert een prachtig design met veel inhoud. Hij past perfect tegen de muur en is dus ruimtebesparend. De anti-slip bodem beschermt de vloer en houdt de afvalemmer op zijn plaats. Dankzij de unieke soft-closure techniek sluit de deksel zacht en is de bediening superlicht.

Wat je over dit product moet weten:
 • Soft-touch pedaalbediening
 • Gemakkelijk schoonmaken
 • Reukdichte deksel
 • Inclusief proefverpakking afvalzakken
 • Past niet binnen ieder interieur

Maxer 60 liter 3 vakken – Zwart

Kan een afvalbak stijlvol zijn? De Maxer 60 liter met 3 vakken komt in de buurt. Door het design past deze afvalbak in elk huishouden. Met 3 compartimenten kan je gemakkelijk en snel afval scheiden. De afvalbak is zwart en gemaakt van duurzaam RVS wat gemakkelijk te reinigen is.

Bedien de Maxer 60 liter met de voetpedalen en hou je handen schoon. De voetpedalen zijn ook handig als je je handen vol hebt. Elk compartiment heeft z´n eigen pedaal en voorkomt verspreiding van geurtjes. De afvalbak is wat hoger en met het formaat van 60 liter hoeft de afvalbak slechts één keer per week geleegd te worden.

Door het minimalistische design kan het lastig zijn om te zien welk afval in welke bak moet. In deze afvalbak gebruik je gemakkelijk normale vuilniszakken. Ondanks het formaat is de afvalbak zo ontworpen dat deze niet in de weg staat. Het is een strak design wat inblend in de ruimte.

vuilnisbak-prullenbak-afvalscheiden
Homra

Sparq 54 liter 3 vakken – RVS

Met de 54 liter 3 vakken prullenbak van Sparq gooi je makkelijk, in stijl afval weg. Met 3x18 liter is er ruimte genoeg voor het afval van 6 personen.

De Sparq 54 liter met 3 vakken is gemaakt van geborsteld RVS en kan tegen een stootje. RVS is vlekvrij en gemakkelijk schoon te maken. Door het strakke design oogt de afvalbak compacter dan deze in werkelijkheid is.

De afvalbak heeft 3 compartimenten om afval te scheiden met elk compartiment z´n eigen pedaal en opening. Is de bak vol dan haal je gemakkelijk de zak eruit met de uitneembare binnenbak. Er passen gewone vuilniszakken in. Gebruik je de bak voor groenafval is het mogelijk dat je hem eerder moet legen voordat deze vol is, met 18 liter duurt dit namelijk wel even.

Door deze Sparq 3-in-1 afvalbak zorg je dat 3 losse afvalbakken overbodig zijn. Alles kan in deze ruime afvalbak weggegooid worden.

vuilnisbak-prullenbak-vakken
Homra

Kick Me 45 liter 3 vakken – Zwart

Hygiënisch afval weggooien was nog nooit zo makkelijk. De ´Kick Me´ 45 liter handige 3-in-1 vuilnisbak werkt met een voetsensor. Open de prullenbak met sensor en kies in welke bak je het afval gooit. De bakken hebben 3 kleuren waardoor het duidelijk is in welke bak het afval gaat.

De bakken zijn 3x 15 liter en kunnen gemakkelijk geleegd worden. Door het formaat kan het lastig zijn om de juiste vuilniszak te vinden en om hem vast te maken zal je een handigheidje moeten ontdekken maar verder is deze vuilnisbak een echte toevoeging in je huishouden.

Naast dat de Kick me 45 liter met 3 vakken handig is, is het ook een mooie prullenbak om in huis te hebben. Gemaakt van geborsteld RVS in het zwart is het een mooie bak om vuilnis weg te gooien. RVS is gemakkelijk schoon te maken en heel duurzaam.

prullenbak-3-vakken
Homra

Stephs 45 liter 3 vakken – RVS

Een blikvanger in de keuken, dat is de Stephs 45 liter 3 vakken afvalbak. Scheidt gemakkelijk het afval met deze 3x15 liter compartimenten. De afvalbak gaat open via voetpedalen en zo hou je dus de bak vrij van vieze vingers. Het gemakkelijke aan de Stephs 45 liter is, is dat op de pedalen de kleuren van de afvalsoort te zien zijn. Zo kies je altijd het juiste vak voor het afval.

Elke deksel opent afzonderlijk en zo blijven geurtjes in de bak. Je hoeft geen speciale vuilniszakken te kopen. Het gewone formaat vuilniszak past in deze bak. Bij een volle bak haal je gemakkelijk de binnenbak en de vuilniszak eruit om weg te gooien.

Deze RVS-prullenbak heeft een luxe uitstraling en het RVS zorgt er ook nog voor dat de prullenbak gemakkelijk schoon te maken is en wel een tijdje meegaat. De Stephs 45 liter met 3 compartimenten prullenbak is een handige en stijlvolle manier om je afval weg te gooien.

prullenbak-vakken-afvalscheiding
Homra

Stephs 60 liter 3 vakken – RVS

De Stephs 60 liter is het grote broertje van de Stephs 45 liter afvalbak. De Stephs 60 liter 3 vakken afvalbak is met 3x20 liter een stukje groter dan de 45 liter vuilnisbak. Door het design merk je niet dat de afvalbak zoveel inhoud heeft. Het is een slanke prullenbak die in elk huis of kantoor gebruikt kan worden.

Open de prullenbak gemakkelijk met de voetpedalen en elk compartiment opent afzonderlijk. Hierdoor open je alleen het deel waar je iets weg wilt gooien en blijven geurtjes in de vuilnisbak. Doordat de afvalbak niet met de hand te openen is blijft de vuilnisbak schoon.

De Stephs 60 liter is een blikvanger vuilnisbak is een blikvanger, gemaakt van geborsteld RVS. RVS heeft als voordeel dat het duurzaam is en gemakkelijk te reinigen. Een volle bak leeg je overigens gemakkelijk door de bak met het handvat eruit te halen en de zak eruit te halen. Simpeler wordt het niet.

prullenbak-vuilnisbak-afvalscheiden
Homra

Homra DEXER Afvalscheiding Prullenbak

De Hamra Dexer afvalbak met 60 liter heeft voldoende ruimte voor een gezin. Naast praktisch is dit echt een design prullenbak, met een andere vorm dan gewone prullenbakken. Open de prullenbak gemakkelijk met een sensor, die op batterijen werkt. Het is ook mogelijk om de prullenbak te openen met de hand.

De afvalemmer heeft 3 compartimenten, waarvan 1 compartiment uitbreidbaar is door middel van een optionele scheidingswand.

Doordat de prullenbak 3 compartimenten heeft verspreiden nare geurtjes zich minder snel. Je opent enkel het compartiment waar je iets wilt weggooien.

Dit design neemt veel minder ruimte in dan andere traditionele prullenbakken met 3 vakken. Daarnaast is een 3-in-1 prullenbak handig om te voorkomen dat je verschillende lossen bakken in huis hebt staan. Gemaakt van RVS maakt dat de prullenbak lang mee gaat en bij aanraking geen vingerafdrukken achterlaat.

prullenbak-stangvollby-afvalscheiden
Homra

Brabantia Bo Prullenbak 3 x 11L

De Brabantia Bo is een stijlvolle prullenbak met 3 compartimenten elk van 11 liter. De binnenemmers kunnen gemakkelijk eruit gehaald worden wanneer de prullenbak vol is.

Door het stijlvolle design past deze prullenbak in elk huis of kantoor en staat de bak niet in de weg. Met een pedaal open je de prullenbak en alle 3 de compartimenten zullen openen. De prullenbak is in verschillende kleuren beschikbaar en een stijlvolle toevoeging aan je interieur.

De hoogte van de Brabantia Bo 3x11 liter valt mee, hij is 44cm hoog. Heb je veel weg te gooien dan zit er een knopje aan de binnenkant waarmee je hem even open laat staan. Dit is ook gemakkelijk bij het verwisselen van de zakken.

De Brabantia Bo is gemaakt van hergebruikt materiaal en heeft 10 jaar garantie. Mocht er dus iets mee zijn, wat je van Brabantia niet verwacht, dan wordt het opgelost.

groen-prullenbak-vakken
Brabantia

Waarom kiezen voor een drie vakken prullenbak

Scheidt gemakkelijk en snel afval met een 3 vakken prullenbak, direct bij het weggooien van afval in huis. Er zijn verschillende soorten prullenbakken waarmee je afval kan scheiden. Zo zijn er verschillende manieren om te openen en ook zijn er verschillende modellen verkrijgbaar. Kies je voor een prullenbak met sensor of een prullenbak waarbij je met een pedaal de bak kan openen. Kies je een prullenbak met 3 pedalen of een pedaal? Er zijn traditionele prullenbakken met 3 vakken naast elkaar of een designmodel die net wat anders ingericht is.

vuilnisbak-prullenbak-vakken
Homra

Hier moet je op letten bij een drie vakken prullenbak

Er zijn zoveel verschillende prullenbakken verkrijgbaar dat het goed is om vooraf een eisenlijstje te maken. Kies een prullenbak die bij jouw wensen past.

 • Kies een formaat prullenbak wat past bij je huishouden, een groot huishouden heeft een grotere prullenbak nodig dan een klein huishouden.
 • Kies stevig en duurzaam materiaal wat lang meegaat, RVS gaat doorgaans langer mee dan kunststof.
 • Gebruiksvriendelijkheid is belangrijk: je gebruikt de prullenbak dagelijks.
 • Investeer in kwaliteit en duurzaamheid.
 • Kies een prullenbak die past bij jouw wensen. Er zijn verschillende manieren om de vuilnisbak te openen, met een pedaal, met sensor en ook kan je kiezen voor verschillende type deksels.
prullenbak-3-vakken
Wesco

Dé prullenbak voor afvalscheiding

Dé prullenbak voor afvalscheiding is een afvalbak waarbij je eenvoudig afval kan scheiden. Er zijn 5 soorten afval wat je kan scheiden. De meest voorkomende soorten die gescheiden worden zijn restafval, GFT en karton. Heb je maar één afvalbak dan verdwijnt vaak alles in deze bak. Veel woningen hebben grote bakken waar afval weggegooid kan worden maar hiervoor moet je naar buiten. Kies daarom een afvalbak voor in huis waar je direct afval kan scheiden bij het weggooien.

Kies een bak met 3 compartimenten waarbij de verschillende bakken met kleuren worden aangegeven. Hierdoor gooi je altijd het juiste afval in de juiste bak. Er zijn afvalbakken met stickers of met kleuren waardoor je niet in de war raakt.

Kies een afvalbak die past bij jouw huishouden en voorkeuren. Dit maakt afval scheiden een eenvoudig klusje.

zwart-vakken-prullenbak
Brabantie

Kies de juiste grootte

Prullenbakken zijn beschikbaar in verschillende formaten. Elk formaat past bij een huishouden. Zo is de afvalbak voor een eenpersoonshuishouden van een ander formaat dan een vierpersoonshuishouden.

Er wordt onderscheid gemaakt in 3 categorieën. Eenpersoonshuishouden, twee- tot driepersoonshuishouden en een vier- of meerpersoonshuishouden. Weet je van jezelf dat je gezin veel afval produceert dan kan je beter voor een grotere vuilbak gaan dan voor een kleinere. Kleiner betekent dat je de afvalbak vaker dan één keer per week moet legen.

Heb je een groot gezin dan past de afvalbak niet in het keukenkastje. Kies daarom een vuilnisbak die bij je huishouden past.

 1. Eenpersoonshuishouden 20-30 liter
 2. Twee- tot driepersoonshuishouden 30-40 liter
 3. Vier of meerpersoonshuishouden 40-60 liter

Produceert je huishouden echt veel afval dan bestaan er zelfs vuilnisbakken met 70 liter of meer. Je weet dan zeker dat je genoeg plek hebt voor afval.

Liever een sensor of pedaal?

Er zijn verschillende manieren van openen van de prullenbak. Kies je bij een prullenbak voor een sensor of een pedaal om de prullenbak te openen.

In beide gevallen zorg je dat de prullenbak schoon blijft van vieze vingers, met beide manieren open je de prullenbak zonder handen.

Een prullenbak met sensor is handig omdat je met een beweging de prullenbak kan openen. Je hoeft niks aan te raken of een pedaal in te trappen. Het is een automatisch mechanisme. Echter wanneer de batterij op is kan het zijn dat je de prullenbak niet kunt openen. Sommige prullenbakken kunnen nog met de hand geopend worden maar niet allemaal.

De prullenbak met pedaal werkt gemakkelijk door met je voet op een pedaal te trappen. Het is een gemakkelijk mechanisme wat eigenlijk niet stuk kan gaan. Er zijn geen batterijen nodig en je hebt altijd je handen vrij om het afval weg te gooien.

wit-prullenbak-vakken
Nancy HomeStore

3 vakken prullenbakken van andere merken

Blokker

Blokker heeft verschillende prullenbakken in het assortiment. De ´Eko Essential Rrecycler pedaalemmer´ is het beste voor afval scheiden. Met 3x9 liter is het een kleine vuilnisbak voor een gezin. Gemaakt van een combinatie RVS bak met een kunststof deksel. De prullenbak heeft 3 kleuren bakken om afval te scheiden en heeft geen aparte deksels. De prullenbak heeft één deksel en opent met een pedaal. De combinatie van de inhoud, de kunststof deksel en enkele deksel maakt het geen uitblinker.

Xenos

Xenos heeft verschillende prullenbakken in het assortiment. De beste prullenbak om afval te scheiden is de ´Pedaalemmer triple bin´ met een inhoud van 3x20 liter. De prullenbak heeft 3 deksels en 3 pedalen. De prullenbak is gemaakt van RVS en oogt stevig echter laten de reviews weten dat de pedalen niet heel stevig zijn. Met een inhoud van 60 liter is de vuilnisbak groot genoeg voor een gezin met kinderen.

IKEA

IKEA heeft verschillende opties om afval te scheiden. Naast prullenbakken hebben ze ook een inzet voor je eigen prullenbak. Heb je dus al een fijne prullenbak en wil je toch de mogelijkheid om afval te scheiden dan kun je bij IKEA een inzetstuk kopen. IKEA heeft ook tassen voor afvalscheiding en bakken voor in het keukenkastje. Het zijn relatief goedkope oplossingen om toch afval te scheiden. Bij het inzetstuk voor je prullenbak moet je wel opletten dat het in je eigen prullenbak past.

Veelgestelde vragen over een 3 vakken prullenbak

Welke soorten afval kun je in een 3 vakken prullenbak scheiden?

Een 3-in-1 prullenbak is handig voor het scheiden van afval. De 3 vakken kun je naar eigen wens indelen met een afvalsoort, zoals restafval, GFT en papier. Daarnaast hebben meeste 3 vakken prullenbakken een eigen pedaal en deksel. Zo voorkom je dat afval in de verkeerde vak beland.

Waarom is een 3 vakken afvalbak goed voor het milieu?

Door je afval te scheiden help je mee aan een duurzamere wereld. Gescheiden afval is namelijk geschikt om te recyclen. Dit spaart grondstoffen en zorgt ervoor dat minder CO2 vrijkomt. Kies een 3-in-1 prullenbak en sorteer direct je afval in huis. Eenvoudig en voordelig voor het milieu!